Име за момиче

• 104
  • 7
  •   3
Отговори
Здравейте! Скоро чакаме 2рото ни детенце и се чудим за името. Първото ни дете се казва Велислав, та ми се иска да си подхожда. Например мисля за Вероника - започва със същата буква, същото по дължина и има имен ден точно 1 седмица преди сина ни. Какво мислите?

# 1
Имахме едно комшийче Вероника, не ми допадат галените имена. Веро е като препарат за чинии, а Рони ми звучи като кучешко име. Според мен и стилово не си подхождат.
По-добре ми звучи примерно Велислав и Белослава.

# 2
Вероника не ми харесва. Бих я кръстила Виолета.

# 3
  • Най-красивата страна
Вероника е страхотно име.
Древно име
Интернационално
Има хубаво значение
1.гръцко-,,носеща победа,,
2.Библейско-,,истински образ,, Света Вероника е жената,която се осмелила да избърше с кърпа лицето на Христос ,докато вървял по пътя на страданието и образа му се отбелязал върху кърпата.
3.Име на египетска царица
4.име на цвете
Много женствено.Не е производно от мъжко.
Не е прекалено често срещано.
Галените-Рони,Вера,Ника на мен ми харесват,но предпочитам цялото име.

Дъщеря ми е Вероника.Много си харесва името.
Името се възприема нормално.Съучениците и викат Рони,мащехата ми германка и вика Вера.

# 4
  • София
Аз харесвам много името Вероника и Рони или Ника ми харесват на галено.

# 5
  • Някъде там
Вероника ми хареса на мен.
На приятелка най-голямото дете е Велислав.
Денислава кръстиха второто, а третото е Славена.

Последна редакция: нд, 21 юни 2026, 14:53 от daviz

# 6
Името Вероника ми харесва. Лично аз не виждам необходимост и двете имена на децата да започват с една и съща буква, за да си подхождат. Предлагам Невена и Савина, звучат ми добре до Велислав. Предложението на DreamingOfSummer за Белослава също ми допада.

# 7
Вероника ми харесва, но лично за себе си не бих избрала имена започващи с една и съща буква за деца, които не са близнаци.

Общи условия

Активация на акаунт