Кой какво сервира вчера, кой какво ще готви днес?

• 16 197
  • 309
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
За вечеря кюфтета по чирпански и салата от зеле!  chef

# 181
запеканка от пресни картофи, пиле, домати с подправки и заливка с яйца и таратор

# 182
вчера - Шопска салата и печени соеви кремвирши и шницели
днес - Перуанска салата и рачешки рулца

# 183
Ами тя си е моя измислица , не спазвам някакви точни пропорции на продуктите .Слагам ги съвсем на око , но пък се изяжда за нула време.
Разбиваш кутийка (от големите ) и една малка (от малките ) заквасена сметана със пудра захар на вкус .Купуваш един голям пакет бишкоти от онези вносните (вътре са по 4 малки пакета ) .Това количество (3 те пакетчета бишкоти и изброеното количество сметана  ) ми стигат за една от онези форми за торти (металните ) ....
Купуваш си една от по големите консервени кутии компот ананас от този който е нарязан на парченца .
Та така взимаш въпросната форма и започваш с нареждането
- бишкоти (преди това напоени една по една в сиропа на компота или в студено прясно мляко )
- сметана
- парчетата ананас наръсваш на око в/у сметаната .
- натрошени орехи , също обилно наръсваш .Аз поне така го обичам.
Продължаваш по същия начин още един ред бишкоти , сметана , ананас , орехи .
Слагаш тортата в хладилника покрита с метално фолио за да не поеме миризми от хладилника.Спокойно може да се направи и със ягоди , малини и др. "студени" сочни плодове .
Мразя с ябълки , банани и др. хлебни или НЕ сочни плодове.Не умея да качвам снимки , иначе бих я снимала и показала .
[/quote]
Markrit,
Много благодаря
   bouquet- за лятото е чудесна, ще я пробвам с ягоди - сега им е сезона.
Ако съм те разбрала правилно - на пакетче "Савоярди" -  250 гр. сметана.
Опитвала ли си като сладоледена newsm78?

# 184
  • Бургас
За тази вечер пилешки парти бутчета с цели пресни картофи, пушен бекон и чай в гювеча; шопска салата; ягодов сладолед

# 185
  • в ябълковата градина
Днес готвих за повод:
1. Шопска салата;
2. Сварени пресни картофчета, след това ги сложих за 5 минути с масълце в тиган заедно с топено сирене; добавих копър; изключително вкусни станаха;
3. Панирани филета от треска;

По този повод искам да кажа, че рибата я взех от рибния щанд в Халите и цената и беше 27 лева килото. За тази цена очакваш поне костите хубави да са изчистени, а те не бяха. Играх си един час, аз да ги чистя.
Защото много мразя панирани филенца с кости вътре.

Та, скоро няма да минавам пак през щанда.  Naughty

# 186
Вчера готвих няколко неща - кюфтета по чирпански, пържени червени чушки (от последните запаси във фризера) и ориз със зеленчуци. Ориза не стана особено сполучлив, но първи се изяде. Днес само салатки правих и сервирах за всеки по избор.  Wink

# 187
  • СОФИЯ
Ами тя си е моя измислица , не спазвам някакви точни пропорции на продуктите .Слагам ги съвсем на око , но пък се изяжда за нула време.
Разбиваш кутийка (от големите ) и една малка (от малките ) заквасена сметана със пудра захар на вкус .Купуваш един голям пакет бишкоти от онези вносните (вътре са по 4 малки пакета ) .Това количество (3 те пакетчета бишкоти и изброеното количество сметана  ) ми стигат за една от онези форми за торти (металните ) ....
Купуваш си една от по големите консервени кутии компот ананас от този който е нарязан на парченца .
Та така взимаш въпросната форма и започваш с нареждането
- бишкоти (преди това напоени една по една в сиропа на компота или в студено прясно мляко )
- сметана
- парчетата ананас наръсваш на око в/у сметаната .
- натрошени орехи , също обилно наръсваш .Аз поне така го обичам.
Продължаваш по същия начин още един ред бишкоти , сметана , ананас , орехи .
Слагаш тортата в хладилника покрита с метално фолио за да не поеме миризми от хладилника.Спокойно може да се направи и със ягоди , малини и др. "студени" сочни плодове .
Мразя с ябълки , банани и др. хлебни или НЕ сочни плодове.Не умея да качвам снимки , иначе бих я снимала и показала .
Markrit,
Много благодаря
   bouquet- за лятото е чудесна, ще я пробвам с ягоди - сега им е сезона.
Ако съм те разбрала правилно - на пакетче "Савоярди" -  250 гр. сметана.
Опитвала ли си като сладоледена newsm78?

[/quote]

Много е вкусна , но аз почти винаги имам проблем с разбиването на заквасената сметана - много рядко ми бухва незнам каква е причината  newsm78

# 188
Купувам опаковка от 400 гр. от тези бишкоти , като от този голям пакет използвам обикновенно 3 те от общо 4 те малки пакета които са в големия .Незнам дали ме разбрахте , в този голям пакет бишкоти има вътре 4 малки опаковки.Значи с две думи използвам 3 пакетчета .

Уффффффффф голяма обърквация се получи ама как да го обясня.Аз нарочно купувам от тези 400 грамовите за да не стане така че да не ми стигнат.И нареждам толкова колкото ми побере формата за тортата.

Относно бухването на заквасената сметана , да този вид сметана определено е с малко по течна консистенция .Но аз не гоня визуални естетически качества , а по скоро държа да се омете за отрицателно време .Т.е. предпочитам да е вкусна ...а не толкова красива.
В крайна сметка това си е една проста , лека домашна плодова торта .
Има много други рецепти за торти с по подходящи продукти с които да се твори и да стават дори за изложба.Аз не търся такъв ефект.

# 189
закуска - макарони
вечеря - пикантни бейби картофки на Пепчо и таратор

# 190
За тази вечер ................................... пушен бекон и чай в гювеча.....................
Това не го разбрах , какъв чай и какъв гювеч ???????????? Rolling Eyes Shocked newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy

# 191
вчера - Шопска салата и печени соеви кремвирши и шницели
днес - Перуанска салата и рачешки рулца

Кажи каква е тази Перуанска салата Grinning

# 192
Днес хапнахме гръцка салата , пърленка със сирене и пилешки гърди на скара  Grinning

# 193
Днес хапнахме гръцка салата , пърленка със сирене и пилешки гърди на скара  Grinning
Pipinka казвай как правиш пърленката със сирене че няма да мога да спя  Joy

Аз щях  да правя сърми с кисело зеле ама сега видях че зелевите листа са изтекъл срок на годност Sick та сега закъсах и може да направя едни гюведжета newsm78
не че имам продукти и за тях де... Embarassed

# 194
  • Някъде на път....
Снощи дояждахме гювеча от онази вечер:

Довечера - тиквички с ориз!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт