Хипогликемия - спешно

• 439
  • 12
  •   1
Отговори
Какви са симптомите на тежка хипогликемия?
Възможно ли е да има изтръпване на ръцете, краката, лицето?
Дъщеря ми /17г/ е с чревен вирус и след като днес не беше яла нищо до 12ч на обяд и се беше обезводнила от диария, се почувства така. Много се притеснихме.
В спешното нищо не ни обясниха. След система с глюкоза всичко отмина.
Личната ни педиатърка смята, че е било спад на кръвната захар.

# 1
Какви са симптомите на тежка хипогликемия?
Възможно ли е да има изтръпване на ръцете, краката, лицето?
Дъщеря ми /17г/ е с чревен вирус и след като днес не беше яла нищо до 12ч на обяд и се беше обезводнила от диария, се почувства така. Много се притеснихме.
В спешното нищо не ни обясниха. След система с глюкоза всичко отмина.
Личната ни педиатърка смята, че е било спад на кръвната захар.
Да , от спад на кръвната захар е! И на мен ми се случва така когато не ям .

# 2
Абсолютно е възможно и от хипогликемия и обезводняване.

# 3
Защо не и измерихте захарта?

# 4

Защото докато отидем в спешното, ние й дадохме малко да хапне.

# 5
Вкъщи трябваше да я премерите, ако е било захарта, няма смисъл да се ходи до спешното, дава се нещо сладко. Друг път не изпадайте в паника, мерете кръвно, захар, пулс, и ако е ниска захар или ниско кръвно, дайте нещо сладко за захарта, най-добре мед, а за ниско кръвно- кока кола или айрян със сол.

# 6
От обезводняването е.

# 7
Трябвало е електролити да давате. Съдържат и захар, и вода.

# 8
Да не мислите, че хората без диабет си държат глюкомери вкъщи?

# 9
Детето е било с разстройство. За каква захар говорим? От обезводняването е.

# 10
Във всяка къща трябва да има апарат за кръвно, глюкомер и за сатурация. Не само на диабетиците им пада или се вдига захарта.

# 11
Глюкомерът, за разлика от апарата за кръвно, е индивидуален уред и не е желателно да се ползва от различни хора, дори от едно семейство. Ако трябва всеки да има, това наистина е някакъв абсурд. Да не говорим, че здравите хора нито имат техника как да мерят, нито имат нужда, а и уредът ще се нуждае от калибриране, ако се ползва 1-2 пъти годишно.
Няма подобна медицинска препоръка нийде по света.

А що се отнася до сатурацията, преди ковид дори мнозинството лекарски кабинети не бяха оборудвани с такъв Simple Smile

# 12
Иглите за бодене са еднократни, един апарат може да се ползва от много хора. Това са елементарни неща от първа необходимост. Сатурация не се мери само при ковид. Не може за елементарни неразположения да се ходи до спешно, вероятността там да пипнеш нещо е по-голяма, особено като се има предвид редовната им клиентела от махалите.

Общи условия

Активация на акаунт