С какво ви дразнят хората? - тема №7

• 33 350
  • 672
  •   2
Отговори
# 525
Ами ние говорихме за възпитанието на децата, че е под всякаква критика и се лигавят безпричинно, какви да станат после? Заливат ги с пластмаса до уши, задължения нямат, принцески. Родителите им живеят в фб.

За интелигентност да не говорим, то адекватност нямат. В първи клас още говорят по детски с недотам ясни изречения и интонация. Никой за нищо не ги напъва. Ама току се намери някой да каже как можело, дете-мразци и подобни. А че тези деца са деца само няколко години и после се вливат в обществото…

Последна редакция: пн, 31 авг 2026, 00:20 от Linda*kiss

# 526
В самият край на "Стани богат",когато Кънчев неумело се преструва на изненадан,че предаването е свършило. Satisfied

# 527
Дразнят ме хора, които плюят и мятат боклуци през колите си. И то май все мъже го правят, повечето пъти.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2026, 16:17 от Borqna Sto 771419

# 528
  • София
Дразнят ме хора, с които се сблъскваме на вратата, и които страшно държат да са първи, независимо, че влизат. Когато мога, обяснявам, че ще стане по-лесно и изобщо възможно, ако първо изляза, пък после те. Особено фрапиращо е в градски транспорт или асансьор.

# 529
Днес тръгвам да вляза в една аптека и отварям вратата. През това време отвътре започват да излизат хора и да ми казват "мерси", че им държа вратата, за да излязат. Все едно заради тях съм я отворила, а не за да вляза. Накрая успях да вляза, като прекъснах пред един мъж веригата на излизащите.

# 530
Че и аз редовно отварям на излизащире от кварталния ни тесен магазин,нито ще стоя като пън с ръце в джоба, нито ще се бутам. Но понякога даже и "благодаря" не получавам. Тази пък аптека колко е голяма, че така а върволица🤔

# 531
Днес тръгвам да вляза в една аптека и отварям вратата. През това време отвътре започват да излизат хора и да ми казват "мерси", че им държа вратата, за да излязат. Все едно заради тях съм я отворила, а не за да вляза. Накрая успях да вляза, като прекъснах пред един мъж веригата на излизащите.

Е то това е етикета - да минат първо излизащите. Не знаете ли правилата? Поне казват мерси. И излизат те преди вас, защото знаят какви са правилата.
Смятам че е дразнещо някой да бърза да влезе докато хора още излизат. Показва липса на култура или необичайна припряност и нетърпение.
Ако вратата не е тежка, не виждам проблем.

# 532
Предимство имат винаги излизащите, независимо дали става въпрос за стая, сграда или превозно средство.

# 533
Беше аптека в болница, някакво семейство излизаха. Не се вижда, че съм с прясна операция, ама хич не ми беше да държа вратата.

# 534
  • София
Да, има и такива случаи, когато наистина е неуместно, но те не знаят хората. Бързо възстановяване Flowers Hibiscus

Днес слизах от автобуса и една кечистка като награби количката си и през мен. Трябваше да избягам и да сляза от другата врата. Чудех се дали да не ѝ се развикам, ама айде, от мен да мине. Все пак с количка, няма време.

# 535
Благодаря!

# 536
Бързо оздравяване 🍀

# 537
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Онзи ден в магазина. Две братчедки от маалата пред мен. Всяка с отделен пазар, но с една обща кошница. Подредиха си нещата на лентата и тръгнаха навътре към магазина да си оставят кошницата на колелца. Аз съм с голяма количка зад тях.
Учтиво и с усмивка, но без да мърдам обясних, че кошниците стоят отпред - след касите.
Първоначално сякаш приеха факта, в последствие твърдо и упорито ме избутаха, за да си оставят кошницата където те си искаха.
Много се ядосах, но реших, че няма да правя сцени. И все пак - въртиш и сучеш и не спазваш дори елементарни правила.

# 538
Ако някой от маалата се бута в мене, определено ще застана нащрек.

# 539
  • Варна
Е не, сега ще си споделя какво ме издразни. Имам месарски магазин и аз продавам там, редовно идват рускоговорящи, които не са си направили труда преди да дойдат,поне на английски да видят как се казва съответния продукт, и се налага по 10мин. да се обясняваме и разбираме! Еми сори аз не говоря руски/украински. Преди малко ей такива цяла тумба 30 минути стояха, че после ме пита в лева а колко струвало, ами не съм калкулатор, нито пък има лева вече, много очудени и възмутени бяха как така крайната сума за 2кг джолан 9.80 е в евро! ШОК! Нищо, че преди това сумати клиенти им слушаха съчиненията и разсъжденията в магазина! Разбира се, не слагам всички под общ знаменател, има много приятни рускоговорящи клиенти!

Общи условия

Активация на акаунт