Препоръки за градски туризъм до 3 часа от София

• 500
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Какво интересно има в Берковица? Интересува ме и в самия град Габрово дали има какво да се види - музеи, интересни архитектурни постройки, красиви паркове? Преди години бях на една организирана екскурзия до там и ми се стори много интересен град. А бяхме не повече от два часа в него, препускахме из Етъра, почти цялата екскурзия ни мина в път. И реших да го разгледаме някой ден спокойно, по наша собствена програма, но не знам от къде да започнем, нали казват, че е най-дългия град в България.

# 16
  • София
Много ми са интересни подобни теми и впечатленията на хората Simple Smile по темата мога да предложа- Драгоманското плато. Ако не друго поне няма върволица от хора. Разбоишки манастир,близо до сръбската граница и Погановски манастир - вече в Сърбия.

# 17
Бих препоръчала Кюстендил. Тази седмица 26.27. и 28.06 е празник на черешата и има фестивал в центъра, програма за големи и малки, местен пазар с череши и ръчно изработени неща. Може да посетите секвоите, парк/крепост Хисарлъка, разходка в Осоговска планина. В парк хотел Кюстендил е приятно спа-то (особено зимата с външния басейн и топла минерална вода). Интересен е и ресторант "Тихият кът" в с. Слокощица на 5 Мин от Кюстендил, а всяка събота има местен пазар с продукция лично производство, вкусни и пресни домашни продукти.
Приятно, спокойно и зелено градче.

Общи условия

Активация на акаунт