ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 3 321
  • 131
  •   1
Отговори
# 105
  • Добрич
DZ и anonymous78, благодаря! Разбрах какво имате предвид.

# 106
Здравейте ! Както бях писала по-горе от Телк ми дадоха 0% за карцином на шийката на матката, днес взех писмото и мотивите са ; След биопсия ,без операция и данни за неоперабилност или далечни метастази не се освидетелства по HME

# 107
Е как така без данни за неоперабилност? В прегледа при онколога не е ли вписано това обстоятелство?

# 108
Здравейте ! Както бях писала по-горе от Телк ми дадоха 0% за карцином на шийката на матката, днес взех писмото и мотивите са ; След биопсия ,без операция и данни за неоперабилност или далечни метастази не се освидетелства по HME

Карцином на шийката на матката - ако е карцином, а не преканцероза се дава процент и е над 50. Някакво объркване е станало. Как така без операция? Как иначе лекувате това заболяване, ако не го оперирате? Нещо не е както трябва тук.

# 109

Карцином на шийката на матката - ако е карцином, а не преканцероза се дава процент и е над 50. Някакво объркване е станало. Как така без операция? Как иначе лекувате това заболяване, ако не го оперирате? Нещо не е както трябва тук.
Когато не може да се опрерира се прави терапия !

# 110
  • Добрич
Скрит текст:

Коментирахме го на стр. 6.

Инопарабилни означава, че се лекуват без операция.
Някакъв бъг не ми дава да цитирам назад,  затова слагам снимка:

# 111
  • Пловдив

Качи тук снимка на ТЕЛК-а да видим какво точно са писали. И на 2-те страници. Може и на епикриза от болницата.
Ако диагнозата ти започва с "С" ....при мен е  "С56"- това е за яйчник ,  значи не са оценили правилно и трябва да обжалваш пред НЕЛК. Имаш срок от 14 дни след получаване на писото то ТЕЛК.

Имаше подобен случай миналата година и след обжалване дадоха на момичето 95 % .

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 09:44 от Перах

# 112
Може да е in situ и да са го оправили с лъчетерапията.
Иначе как за диагноза C... ще откажат Телк.

# 113
На 11.05 си подадох документите за влошено състояние и днес (22.07) ми разгледаха документите. Според е-здраве трябваше да е на 26.06. Звънях, но никой не отговаряше. Накрая писах мейл и те ми звъннаха. Извод: Ако се бавят нещата пишете мейл! Преди 2г така забързах и телка на майка. Бях се притеснила за процентите, но те даже са ми дали отгоре. Вместо 96% са ми дали направо 100%. Сега може ли НОИ да обжалва🙄 Реално групата си е същата, ама знам ли...

# 114
НОИ винаги може да обжалва

# 115
От това се притеснявам🙄

# 116
  • Бистрица
Мисля, че има предвид приложение 28.
От пенсионото всяка година автоматично изчисляват пенсията на работещите пенсионери (през април), като добавят натрупания стаж!
Но не изчисляват автоматично осигуровките Wink
Т.е. ако ви осигуряват на минимума, няма смисъл да подавате. Ако ви осигуряват на реално вземаната заплата- подавайте!

Съпруга ми е с ТЕЛК, беше за 3 години, тази година го преосвидетелстваха. През цялото време си работи и има промяна в заплатата (на реални осигуровки е). Сега разбирам от вас, че може нещо да се подаде, но какво, къде и защо може ли малко повече информация?

# 117
# 118
  • Бистрица
А ако му е увеличена заплатата ще получава по-голяма пенсия ли? Всяка година ли се прави? Или на всяко преосвидетелстване?

# 119
Реално увеличение може да има, ако се осигурява на над 1000 евро.

Общи условия

Активация на акаунт