Дано да не доживея деня, в който ще седна на една маса с жена и ще я оставя да си плати сметката

• 28 591
  • 1 838
  •   5
Отговори
# 1 815
То важно е човекът да е с щедра душа. А не циция.
Не е нужно да е милиардер или милионер, че и богат не е нужно.
А да има лекота и жест – от душа да ги прави нещата, не да ми върти 7667 схеми, формули, таблици как и за колко ще хапне жената. Че кому е нужно такова човече.
Потрес.

# 1 816
По-скоро не е ясно че освен съзнателно търсене на хранимайковство (по-рядко), има и по-несъзнателно оценяване на хранимайковство (по-често). За второто няма нужда от много пари, или даже и ходене по ресторанти.

# 1 817
  • София
За мен лично нещата са кристално ясни.
Мога да си изкарам прекрасно с човек, с който си плащаме всичко отделно. Но този човек е приятелка/приятел и съответно си изкарваме супер по приятелски.
Няма никаква драма.

# 1 818
Ама тук давате някакви крайни примери за пияници и хрантутници.

Моят мисловен експеримент беше за интелигентен и високообразован човек с добра и уважавана професия, примерно археолог или професор в университет, и парява жена, примерно синиър АйТи. В днешна България не съм чула археолозите да умират от глад и да чакат на жените си за всичко. Нормално си живеят, най-вероятно имат стандарта на офис работници от средната класа. И, да, сигурно ще ви черпи в ресторанта.

Е, бихте ли отрязали такъв човек, само защото не може да ви издържа изцяло и осигури лукс? И честно ли бихте предпочели добре платен плочкаджия или фризьор? Не че нещо, но повечето тук списващи няма много какво да си кажат с тях. Сигурна съм, че има изключения, но те са точно това -- изключения.

Мъжете, които могат самостоятелно да издържат семейство, статистически са малко. А такива, които могат да осигурят лукс отгоре на това, са още по-малко.

И най-вече: пари при пари отиват. Такива мъже обикновено си взимат жени от тяхната черга. Взимат си се още от частното училище или университета, или се знаят оттогава и след няколко фриволни години на експерименти с други икономически класи (никога обвързващи и насериозно, обаче) си се намират пак и се женят. Тези жени нямат нужда да бъдат издържани и кой плаща ежедневните разходи е наистина без значение и дори не се обсъжда. Само може да подпишат предбрачен договор, за да защитят активите си.

Скрит текст:
На прима виста се сещам само за три-четири момчета от заможни семейства, които си взеха скромни момичета. Сервитьорки, учителки, такива. Ами, какво да ви кажа. В единия случай момчето не го искаха много-много момичетата от неговите кръгове, та се принуди да слезе надолу по стълбицата. В другите три жените слушкат, усмихват се правилно на снимки и подписват, каквото им кажат. Доброволно, разбира се, и дори си вярват, че е тяхна идея. Безплатен обяд няма.

# 1 819
Клеър, ако един човек се държи добре и уважително, много ясно, че ако има химия, нито една жена не би го върнала,само на база доходи.
Ама тук едни хитреци се опитват да убедят аудиторията, че не дължат нищо на една жена, дори и почерпка, ама тя трябва да е луда по него, щото то феромони, чар, други екстри...
И на това отношение, си получиха контра отношение.
В живота е: каквото повикало, такова се обадило. Касае и междуличностните отношения.
И стига с тия доходи, предстои много голяма промяна в търсенето на специалисти и никога не се знае кой колко пари ще има, но уважителното отношение, желанието да си от полза, винаги ще е ценно.

# 1 820
Парите са първото и най-важно нещо и за мъже и за жени.
После следва външният вид - да те привлече човека чисто на физическо ниво.
Чак след това се подреждат ценностите - вярност, лоялност, честност, откритост, работливост, щедрост, благоразумие, умереност и прочие.
После следват различните нива на характера и силата на волята.
Пороците. Начина на живот.
В този ред се гледат нещата с оглед една сериозна връзка, ако човек е умен.
Вече ако не е - проблема си остава негов.

Май за пръв път събра увереност да си го кажеш направо. Не, че не ни беше ясна твоята позиция по въпроса, но някак все беше замазана. Не, че те съдя или упреквам, всеки си живее както намира за правилно.  Просто явно аз не съм особено умна според твоята философия, защото никога не бих влязла във връзка на първо място за пари.

# 1 821
Кои са тези хитреци, yellow flower? В такива крайности никой не е залитал.

# 1 822
Сити, четохме достатъчно истории на "безценни" мъжки екземпляри, без които светът на жените би бил немислим. Не ми се посочва поименно, да не си помисли някой, че му обръщам чак толкова специално внимание на простотията.

# 1 823
При това без да съм им платил нито една сметка Simple Smile

Точно. Един мъж трябва да е доста прост, ако продължава да плаща и след като се е оженил.
Тая саможертва, женитбата, за какво е, ако и след нея трябва да плащаш?

# 1 824
  • По света и у нас
Оле каква саможертва…. Олеее. Саможертва е да родиш от някой, женитбата е подпис.

# 1 825
При това без да съм им платил нито една сметка Simple Smile

Точно. Един мъж трябва да е доста прост, ако продължава да плаща и след като се е оженил.
Тая саможертва, женитбата, за какво е, ако и след нея трябва да плащаш?

@new__one, след тая "саможертва" ще започнеш да плащаш много повече даже Sunglasses

# 1 826
  • София
Ежедневно и ежемесечно плащане...🤪

# 1 827
  • По света и у нас
Изобщо не се женете, никой не ви кара с пистолет в слепоочието.
Само се чудя какво правите в БГ Мама? Какво се навъди с някакви бездетни ергенчета дето нямат никакъв стаж в живота?

# 1 828
Е, нормално - като няма пари, не може да плати - значи не плаща.

# 1 829
За мен лично нещата са кристално ясни.
Мога да си изкарам прекрасно с човек, с който си плащаме всичко отделно. Но този човек е приятелка/приятел и съответно си изкарваме супер по приятелски.
Няма никаква драма.
Нищо чудно не виждам, съвсем нормално си е.
Но пък какво по-сладко от секс с приятелка? Ти си я виждал различни житейтки ситуации, тя теб също, познавате се. Знаете си предпочитания, вкусове в различни области, споделяте, какво по-естествено да се опознаете и интимно? Пък ако там не се получи това, което очаквате, нищо не пречи да си приятелствувате в останалите области на живота.
Съжалявам, че малко измествам въпроса от плащането, но този за приятелство между мъж и жена също е важен и с разнопосочни мнения по него.
Моето е, че не само е възможно, а е и препоръчително, и приятно.
Разбира се приятелството и преди, и след секс не пречи да я почерпиш.
И то с кеф, защото я познаваш и знаеш, че не е алчна, като тези на първи срещи.

Общи условия

Активация на акаунт