С какво ви дразнят хората? - тема №7

• 5 917
  • 148
  •   9
Отговори
# 75
Разбирам, че ти е провалило вечерта, но защо се дразниш, че гледали телефон за да яде? Да му мисли майка му. И е тъпо теглото му да споменаваш. Чукай на дърво и си плюй в пазвата

Защо да ми е провалило вечерта? Аз това ли казах?
Четете - недочели, после коментирате - неподготвени.
Рекох, че изпитвам безсилие и яд.

И недей ме заплашва, защото аз децата си съм ги отгледала вече, и знам какво е да се храни малък човек, напук на системата.
Тъпо за теб може би, аз съм се нагледала на тийнове, 90% от тях без навици за хранене и спорт, които заради елементарни родители, стигат  до под кривата круша, включително  с училището.
Защото не можеш ли да се погрижиш за детето си да е здраво и с добро отношение към храната , спането, общуването, няма да можеш и да го научиш на постоянство, търпение, труд и здравословна връзка с училището.

алиа, нищо повече не съм,  но да- децата ми са много успешни. Виждам достатъчно други такива деца и родители, за да знам, че подходът е само един- праволинейно, добре обмислено отглеждане.
Вървенето по лесния път го виждаме до къде води.

# 76
  • Canada
Дразня се на абсолютни глупости, които са много убедено изречени. Вчера един ме убеждаваше( т.е. себе си убеждаваше), че детето му преди гимназията имало ниво С2 по английски Grinning То нямало накъде повече и затова избрали гимназия с друг език. Доооообреееее! Не исках да влизам в спор, но се зачудих защо си губят времето да учат английска филология 5години в университета, щом на 13-14 може да имаш С2

Напълно е възможно да владее английски на това ниво.

# 77
  • Бургас
Хм, само с английска филология ли се взима С2?
Иначе, да, възможно е до гимназия да има С2, вероятно става дума за Кеймбридж сертификата, който има school версия. Предполагам и другите имат. Моята дъщеря взе В2 в 7 клас, точно на Кейбридж, от школата искаха да я подготвят и за С1 същата година, но отказах. Рано й е и няма смисъл отсега. И да, много ясно, че няма да я запиша в английската, като оттам чак в 12 клас ще излезе с В2, какво чудно има? Отиде в немската, където също ще си изкара всички сертификати живот и здраве. Към 11 клас евентуално ще се яви и за С-тата по английски, ако реши да следва някъде на този език. Засега смята да ходи в Германия, така че....

# 78
LordOzzy, щом си изпитала безсилие и яд не ти ли е провалена вечерта?! Не ми отговаряй, явно не четеш с разбиране. Заплахи пък къде ти се привидяха?!

sixsens, естествено че не само филологията вземат това ниво. Мусълта ми беше друга, но няма смисъл да обяснявам. Който както иска си тълкува.

# 79
Не, измисляш си категории.
Провал би бил, ако съм се опитала да направя нещо,а усилията ми не са дали резултат.
Аз , обаче знам, че в обществото не е добре да си даваш непоисканото мнение.Освен във форума Wink

# 80
Съжалявам, 5 годишно няма как да е развалено.... Ей, такива думи по повод на наистина малки деца ме озадачават много.
Развалено поведение се има предвид. Не разбирам защо да е чудно. То си личи от малки понякога. Някои деца са приятни, възпитани, прилежни. Други са си наглички или по-простовати и такива растат. Първите 7 се казва не случайно.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 15:33 от Linda*kiss

# 81
  • France
Жените да не си връзват косите когато се хранят. Лошо ми става.
Много странно дразнене. За пръв път чувам за това.
Цитат
И за мъжете и жените да са с шапка на масата. За мен и околните е знак за неуважение към хляба.
По принцип, за да се покаже уважение, мъжете си откриват главите, но жените ги закриват.

# 82
ами няма да ти е приятно с дълга коса като ядеш и тя да влиза в храната. толкова много пъти виждам жени така да се хранят. аз като седна винаги или е на опашка или на кок.

# 83
Като влиза, ще влиза в тяхното ядене.
На мен обаче ми е задължително условие като готвя да съм с прибрана коса.

# 84
Не ме интересува как се хранят другите, стига да не ядат като прасета.
Собствената си коса прибирам, ако ми се ще прибрана, а не според това, дали ще ям или не.
Като готвя прибирам, предимно заради хигиена.

# 85
  • France
Как точно влиза в храната? Наистина не схващам. Дори и супа да ядеш, лъжицата отива до устата, не си сваляш главата до нивото на чинията. Не успявам да си го представя, а години съм била с дълга коса.

# 86
На скоро бях попаднала на такава ситуация жена ядеше храната си с наведена глава и не беше приятно което видях.

# 87
  • Бургас
ами няма да ти е приятно с дълга коса като ядеш и тя да влиза в храната. толкова много пъти виждам жени така да се хранят. аз като седна винаги или е на опашка или на кок.
Някои успяваме да се храним без да ни влизат косите в чинията/купата. За пръв път чувам, че трябва да си връзвам косата докато се храня. При готвене - да.

# 88
  • France
Значи проблемът е в стойката ù, не в косата

# 89
Да, всеки е различен. Лично аз като се храня винаги си я връзвам защото ми е по-удобно след това си я пускам. Повечето ми приятелки са на същия принцип. Въпрос на гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт