ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 7 641
  • 260
  •   1
Отговори
# 240
Сега тия от ТЕЛК ги резнаха и всичко отива при другите лекари, които издават фалшивите диагнози.

# 241
  • Ланкър, планините Овнерог
Ми, напънах се и подадох в 3м срок за преосвидетелстване през сайта на МЕ. Голямо чудене се чудих дали да го спазя и сега малко съжалявам. Онзи ден подадох, днес вече имам мейл, че на 11.09 ще ми гледат документите. Много са бързи, като ще има падане на %. Да видим дали ще са очакваните от мен. В Пазарджик този път ще "ме гледат".

Последна редакция: ср, 02 сеп 2026, 07:56 от Гита Ог

# 242
  • Пловдив
Не знам как ги определят тези срокове, съпругът ми подаде на 5 август и датата му е 19 октомври, а стария ТЕЛК е до 1 октомври.
Доколкото знам, няма да има прекъсване на пенсията щом е подал преди изтичане на стария ТЕЛК.
Така ли е, или се бъркам?

# 243
Моите забавиха с три месеца и малко . Изплатиха ги сега на края на август, дори не и на датата за пенсиите

# 244
Elitta Точно така.

# 245
  • ...живея на последния етаж...
Няма връзка между ранното подаване на документи и намаляване на процента. Има обаче много субективни фактори, като на първо място за мен е къде ще ви разпределят. Аз имах късмет да попадна в голяма софийска болница, и от 91% ми определиха 99%. Обаче съм с богат опит и си бях изпипала документите до последната запетая.

# 246
Скрит текст:
Няма връзка между ранното подаване на документи и намаляване на процента. Има обаче много субективни фактори, като на първо място за мен е къде ще ви разпределят. Аз имах късмет да попадна в голяма софийска болница, и от 91% ми определиха 99%.
Обаче съм с богат опит и си бях изпипала документите до последната запетая.
Имам познат неврохирург и той казва за неговата област - пиша и показвам така, че и гинеколог да го разбере. Grinning

# 247
Няма връзка между ранното подаване на документи и намаляване на процента. Има обаче много субективни фактори, като на първо място за мен е къде ще ви разпределят. Аз имах късмет да попадна в голяма софийска болница, и от 91% ми определиха 99%. Обаче съм с богат опит и си бях изпипала документите до последната запетая.
Аз имах предвид, че и по НМЕ сега би трябвало да ми паднат % и за това толкова бързо ще гледат документите ми. Няма да изкарам със сегашния до края му.

# 248
Наистина е странно с този различен срок за даване на дата за разглеждане на документите. Срещала съм информация, че определят първата свободна дата, която има някоя комисия в страната, но очевидно не е така и вземат предвид и други критерии. Аз подадох на 21.08. и ще ги разглеждат на 15.10. Надявах се на по-ранна дата, защото не успях да събера документите до края на предишния ми ТЕЛК и ще има прекъсване. Разпределиха ме в комисия, в която председателят е невролог, и може това също да има значение. Друг е въпросът, че този невролог е влязъл в новините с брутално ощетяване на болна жена от 100 на 20%, и сега ще ми бъде притеснено какво ще решат и за мен...

# 249
Определят се само и единствено на първата свободна дата. Просто когато Гита е подала документите, в същия ден се е освободил час на тази дата в комисията.

# 250
Определят се само и единствено на първата свободна дата. Просто когато Гита е подала документите, в същия ден се е освободил час на тази дата в комисията.
Да си п.кам на късмета тогава. Първия път да се беше освободила дата, не сега. Първия път баш 3м си чаках, като датата си я знаех от рано.

# 251
Като не пишете, пак съм аз с пореден пост.
Трябваше на 11.09 да ме гледат, но вчера са го направили. 85%, не знам ок ли са, не са ли, няма да обжалвам, но имам почти 3м от стария и ме е яд, че им спазих срока за подаване.
Като се замисля, трябваше да са поне 95% основно+придружаващи. По НМЕ сега за основното трябваше да са 75%.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2026, 12:05 от Гита Ог

# 252
Ако основното ти е с пожизнен срок, следващия път се откажи от придружаващите и направо минавай пожизнено.

# 253
  • ...живея на последния етаж...
Ако има 75% с пожизнен срок, няма как да ги намалят, заковани са. В случая вероятно е друго. Но ако по НМЕ са 75%, на какво основание ги намалят?

# 254
Не ги намаляват,85%..
И при нас не отчетоха придружаващите,но понеже групата не се променя,не съм обжалвала.

Общи условия

Активация на акаунт