Книги за бременни 2

• 73
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,

В очакване на първото си бебче съм и като всеки бъдещ родител искам да се подготвя възможно най-добре за новата си роля. В момента съм в началото на трети триместър, вече съм в болничен и бих искала да вложа свободното си време в четене и подготовка Simple Smile

Разгледах и други теми, свързани с книгите за бременност, но предвид факта, че последната такава е актуализирана последно през 2020 г., реших отново да повдигна темата.

Все пак вече може да има по-актуални и подходящи заглавия, нови прочити на темата с родителството и т.н. От последната коментирана тук тема си набелязах няколко книги, някои от които ги има и в аудио формат. Другите са "Умно бебе" и "Най-щастливото бебе". Какво мислите към момента за тях? Има ли нещо по-добро налично?

Отделно книгата "Всичко за кърменето или почти всичко, но практично" я има в аудио формат, но дали в самата физическа книга няма изображения, които да е полезно да се видят. Като цяло какво ви е мнението за аудио литература по тази тема? Дали не е по-добре да ги имам и физически, за да се допитам да тях по всяко време? Другите книги, които открих на аудио са "Изкуството да бъдеш родител", "Изкуството да казваш "Не" и "Правилата на бебешкия мозък".

Единствената книга, която чета по темата е "Аз съм бременна. Всичко за бъдещата майка" (обновено издание), но към момента съм доста разочарована от нея. Има доста разминавания в информацията, буквално на едната страници пише нещо и на следващата се отрича напълно написаното. Отделно има много печатни грешки и на места имам чувството, че е писана с chat gpt... Тази книга ме накара да съм доста по-внимателна какво чета по темата, за това търся вашето мнение Simple Smile

Моля, напишете ми, на кои книги се доверихте за срещата с вашето бебе и отглеждането му като дете.

# 1
  • Beyond the stars
Раждане с любов - Олга Дукат
Какво те чака през първата година на детето
Ръководство за недоспали родители - Трейси Хог

Тези се сещам от бебешкия период.

Двете, които са ми най в този жанр са "Забравеното изкуство да възпитаваш" и "Как да говорим така, че детето да слуша - и да го слушаме така, че да говори".
"Самостоятелното дете, или как да стана „мързелива майка“ - Анна Бикова също мога да препоръам.

# 2
Аз Ви препоръчвам, ако във вашия град има курс за бременни, да го посетите. Аз ходех на такъв с мъжа ми и беше по- полезен от книгите, не ги изключвам, но наистина беше практичен и ме подготви добре.

# 3
  • Beyond the stars
Подкрепям и аз. Приятно запълване на времето са подобни курсове и лекции.

Общи условия

Активация на акаунт