Мисля, че детето ми има бертолинов абсцес, помощ!

• 61
  • 5
  •   2
Отговори
  • София
Здравейте, мили момичета, поради късния час в който разбрах, че дъщеря ми изобщо има някакъв проблем няма как да посетим лекар. Това ще е първото за утре. Моля препоръчайте гинеколог в София.
А дотогава... едната й срамна устна е с големината на кокоше яйце, боли я. Сега й сложих студен компрес и каза, че болката доста е намаляла. Като видях за какво става дума се шокирах. Нахоках я, че ми го казва в 21.00ч , но факт.. Започнала е да усеща дискомфорт около 15:00ч този следобед  и само за няколко часа се е надуло толкова. Уплашена съм. Изчетох каквото можах за краткото време и може би е Бертолонов абсцес. Много съм уплашена!
Препоръчайте ми гинеколог. Детето е на 17 год, забравих да спомена...

# 1
Здравейте,
Ако я боли силно, ако има температура отивайте в спешното.
Ако не утре.
На колко е години.

# 2
  • София
Няма температура. Търпимо я боли сега. Студения компрес много помогна. Приготвила съм смрадлика, но чакам да изстине, защото след като студеното помогна не искам да слагаме топло. На 17 е.

Въпросът е, че дори не знам при кой лекар да отидем. Мисля при моя гинеколог, но не знам дали е специалист в това.

# 3
Според мен хирург. Ако сте в София, в Майчин дом не може да няма дежурни лекари - АГ, хирурзи.  най-малкото, ако там няма, ще ви насочат къде, ще ви кажат дали може да се изчака до сутринта.  Вероятно ще дадат и АБ.
Аз бих се вдигнала и отишла още сега. Щом се развива толкова бързо, не се знае до сутринта колко още може да се развие и уголеми. В тази област има меки тъкани, а в тях възпаленията се разпространяват бързо.

# 4
Пирогов по добре.
Реванол, ихтиол може да слагате, ако останете вкъщи.
Мен са ме оперирали, ако е това но беше отдавна и не мога да препоръчам лекар.

# 5
Тук има информация. Според даденото описание, ми се струва по-вероятно да е друг абцес, не точно такъв. Така или иначе се лекуват еднакво .

https://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F% … D0%B5%D0%B7%D0%B0

Общи условия

Активация на акаунт