ЛИДЛ - 201 Лятна тема

• 43 149
  • 650
  •   6
Отговори
# 630
На някои може и да е така, но на други ги виждам как ги поглеждат, минават ги през скенера и после натискат бутон.

# 631
На някои може и да е така, но на други ги виждам как ги поглеждат, минават ги през скенера и после натискат бутон.

За мен го правят, ако мине номера и не видиш, че не е приложено намалениета..Много пъти съм ги гледала и като не мине, викат -А то не го е хванало бутончето... А пък аз знам, че ако се маркира минава направо с намалението.
Преди доста често ги връщах, все нещо не им беше минало...

# 632
Не съм забелязала да го правят нарочно или поне на мен не ми се е случвало. Обаче често зелените и оранжевите етикети или са смачкани или скъсани, особено на стоки от хладилника, понеже се изпотяват и мокрят, а са хартиени с принт и съответно не могат да минат.
Също ми се е случвало да взема преоценен хляб само с шарен стикер, на който нищо не пише, ама те на каса си ги знаят, дори и само опакован и стегнат със св.опашка съм взимала, който дори и стикер няма и за намалението ползват бутона.

# 633
Не е нарочно това да не маркират намалението, понякога баркодът минава през цялата опаковка и е трудно да не го хване скенера, затова добавят намалението ръчно. А понякога етикетът с намаление не е сложен хубаво върху оригиналния баркод или е направо на друго място.

# 634
И според мен не е нарочно. А понякога натискат бутона (виждам) и пак не се отразява намалението. Случва се. На мен просто ми бяха маркирани друг вид домати и друг вид сливи.🙂
От зелени етикети и аз не се отказвам.😅

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 21:33 от dolce miele

# 635
Само дето много подло пускат вече зелени и на 20% и на 50%. Преди -20% бяха само оранжеви, а сега лесно може човек да се обърка.Confused

# 636

За мен го правят, ако мине номера и не видиш, че не е приложено намалениета..Много пъти съм ги гледала и като не мине, викат -А то не го е хванало бутончето... А пък аз знам, че ако се маркира минава направо с намалението.
Преди доста често ги връщах, все нещо не им беше минало...
И според вас персоналът какво го интересува дали ще ,,излъже" клиента както вие твърдите? Мислите ли,че докато с емаркират нещата и едновременно се следят опашки и тн може да се види стикер, който е някъде залепен по опаковката. Просто предупреждавайте и толкова🤷🏽‍♀️

# 637
  • София
Само дето много подло пускат вече зелени и на 20% и на 50%. Преди -20% бяха само оранжеви, а сега лесно може човек да се обърка.Confused

Нищо подло няма - просто стажантите лепят етикети, от каквато лента имат.
А човека за да не се обърка - да плаща на каса на самообслужване, да маркира с пистолета и да гледа какво излиза на екрана. Кьорав карти не играе.

# 638
Аз съм напълно убедена, че касиерите не целят да излъжат клиентите, това са технически грешки. Обаче ми идва прекалено да ме чакат да ги подсещам за стикерите за намаление, тяхна работа е да следят това. Остава и за кода на закуските да ги подсещам и други подобни неща…и накрая да си делим заплатата. 😬

# 639
Като казахте стажанти, днес имаше един, който помагаше на касите на самообслужване и поздравяваше на тръгване всички клиенти. Беше много отзивчив и внимателен.

# 640
Това при нас се случва отдавна. Обяснявам си го с това, че по-често се намаляват продукти с оранжев етикет и затова оранжевите етикети свършват по-бързо и се налага да използват от зелените. Все пак аз поглеждам с колко % е намален артикулът
Днес ми се случи на каса на самообслужване да не получа касова бележка. Трябваше да викам служител - извади ми я понамачкана отвътре.😅

# 641
Аз съм напълно убедена, че касиерите не целят да излъжат клиентите, това са технически грешки. Обаче ми идва прекалено да ме чакат да ги подсещам за стикерите за намаление, тяхна работа е да следят това. Остава и за кода на закуските да ги подсещам и други подобни неща…и накрая да си делим заплатата. 😬
Няма как да очаквате всеки един артикул,който е на лентата, касиерът първо да го оглежда за стикер и после да го маркира. Особено пък на големи обемни нон-фууд артикули.

# 642
Aз поглеждам дали маркират намалението със стикер. Ако не забележат стикера, казвам им.

# 643
Е, че вие как слагате продуктите на лентата, че оранжев/зелен етикет да не се вижда веднага?  Thinking

# 644
Именно. Ако си следят работния процес, а не клюките в слушалката, ще забелязват много повече. Така не забелязват също, че кюфтетата са в плик, а не в кутия, та и това трябва да им се каже (това не в Л).

Общи условия

Активация на акаунт