Вреди от пептидите

• 122
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте! Мъжът ми се е "запалил" по лечение с пептиди и  почнах да се замислям дали да не се включа и аз. Той определено има промяна положителна визуално поне. Но нещо все ме притеснява... Има ли доказани вреди от пептидите?

# 1
Моето мнение е, че с право се притесняваш.
За да има доказани вреди или ползи, първо трябва нещо да е било тествано и ефектът му да е наблюдаван с години при продължителна употреба в различни целеви групи. "Съседката го ползва 3 месеца, свали 5 килограма и бръчките й изчезнаха" не е достоверна информация като цяло. Няма достатъчно сведения как действат различните видове пептиди при определени индивиди. Един има скрито автоимунно заболяване, за което няма представа, друг има висок холестерол и не знае, трети - друго. Дори добавките с витамини и минерали, които доказано имат ползи за организма обикновено не се препоръчва да се взимат безразборно, защото един организъм има нужда от едно, друг от друго. Също на база пол, килограми, възраст, ОБЩО СЪСТОЯНИЕ НА ОРГАНИЗМА, ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ!!! - които са строго индивидуални за всеки - как си предтавяш без изследвания да може някой продавач в нета да може да те насочи какво е подходящо за теб и в каква доза трябва да го взимаш. Че то даже предозирането с витамин Ц не е окей и може да предизвика проблеми. А има хора, които се доверяват на инфлуенсъри без медицинско образование да им дават съвети какво и как да вземат. За мен това е някакво безумие, пък не знам. Потърси в Google, TikTok, YouTube мнения на реални специалисти с медицинско образование какво мислят те за употребата на пептиди и откъде е окей да се набавят и кой да им определя дозата.

Общи условия

Активация на акаунт