На море в България на All inclusive 2026 г. - тема 2

• 25 879
  • 390
  •   1
Отговори
# 330
Цената за един човек ли е?

# 331
  • Русе
Цената е за двама, закупихме от Аll inclusive.bg, допълвам че има и бар на плажа,кафе ,бира ,сокове ,сладолед,сладки

# 332
В момента сме във “ Воя”, всичко е на ниво … без анимацията. Твърде слаба за най- добър хотел в България ( както сами се хвалят).Впечетлена съм от чистотата, жените чистят дори в 22-23 часа

# 333
Приключи нашата почивка в хотел Астория, Златни пясъц и реших да споделя впечатленията си, тъй като преди да заминем и аз доста четох мнения за хотела и бяха смесени и с право.

Като цяло сме доволни от престоя си, но има и някои неща, които според мен определено могат да се подобрят.
Хотелът е чист, стаите са големи и се почистват добре. Ние бяхме резервирали стандартна стая, но при настаняването ни направиха комплимент и ни дадоха делукс стая на висок етаж с много красива гледка, което беше много приятна изненада. 😊

Персоналът като цяло не е от най-общителните, с изключение на барманите – много приятни, млади и усмихнати хора. От тях останахме с наистина добро впечатление.

За съжаление, най-големият минус за нас беше храната. Ние изобщо не сме претенциозни към храната, но разнообразието определено ни се стори много малко. Още първата вечер едва успяхме да си намерим нещо, което да ни допадне – дори нямаше елементарни салати като домати и краставици. Като цяло за основно присъстваха основно пържоли и картофи, както и някакви сварени зеленчуци, които лично на нас не ни допаднаха. Салатите също бяха доста странни – например боб с лук, леща с рукола и други подобни комбинации, които не изглеждаха особено апетитно.

Друг проблем беше обслужването в ресторанта. На моменти имахме усещането, че част от персонала гледа да се скатава и да си стои на телефоните, вместо да се занимава с масите. Особено в пиковите часове доста маси оставаха неуредени, докато служителите си стояха настрани.

Хотелът беше пълен с чужденци и в часовете за закуска/обяд/вечеря ставаше доста голяма лудница. Тълпи, чакане и трудно намиране на свободна и почистена маса. А капацитета на ресторанта е наистина голям, има и две тераси и все пак трудно се намираше маса.

Имаме и още едно впечатление, което не ни направи особено добро впечатление – за резервациите в азиатския и италианския ресторант. Чичкото, който ги правеше, според нас определено даваше предимство на чужденците. На тях им записваше резервации, а когато ние попитахме, ни каза, че няма места до четвъртък, при положение че си тръгвахме в сряда. В същото време видяхме листа с резервациите и реално за даден ден имаше по около 5 резервации. Това беше доста странно и останахме с усещането, че не се отнасят еднакво към всички гости.

За плажа – като размер е голям и има доста места, така че поне откъм пространство няма проблем. За съжаление обаче, не ми направи добро впечатление по отношение на чистотата. Плажът беше доста мръсен и не останах с впечатление, че се почиства редовно. Морето е сравнително плитко и според мен е подходящо и за хора с деца, но това, което ни направи впечатление, е, че нямаше спасител/не видяхме плажът да се охранява, което лично за мен е сериозен минус.

Има и бийч клуб, но и там храната не ни допадна особено – според нас качеството е доста ниско. Не ми хареса и начинът на обслужване – всеки сам си взема храната, а на моменти имах чувството, че хората просто си вземат каквото им падне и няма особено добра организация. За мен това не създава усещане за добър стандарт на обслужване и хигиена.

В обобщение: хотелът като база ни хареса – чисто е, стаите са просторни и добре поддържани, а нашият ъпгрейд до делукс стая беше чудесен жест. Но според нас има какво да се желае по отношение на храната, организацията в ресторанта и отношението на част от персонала.

Исках да направя и едно сравнение с Grifid, защото сме отсядали и там и за мен лично разликата е осезаема. При Grifid според мен качеството на храната, обслужването и цялостната организация са на много по-високо ниво. Там наистина оставам с усещането, че се държи на детайлите и на комфорта на гостите.

На този фон според мен Астория има още доста по какво да работи, особено по отношение на храната, ресторантското обслужване, организацията и плажа. Не казвам, че хотелът е лош – напротив, има добри неща и като цяло си изкарахме приятно, но според мен има разлика между това просто да предложиш all inclusive почивка и да предложиш наистина добро и запомнящо се качество и обслужване.
Не съжаляваме, че избрахме хотела и като цяло почивката ни беше приятна, но ако трябва да сме напълно честни, храната и обслужването в ресторанта са нещата, които най-много ни разочароваха.

# 334
Тези хотели Грифит къде са?

# 335
Аз много исках да сменя догодина и да пробвам Златни пясъци, примерно... Обаче като чета отзивите и като сравнявам, ми.... не бих рискувала.... Сега бях една седмица на Св. Константин и Елена. Не беше ОИ, по друг повод бях, обаче плажа потрес -мръсотия, олющени постройки на плажа, бурянясало, треволяк, неподдържано, хотели и сгради на първа линия -запуснати от СОЦ-а.... Отделно като сравнявам с Марина Сандс Обзор относно храната, организацията и прочее -няма да рискувам. Що за простотия е да идеш на море и да не можеш да седнеш навън да вечеряш на въздух, а да оставят у мен усещането, че съм в стол и трябва да ям и да ставам, че чакат други. Не, благодаря

# 336
В момента сме във “ Воя”, всичко е на ниво … без анимацията. Твърде слаба за най- добър хотел в България ( както сами се хвалят).Впечетлена съм от чистотата, жените чистят дори в 22-23 часа
Ние сме били средата на септември и началото на юни и наистина единственото което не ни хареса е анимацията, но пък детския им кът работеше без почивка и можеш да си оставиш детето в 10 сутринта и да го вземеш в 17ч. Момичета ги водят да обядват или да си вземат сладолед и други неща за хапване. Това много ме впечатли досега никъде не е било така. Дъщерята я бяха вкарали в ресторанта преди да отворят,защото им казала,че е гладна, а той отваря след 10 мин. Аз също съм супер впечатлена от чистотата. В общите тоалетни имах чувството,че след всеки почистват.Догодина ако не вдигнат много цените със сигурност сме пак там.

amini Грифид хотелите са на Златни пясъци.

# 337
Аз много исках да сменя догодина и да пробвам Златни пясъци, примерно... Обаче като чета отзивите и като сравнявам, ми.... не бих рискувала.... Сега бях една седмица на Св. Константин и Елена. Не беше ОИ, по друг повод бях, обаче плажа потрес -мръсотия, олющени постройки на плажа, бурянясало, треволяк, неподдържано, хотели и сгради на първа линия -запуснати от СОЦ-а.... Отделно като сравнявам с Марина Сандс Обзор относно храната, организацията и прочее -няма да рискувам. Що за простотия е да идеш на море и да не можеш да седнеш навън да вечеряш на въздух, а да оставят у мен усещането, че съм в стол и трябва да ям и да ставам, че чакат други. Не, благодаря
Мда, очевидно нищо не се е променило от 2020 г. насам в Св. КиЕ, което е много жалко за този иначе толкова прекрасен, зелен и просторен до преди 10 години курорт. Не става само да построиш една вила Чинка, два-три нови хотела около нея и Спа зона, за да лапаш кинти, а всичко друго да е леж и да не се поддържа. ТИМ и община Варна унищожиха едно прекрасно място по българското Черноморие, както и самият град Варна между другото, пък после се чудят защо туристите намалявали и чакат някой да избере града и района за провеждане на Евровизия. А имаше много години, през които в старият Гранд хотел Дружба Варна се провеждаха конкурси за избор на Мис Черно море и други светски събития, които привличаха многобройни гости на курорта, отсядаха и тренираха националните волейболисти за участия в международни спортни събития в спортана зала на Варна.
Хубаво време на всички, които са на морето и чакаме още отзиви!

# 338
Резервирах в Топола на черен петък и за възрастен и дете на 5 г., за 5 нощувки, от 7-12 септември платих около 550 евро. All inclusive, с включен паркинг.
Знаех, че нямат плаж, но че предлагат бусче до там, но може би трябваше по-добре да разгледам, че плажа всъщност е съвсем малък и те нямат чадъри там. Но това си е мой пропуск де.
Стаята е просторна, с голяма тераса.
В банята обаче имаше следи от влага, а аз за първи път да реша да не нося шампоан и душгел и се оказах с диспенсър за всичко, който подозирам си беше чист течен сапун 😅
Хладилникът беше празен, тоест няма мини бар и дори го изключих да не бучи. Имаше електрическа кана и чаши за кафе, но нито едно пакетче чай или доза нескафе 🫣
Храната беше разнообразна, да, но пък беше горе-долу. Но да кажем, че това е субективно.
Има площадки за игра, но детската анимация я нямаше никаква, а за симулатори и въздушен хокей например се плаща допълнително.
Избрах хотела заради аквапарка, но детето не се впечатли и само се разходихме веднъж до там.
Като цяло не мисля, че **** са оправдани и ако го сравня с МираМар, където бяхме 2024, разликата е осезаема в полза на Обзор.
Да, за тези пари толкова. Не, няма да повторя.
Като цяло най-куция ми избор на хотел от много време насам 😂

# 339
Св. Константин и Елена го направиха по-скоро квартал на Варна, което е много жалко. Обожавах курорта, прекарала съм там детството си с родителите ми, обожавах плажа и колко е хубаво и зелено за разходка. Сега е някаква трагедия, останали са 3-4 хотела от старите, но са толкова занемарени, че никой нормален не би си дал парите там за почивка. По време на Ковида бяхме в Азалия, ми хубав хотел на плажа, огромен, но не се поддържа, стаите са такива каквито бяха и в тинейджърските ми години като го откриха. А има огромен потенциал, едно време там бяха само чужденци и беше наистина лукс.
Много ме е яд какво направиха с курорта, Вила Чинка, Астор гардън за мен не си струват, а да не говорим, че няма ОИ, а са на същите цени като за ОИ.

Златни пясъци от друга страна е чисто, всяка сутрин мият улиците, все още са успяли да запазят и зеленината около хотелите. На мен лично много повече ми харесва вече там отколкото на Константин и Елена. Естествено има си я и циганийката с малките магазинчета за китайски боклуци, но то това кога не го е имало. А ако някой търси спокойствие без лудница може да отиде в края на курорта, където са Ноа, Мареа, Енканто и Белин Бийч, там я няма тази лудница.

# 340
Намерих си снимките от Астория и виждам че е имало домати:smiles:
Не съм снимала другите храни и там където приготвяха храната.

# 341
Stani, може ли само да уточниш тези снимки от кога са?

# 342
Снимките са от м.05.2023г.
П.П. Не знам как намаля снимките, така са големи и заемат много място.

# 343
Снимките са от м.05.2023г.
П.П. Не знам как намаля снимките, така са големи и заемат много място.
Благодаря за уточнението! Няма проблем за това, че снимките са големи, но т.к. обобщавам актуалните отзиви само от лято 2026 г. по този повод исках да съм наясно дали да ги качвам към настоящата информация. Очевидно към момента качеството и разнообразието на храната е доста различно, което за съжаление в много от хотелите по различни причини често се случва, особено там, където не се поддържа постоянен екип поне на възлови позиции като главният и помощник-готвачите в кухнята например. Промяната в мениджмънта също много оказва влияние в целият облик на хотелите и по-често е в негативен аспект. Ето например откакто миналата година в средата на сезона в Марина Сандс - Обзор смениха дългогодишният управител с една неособено адекватна дама, лично аз констатирам някои на пръв поглед дребни, но вече и не толкова дребни негативни промени в предоставяната услуга. Същото преди години се случи и с хотел Казабланка в Обзор. Беше един от най-прекрасните хотели с прилична цена, но съдружниците се разбутаха, напусна им дългогодишният главен готвач със съпругата си, която беше невероятен сладкар и нивото стремглаво започна да пада. Няма никаква гаранция, че даден хотел ще поддържа добро ниво и дори ще го надгражда, но аз поне, за да съм поне малко по-сигурна при изборът на хотел следя основно най-актуалните мнения.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2026, 16:26 от Fatalina

# 344
Ооо, 2023 е изглеждало много добре всичко, сега определено не е изпипано всичко да изглежда толкова добре.
Дори забелязах, че рафтовете, където слагат чиниите са прашни и имат петна, така и никой не ги забърса за толкова дни.
Сладките им неща бяха прилични между другото. Но за тях разбрах, че се правят от сладкарка от Турция, която доставя за всичките им хотели на веригата.

Общи условия

Активация на акаунт