Седмокласна изпитна тема - 22.06 - 28.06 - НВО приключи, адреналинът още не

• 55 575
  • 1 260
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Учебниците на "Образователни технологии" им ги раздадоха след като почнаха учбната година. Нашите особено по БЕЛ за изрисувани с 10 цвята маркери, не стават за продажба Simple Smile

Ами все пак ако няма да ги използвате ще се радвам да ги вземем. А при кои учители бяхте по български и математика и какви са ви впечатленията?

Ние сме от Бургас. Девойката каза, че ще ги пази за входните нива.
От школата съм доволна. Учителите са на ниво, подготовката беше добра

# 106
Днес полчих съобщение в школо, че ако не си препише тетрадката по биология ще има 5 за годината 🤣

# 107
  • София
Струва ми се, че за пореден път нищо няма да се случи с прословутата задача 21. Всяко чудо за три дни.... Помрънкахме, и керванът продължава да си върви.....

# 108
  • там където има винаги вятър
Мама Яси,то да края на седмицата има време,но колко ще ходят на училище не се знае.Днес нашите са били 12 деца от 22.
Моят днес по БЕЛ го е изпитала и има 5.Оставила му е 5 за срока,но 6 за годината.
А, ние ще сме от ходещите. Миналата седмица беше почивката.

# 109
Тъкмо вчера разчиствахме вече изписани тетрадки, листове и събрахме основните сборници, които и минаха през ръцете за последните години (има и още няколко, не толкова употребени Simple Smile ):

Аз лично не вярвам, че нещо ще се промени, дори и да се пише на папата. Не съм забелязала институциите тук да са особено диалогични или склонни да преразглеждат позициите си.
Моето дете е решило и задача 21, и задача 23, както и 6 задача, в която аз лично не виждам проблем. Но какво от това? Казвам ѝ, че най-важното е, че има знания. Рано или късно те ще имат много по-голямо значение от това да си спечелил два точки по нечестен начин.
Разбирам обаче, че гледам на ситуацията от позицията на родител на дете, което вече е прието в желаното училище, а това не е случаят за всички.

# 110
Запис чак на 8 страница.
Нашите ги оформят сега, днес имаше да представя проект по История, госпожата била впечатлена. Имаме прародител, който се е бил на Шипка и край Сливница и е оцелял в сраженията.

Последна редакция: пн, 22 юни 2026, 15:12 от Лятo

# 111
Моля ако някой получи отговор от МОН или друг орган, или попадне на официална информация, да сподели.
Чудя се дали наистина е започнало и оценяването по математика. Все ми се струва, че има ли вече оценени работи, то мачът е свирен...

# 112
Колко вече пуснаха жалба? аз не съм, ей сега ще го направя с предоставения текст.

# 113
Няма шанс, искат си високите резултати от първи модул, и това е. Трябва да се отчитат постиженията на безобразователната система

# 114
Ако искаха високи резултати, щяха да пуснат междинни отговори на всички отворени задачи. Или да спестят подвеждащите/капани на затворените задачи. Просто някой тъпак е решил да даде някакви точки на една от всички задачи. И той не знае за какво...

# 115
  • Бургас
2 пъти ми връщат Възражението от МОН заради некоректно подаване. Не знам още какво трябва да редактирам, че да им хареса - три имена, адрес, теелфон, естество на проблема....

# 116
Според мен този тъпак не е решил просто така да даде някакви точки, хора му извадиха безсмислени "трудове" и изглежда съвсем целенасочено се прави това. Присвоили са си цялата власт и си правят експерименти с децата ни. За нас мачът е свирен, ама някои пишем да им развалим комфорта на онези, долколкото е възможно. Имаше преди опити училищата сами да си определят изпитите, но онези охтоподи не пускат властта, преди всичко да са съсипали

# 117
2 пъти ми връщат Възражението от МОН заради некоректно подаване. Не знам още какво трябва да редактирам, че да им хареса - три имена, адрес, теелфон, естество на проблема....
Благодаря за новата тема!
И мен ме върнаха като анонимна и искат информация до девето коляно. Сега пак ще им пиша и ще пусна и аз до омбудсмана. Нямам много надежда, но поне да съм опитала.

# 118
Не знам дали няма по-ефективен начин за протест освен писане по имейли, които се трият с едно копче.
Моето дете губи 3т от 6. и разчита на 21. да е +4. При сегашното раздаване на точки ще вземе само +1. Реално те му отнемат 3те точки от правилния отговор и ако тези не му достигнат за желаното училище ще е мнооого подло. Те в балообразуването се умножават по2 и стават 6 точки ощетяване.

Последна редакция: ср, 24 юни 2026, 00:01 от Модератор Никол

# 119
  • София
Според мен този тъпак не е решил просто така да даде някакви точки, хора му извадиха безсмислени "трудове" и изглежда съвсем целенасочено се прави това. Присвоили са си цялата власт и си правят експерименти с децата ни. За нас мачът е свирен, ама някои пишем да им развалим комфорта на онези, долколкото е възможно. Имаше преди опити училищата сами да си определят изпитите, но онези охтоподи не пускат властта, преди всичко да са съсипали

Искат подпис - т.е. или трябва да подпишете с електронен подпис или да принтирате, подпишете, сканирате и изпратите пак.....

Цялата ситуация е абсурдна.... За съжаление, не вярвам, че нещо ще се промени.... Като гледам и във Фейсбук замряха коментарите по темата и всичко ще си продължи постарому.... Помрънкахме и както винаги всяко чудо за три дни....

Общи условия

Активация на акаунт