Слънце, пясък и мечти - бебе, скоро идвай ти ! ~бебеправене 627~

• 29 344
  • 823
  •   8
Отговори
# 795
Като каза Неовитро... Разбрах, че моят "любим" ембриолог се е преместил там. Дано попие малко от другите ембриолози в клиниката, а не да стане обратното.
Иначе и моята последна чуденка беше между Неовитро и Надежда, като от най-добрите ембриологии в България.
Нани, много е тъпо като се разминават мненията на докторите...

# 796
Lubanik, извинявай ако си разкавала, но не се сещам. За какъв ембриолог става въпрос в Неовитро? Сега като го споменаваш, наистина при последната пункция ми звъня непознат нов ембриолог (аз другите си ги познавам много добре). Този съмнителни качества ли има?

Нани, дали да не те види Калчев като мнение просто, нали е с топ техника?

# 797
Калчев и той с топ техниката си плещи големи глупости. Познайте откъде знам 🫢🤪🙄

# 798
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не бях видяла новия в Неовитро (аз съм там) и ми стана интересно. Това е от сайта им:

Скрит текст:

Някой има ли впечатления от него?
Нели и Радослав са уникални ембриолози. Нели е шеф и се надявам да държи строг контрол над случващото се в ембриологията.
Наистина в момента им е много добра.
Имаха нужда иначе от още работна сила специално в ембриологията - не смогват.
Миналата година нямаха почивен ден месеци наред с работни дни от 8 до 20 ч.

# 799
vanesa_georg, Ако не се лъжа, Нани точно при Калчев е била?

Иначе става дума за ембриолог от Адела, Пенчев. Бях имала консултация с него, беше доста отегчен. Доводите му, че не се получава заради качеството ми на Я ще си ги спестя. Те бяха преди пункцията. На въпросната консултация специално ми обясняваше как не било хубаво ембрионите да се вадят всеки ден, защото това им пречело. Идва моята пункция. Звъня ми на ден1, на ден2, на ден3 и ми обяснява как ще ги вади на ден4 да гледа последния оцелял дотогава... И на ден4 го питах "нали не беше добре да се вадят всеки ден?" и той "ами тогава директно на ден5 да ви се обадя". Та така. Надали накрая се оказах с 0ембриона баш заради това, но си ми остана едно горчиво чувство.

# 800
Ще се гръмна, как може да се навре точно там Rolling EyesRolling Eyes
Айде, new fear unlocked.

# 801
Сори, Preggo. Просто споделям. Дет се вика може да съм го улучила в кофти седмица/месец.
Отделно СГ на ММ никак не беше добре тогава, дори пи АБ докато бях в стимулация. Но пак на консултацията ми обясняваше как сме нямали МФ. Не искаше да правим и селекции, нямало нужда. Аз настоях, платихме, обаче в листчето, което ми дадоха, което дори не мога да нарека ембриодоклад, не беше описано да са прилагани.

# 802
Споко, аз си попитах, трябва да сме информирани!

Надявам се да го държи строго Нели и да следва протоколите им. Много са стриктни и компетентни.
От вадене всеки ден не се притеснявам, защото те следват турския стандарт с ембриоскоп някакъв последен писък на технологията (същия като в Мемориал), с AI и не знам си какво, в единствената clean room ембриология в България. Никой не бара и не пипа да вади, само се шпионират ембрионите с AI-a и им се прави фотосесия всеки ден.
Това ми е единственото успокоение, че няма да е на самотек и да си прави каквото си иска.
Аз вече от всичко спичам и истерясвам, ще ви призная. С перце да ме бутнеш мога да падна, за съжаление Grinning
Ама трябва да се справям някак.

# 803
Салсера, кака, подозирам тоя батко, че не можа да биопсира във Вита. Понеже знам, че идва от Репробиомед и е мъж.

# 804
Уф, кофти. Нели в това отношение мисля е безкомпромисна и наистина не позволява проверка на ембрионите всеки ден. Преди да правим pgt, не ги вадеше изобщо. Откакто правим, само им прави лек хетчинг на ден 3.
Вярвам, че ще се запази този стил на работа. Или поне се надявам.
Иначе, с него стават четирима - от миналата година към екипа ембриолози се присъедини и Ванеса.

А такъв ембриоскоп сякаш рекламираха, че имат вече и в Неовитро, но аз не съм се интересувала, защото заради pgt така или иначе ги вадят на ден 3.

# 805
  • Sofia
Аз ще се съглася с мнението на птичето, че Калчев говри големи глупости. Не съм ходила при него, но са ми разказвали. ИИИ всъщност и това беше причината да НЕ отида при него като чух какви простотии е говорил на познати. Та и той толкоз разбира Калчев.

# 806

Иначе, с него стават четирима - от миналата година към екипа ембриолози се присъедини и Ванеса.

Коя е Ванеса? Не е в официалната страница на екипа, а г-н Валентин е добавен вече, би трябвало и тя да е. Имаш ли инфо?
https://neovitro.bg/bg/team

# 807
Аз и при Калчев минах. Имах само 2 посещения и не мога да кажа кой знае какво. Но при мен се оказа, че си имам лактобацили. Адекватно ми назначи биопсия за хроничен ендометрит с оглед историята ми (в Турция направо си ме лекуваха за това, без да е доказано). Но реших да си я направя при Сенкова и не ходих повече при Калчев.

Дописвам за Ванеса:
Скрит текст:

Последно време с нея комуникирах - младичка, симпатична и надъхана Simple Smile

# 808
Мерси, разучих я Grinning
Ето тук има интересна статия, в която говори точно за time-lapse системата на специализиран инкубатор с вградена камера.

https://neovitro.bg/bg/news/vanesa-chavdarova-embriolog-v-mc-neo … tieto-na-embriona

# 809
То не е ли точно това ембриоскоп?

Общи условия

Активация на акаунт