Страдам ли от домашно насилие?

• 2 658
  • 39
  •   2
Отговори
# 30
Не, не страдаш. Още много можеш да издаяниш, даже и поне още 2 деца вземи да родиш, да ви се циментират идеалните отношения и да сте свързани до края на живота си!

Регистрира се във форума специално, за да пуснеш тая пързалка ли? Във ваканция си и скучаеш май?

Абе, нямаше ли някакво правило нови потребители да не могат да пускат теми? Направо ми умряха няколко мозъчни клетки като я прочетох тази простотия с един куп правописни грешки при това.

# 31
Да, жертва си на домашно насилие. Подай оплакване, изгони го с полиция. Говори с адвокат.

# 32
  • Най-красивата страна
Изгонваш го с полиция.
Имаш твърде ниски критерии при избора на мъж.Вдигни летвата,уважавай себе си.Не повтаряй същата грешка.
Хора със зависимост от алкохол не стават за семейство.
Вдигне ли ръка веднъж ще вдигне и втори път.И да,това е насилие.

# 33
Не си насилвана, глупава си!
От всички мъже на света точно алкохолик и побойник ли си избра.
За такава преценка и избор навярно при теб отсъства всякакъв разум и логика.

Сезирай полицията, изкарай му багажа навън, смени си ключалката.
Прекарай си СОТ, за да ги викаш ако те тормози и е пред вратата.
Сложи си камера и звъни на полицията при проблеми.

Последна редакция: чт, 02 юли 2026, 14:50 от Angel_1985

# 34
Здравейте не намерих тема с домашно насилие в Кипър затова пиша тук.Случаят е следния.Бяхме се скарали с мъжа ми след което стигнахме до побой подадох сигнал до полицията те дойдоха и ме изведоха от него настаниха в мои приятели от друг град Агиа Напа....... на другия ден ме викнаха дадох показания те ми снимаха ръцете с синините и казаха ,че това ще иде при съдия,но моя съпруг толкова много се разкая и плачеше  съжалява за всичко иска да се съберем и аз го обичам много това ни е първи побой между другото през тези 5г.коитосюе заедно имаме си и две малки момичета които са в бг .Аз съжалявам че звъннах на полиция просто бях много изнервена а и уплашена .Но сега незнам какви ще са последствията ,днес звънаха и на двама ни казаха че не трябва да се доближавам до него по малко от 100 м. Много се притеснявам дали ще фо вкарат в затвора колко време няма да сме заедно...говорих с моята преводачка ,тя ми каза да не се притеснявам просто ще го викнат за обяснения пред съда и ше даде някаква малка сума пари и това е .....че всичко трае около 1 седм.Но аз имам някакво лошо чувство и не и вярвам много .Много се страхувам какво се случва ,звъннах в полицията на дежурен да питам дали има възможност да го приберат те казаха че не знаят че съдията решава всичко ,те само подавали жалбата.Като ми казаха това направо свят ми се зави.Допитах се до чат гпт.Казва че делото може да трае от 3 до 6 м.Дотогава не трябва да сме заедно или че може да му забранят за 1г.да напуска страната, ние сме тука сезонно трябва да се прибираме в ноември .Ужас направо главата ми гърми от мислене ,не му оправдавам поведението към мене ,но аз прибързах с полицията все пак тук е кипър ние сме в чужда страна трябваше да мисля преди да звънна.Извинявам се за дългия пост ,но ако някой си има някаква представа моля пишете аз тук цяла вечер и чакам за вашите мнения,поздрави.❣️

# 35
Ти сериозно ли или се подиграваш с хората?
Седнала за него да се тревожи. .. няма да ти е последния побой. Никакво достойнство и акъл за 5 стотинки нямаш.

# 36
  • Далечният изток
Не знам въобще какви са законите в Кипър. Ама както обясняваш, явно няма възможност да си оттеглиш жалбата, защото това деяние се преследва от прокуратурата, както е тук, когато има телесна повреда при домашно насилие.

Ами да си носи последствията! Плакал след това! Да плаче... Като те налага и те насини, и ти плака, той тогава не плака, нали?! После всички много плачат и много се разкайват, особено като разберат, че ще ги съдят. Той за себе си плаче, да не мислиш, че за теб, че те съжалил, или че съжалява, че те е бил?! Мда, вярвай...

# 37
Хубави закони имат в Кипър.
Тук сигурно ако жертвата отегли жалбата, срещу мъжа всичко се прекратява.
Тук се чака труп да има, че да се размърдат.

# 38
Вероятно рониш и горчиви сълзи за него, "клетият", че е в затвора "немил-недраг".....Споко,все ще се съберете отново и пак ще се сбиете.
Боят няма да избяга, не плачи.

# 39
Наистина при насилие е правилно да не може да се отегли жалба.
Ясно е, че много жертви на домашно насилие не са с всичкия си и оправдават "милото"

Общи условия

Активация на акаунт