SOS! Операция „7. клас: Оцеляване“

• 270
  • 9
  •   4
Отговори
SOS! Операция „7. клас: Оцеляване“
Моля за отзиви от родители, чиито деца учат в:
- 18-то, японски
- Испанската гимназия;
- Немската гимназия;
- Английските гимназии;
- Увекинд;
- търся среда, където детето ми да учи, да срещне деца с морал, да развива емпатия.
Да участва в проекти и да се използват холистични методи на преподаване.

За София става въпрос,
благодаря

# 1
А ако не срещне? Ако се окаже че средата, в балона който се стремите да го организирате не е това, което изглежда. Или ако всъщност всичко е по фъншуи-то пък се наложи да кривне от тоя балон, дали няма да се фрустира, чисто житейски. Чувал съм фрази от 23-25 год. девойки "Мамо, защо не си ми казвала, че живота е толкова жесток и несправедлив?". Училището ще изгради средата в която да се живее и разбирането за живота? Едни 3-4 години?

# 2
  • София
За какъв бал става въпрос, момче или момиче?

# 3
  • София
Ще оцелее, ако се научи да оцелява, а не да следва примера да му се дава - да чака някой отново да сдъвче вече поднесена информация.
Като любимият ми родителски въпрос отговорете "моля сега на този въпрос, нямам време да чета."
Повечето посочени училища имат теми, информирайте се, ако някой няма явно има защо.
Измислиха АИ, дайте ми страницата на Бг-мама и да ви дъвче информацията.

# 4
Какво имате предвид под" холистични методи на преподаване"?

# 5
Не мисля, че има такова училище, в което всички деца да са добри, с висок морал, възпитани, мотивирани, отличници и т.н. Същото важи и за учителите. Във всяка гимназия им всякакви хора.
Успех в търсенето! За гимназиите, които сте изброили съм чувала хубави мнения, но чак холистичен метод на преподаване не очаквайте.

# 6
В Увекинд ми се струва, че средата е спокойна и доста стабилна.
Но ако ги сравняваме с Немска и Испанска – чисто като натоварване и учебен ритъм, разликата е голяма. Не бих казала обаче, че това е задължително минус. Зависи много какво търсиш.
Там подходът е да го наречем по-холистичен – предметите са свързани в модули (units), а училището е MYP и IB сертифицирано. Като цяло е по-лежерно, но от това, което съм виждала, децата се справят много добре после – приемат ги в добри университети в чужбина. Даже и на ДЗИ по английски са, доколкото знам, в топ 10.

# 7
  • София
То пък една трудност това ДЗИ по АЕ, че и на кой ми му трябва, освен да си осигуриш по-леко ДЗИ и леко да се напрегнеш, за да си над 5.5.
Холистичен явно е думичка, която продава.

# 8

Благодаря, Диди
момиче, 439 т. бал

# 9
  • София

Благодаря, Диди
момиче, 439 т. бал

Съжалявам за директността, но за Испанската и Немската не съм сигурна, че ще стигне този бал.

Общи условия

Активация на акаунт