КГБ = Клуб на Готините Баби - 249 - Слънце, сол и приятелство в КГБ.

• 16 158
  • 726
  •   4
Отговори
# 690
От моите тиквени кюфтенца нищо не излезе. Затова си изпържих  другите тиквички и си ги направих с кисело млекце и чесън. До тук с експерименти с ястия, които не мога да правя.
Тетке, приятно изкарване!
Макавелли, много хубаво, ама малко. Нали така? Но сега пък с внуците ще е весело.
Касс, малко подраних. Обикновено към 10-15 август почвам доматите и печените чушки. Не мога да стерилизирам наведнъж, защото ги варя на газов котлон и затова поетапно. Но едва ли зеленчукът ще стане по-евтин. Аз купих много хубави домати по 1, 20 е и други по 0,90 е. Трябва да имам поне 40 буркана, защото си ги обичаме и на салата, и за готвене. Други консерви тази есен може би  няма  да правя. Имам останали по 5 -6  буркана с  царска туршия и мариновани червени чушки. Да се оберат, пък догодина нови, ако е живот и здраве.

# 691
  • Вила Великула
Ето дядо и внуче на плаж.

А това е каката

Голям купон е на плажа. Малкия днес откри сапунените балони. Трудно беше накрая да ги скрия от него, а милия на масата иска да опита от всичко. И лимон не отказва.

# 692
Приказно е тук! Вечерта завърши около огъня Simple Smile
Не мога в момента да кача снимка. Утре ще опитам пак. Лека нощ, баболинки!

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 00:22 от tetka_the_best

# 693
Пипи, Тетка, радвам ви се. Хубаво да си изкарате!
Децата си дойдоха благополучно. Нагостих ги и вече всички са по леглата.
Познайте дали нямахме екшън с бабата - докато рапортува ММ, че сме се прибрали и беше сюрпризиран толкова скоростно, че се изстреля за село. Не ми се коментира ситуацията - 580 км плюс още 80 и то заради параноично държание. Ненапразно казвам, че не трябва да казваме кога и къде пътуваме. Само мисълта, че не сме на една ръка разстояние я кара да психясва.
Сутринта цялата тумба ще отидем пак ...
Спокойна нощ - ще опитам да поспя ...

# 694
  • някъде другаде
Добро утро!
Не се наспах , но ще полегна на обяд. През нощта към 4 Теди ме събуди, че и е лошо. Имах пробиотик и едно хапче за повръщане за първа помощ , пък след малко ще отида да и купя. Така откарахме до 5,30. Премести се да спи при мен. За сега спи спокойно. Днес плана ми с готвенето се промени , ще и направя само картофено пюре. Трябва да полея цветята , да прибера дрехите от морето , които вчера изпрах и да се боядисам.
Макавели , бабето ви е развалило кефа от пътуването. Голям егоист е тя , никога не мисли за друг освен за себе си.
Тетка , радвам се за вас. Имате нужда от такива забежки.
Пипи , и при вас , като при Ениса е весело с деца на море.
Хубав ден!

# 695

"Не е нужно да сме важни за всички. Важното е да сме до тези, които наистина ни обичат и ни карат да се чувстваме добре."   

Добро утро Coffee

Не ми стигна съня, но няма как ...
Отивам да правя банички.
Спокоен неделен ден на всички вас ❤️

# 696
Снощи изпратих помагачите. Сега ще се захващам със сладкото от касис. Да видим какъв цвят ще се получи с добавката на Йоткер.

# 697
Добро утро!
Снощи в 120 годишната къща интернета беше много слаб. Сега си пием кафето на двора. Разкош!

Ето и огъня

След малко потегляме към къщи. Беше много приятна и весела среща Heart

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 10:00 от tetka_the_best

# 698
  • София
Добро утро, готини!
МАКАВЕЛИ, интересно, ако не се бяхте обадили, че сте се върнали, как щеше да ви юрка по нощите? Можеше да я изненадате днес сутринта с всичките деца. Друг път бъдете по-засекретени. Човек се учи докато е жив. И нещо за усмивка - едни се учат докато умрат, а други умират докато се научат. Зависи кой от кои ще бъде. А дано да сме от първите. Grinning
ТЕТКЕ, ами преди 120 години със сигурно интернета е бил по-мощен, но с годините отслабва... Важното е, че сте си изкарали като гаджета. Радвам ви се! Ето, че винаги начин има!
ТОНИ, как е Теди? При стомашни проблеми - супа Моро - сварени моркови я вбълка, пасирани и щипка сол. Сухар с малко сиренце. Не прави пюре - млеко, масло, не е за препоръчване. Да напомня, ако има "рядка" нужда - в суп. лъжица кисело мляко 5 прахчета ванилия.
ПИПИ, каката ви е точно като Пипи дългото чорапче. Браво на мъничето, любознателно е. Grinning
КАГ отвори консервната фабрика. Работна жена!
АЙША, как са Мрънчоците?
ТАНУ, дано да стане хубаво сладкото от касис. Друг път правила ли си такова? Ще го издокараш. Бива си те!
ФРАУ ДАНА, хубави са тиквичките, но пържиш 1 час и свършват за 10 мин. Аз като реша, пържа на два котлона, че иначе ме хваща съклет. Как си днес?
КАССС, комсомолците решиха да отидат на някакъв нашумял филм в Мола и да си вземат дюнери. Почивахме си с Ромео, поседяхме на терасата на хлад. Добре ни беше.
БОРЯНЧИЦЕ, много си права - който много говори и се хвали, нищо не прави. Stuck Out Tongue Winking Eye Вече изпуснах края - не знам дадох ли ви упражненията за трениране на паметта? А и не знам къде мога да видя кои лекции сте чели. Може би НАМИ или МАКАВЕЛИ могат да ми помогнат? HELP !
Докато си поговоря с вас и то стана добър ден. Grinning
Приятни занимания, дружки. Неспоменатите се уредихте с прегръдки - цял чувал! Hug

# 699
  • София
Фло, ако влезеш в профила си тук и се разровиш в старите постове ще видиш кои лекции си пуснала. Поне така предполагам, но иска доста ровене или да знаеш приблизително кога си писала/дата/.
Мрънчоците - ту са кротки, ту се бият. Тя, като истинска дама преди малко цапардоса баткото с един тиган/пластмасов, детски/. Така се правело, ако момче не те слуша. Не искат да излизат навън, търкалят се пред тв., пазарят се за игри на лаптоп и таблет.
Снощи мама и тати ги изненадаха с посещение и се разлигавиха много. Едвам ги укротихме за спане. Както винаги аз излязох виновна.

# 700
Фло, на първа страница на темата има линк към статиите, които Нами е публикувала. Статията за паметта и упражненията са там.
Ние още сме тук - отидоха да купуват телефон на Лора. Образуваме нерви на бабата - току виж сега вдигне кръвно от това. Подутите крака вече спаднаха ...

# 701
Подут и е мозъкът, но сте си виновни вие, че разказвате всичко . Много знае кога се връщате да нервничи, утре. Голям проблем - подути крака на 85+, те на младите се подуват и траят.

# 702
  • някъде другаде
Фло , по-добре е Теди. Не и е лошо , но и е отпаднало. Пюрето е просто пасирани картофи със сол.
Аз заплануваното свърших. След , като полегна малко ще видя , какво ще правя без план.

# 703
Фло, благодаря, но аз изобщо не спадам към категорията на работните. Свършвам нещо по необходимост, а не от желание. От сутринта се размотавам с едно зеле, което сготви кукъра, набързо един кекс и две перални, които е изпрала пералнята, а не аз. Работна беше майка ми.
Скрит текст:
На къра в ТКЗС с мотиката и то благодарение на ТКЗС само е копала , защото имаше трактори и комбайни, та не е орала и жънала цял живот с рало и сърп, както преди девети.  В двора пак с мотиката и изкарваше реколта от марулите напролет до зелето и праза наесен. През зимата, освен дипленето на тютюна, с хурка и вретено да преде вълна за килими, китеници, родопски одеала и кувертюри за чеиз на щерките и сина, а после на внуците. Помня и стана, на  който тъчеше шарени вълнени пътеки. Отделно обичаше реда вкъщи и всяко нещо да си е на мястото, готвене и пране. Добре, че поне пералня татко купи много рано та не е прала дрехи на ръка. Тя казваше, че иска децата ѝ да живеят в град, та да не се мъчат с кърска работа. После като минаха определена възраст почна "Ооо, поне ти да беше останала тук на село, а сега сме сами!". Как пък не! От трима ни аз най не исках да остана в село. Но накрая и тях направихме граждани. Последните им 6-7 години живяха  тук в свободен етаж у сестра ми. И пак си намираше някаква работа с ръцете. Тежко преживяха загубата на брат ми, но все пак тя доживя до 94 години и 4 дни, а татко 92, 5. Бяха  с акъла си до последно и  никой от нас не са затруднявали по някакъв начин. Светла им памет!  

Пипи,  с деца на море е и готино, и отговорно. Приятно изкарване!

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 15:56 от К.А.Г.

# 704
Привет дами!
КАГ, едно време така са работили всички, е имало е изключения, но на село така е било. Сега, ние, мисля, че доста се разглезихме.
Айша, ама ти изненадана ли си, че си назначена за виновна? Я си свиркай! Не стига, че обгрижваш децата постоянно, ами и претенции от родителските тела. По важно е мрънчовците да са добре!
Макавели, относно бабата, бих ти казала същото като Боряна. Весело да ви е с децата и дано не се задържите много на село!
Тони, може да е вирус при Теди, от тия летните. Подсили имунитета с повечко вит.С.
Тетке, наистина много красиво! Пожелавам ти повече такива срещи!
Тану, никога не съм правила сладко от касис, но и няма от къде да взема. Ти купуваш ли или си го отглеждаш?
Фло, изпрати ли гостите, в намален състав ли сте вече? Ромео донесе ли ти домати от село?
Пипи, ама и малкия сладур ли е с вас? Ех, че хубаво! Весела и приятна почивка!
Ениса, вие как я карате, пИятеля колко замъка построи или няма инструменти и се отдава на муркане?
Ние днес ходихме на село. Косене, чистене и т.н.. Подготовка на терен, че другата седмица може би брат ми да вадят мед. Този път бяхме повече хора и работата беше по спорна. Син1 и снахата с малкия също бяха. Малчо беше много щастлив, много му харесвало на село и не искаше да тръгваме . Яде разни плодове и дойде да му измия ръцете. Измивам ги и той - а аз сега къде да се осуша, е дадох му кърпа, че нямаше извадена и се осуши 😂
Изчезвам, че от накъде чувам, че ме издирват. Чаф, до после!

Общи условия

Активация на акаунт