Парфюмни размисли и страсти - 303

• 15 176
  • 249
  •   4
Отговори
# 240
Използвам случая да попитам за любими ваши солени парфюми, бих добавила още един към колекцията.

Womanity имам отскоро, все още не съм го носила сериозно, само проби, но се влюбих веднага. При мен излиза сладкото от зелени смокини.

# 241
  • Sofia
Олимпеите на Пако Рабан също имат солена нота. И линията Divine JPG , но ми е неприятна.

# 242
Олимпеите на Пако Рабан също имат солена нота. И линията Divine JPG , но ми е неприятна.
Много харесвах първата Олимпеа, но в някакъв момент взе да избива потно и спрях да я ползвам. Добро напомняне обаче да проверя фланкърите. Благодаря, Karen!

# 243
Последната смокиня която пробвах е Capri Forget Me Not Carthusia
В началото е сладка и леплива узряла смокиня и ми идва накъртващо сладко, но след 30-40 минути остава еднин много фин въздушен аромат.
Определено мога да го нося, някак му липсва характер, както е примерна морската смокиня в Womanity 🙂

# 244
Аз съм пристрастна, но любим аромат със солена нотка, за мен е
https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Wood-Sage-S … a-Salt-25529.html
Скрит текст:

# 245
Върху мен J.M. Wood нещо си ухае на мъжки одеколон за след бръснене.

На марката единствено Rose Blush ми пасна и изпръсках с удоволствие.

Много интересна ми беше серията The Highlands, но за няколко години време така и не уцелих пълни тестери в Делирум и просто спрях да влизам в магазина им.

# 246
В Gold Regatta на TMoV също има доволно солена нотка и смокиново излъчване, но без водорасли.

# 247
Idole Aura ми излиза най-отпред като се замисля за солен парфюм, както и Bvlgari Aqva divina. Lukomorie Carner Barcelona по-скоро създава усещане за солен морски въздух, отколкото да има нотката отчетливо, но ми е сред летните любимци. Womanity - не се получи любов между нас, усещам го цветен, почти нищо откъм сол, водорасли и смокини.

# 248
  • София
Хм, аз харесвам много Dior Joy. Даже толкова, че е до такава степен "мой", че да не го усещам. Средиземноморската е любимият ми летен парфюм евър. И в същото време ненавиждам Womanity - буквално ми се гади от него. А смокинови листа обожавам за чай - ароматът е ненадминат. (Смокини не ям, защото съм гнуслива, а те често имат гадинки).
Така че сравненията по-горе не са най-удачни, според мен. Пробвайте го преди покупка, защото това е парфюм, който или се обожава, или се мрази. Няма средно положение Stuck Out Tongue
Аз продължавам да "изневерявам" на Chanel с ... Dior. Знам, че ще е временно и пак ще си се завърна, но се замислих, че все тях си въртя, заедно с Guerlain. Нито нещо ново може да ме впечатли, нито всъщност искам и търся.
Хайпът около популярните гурме аромати не го разбирам. Не ми харесва да мириша на храна и като се размина с някой нафъщян шоколад, банан или кекс и ми става хем зле, хем смешно Simple Smile Очаквам скоро да пуснат нещо с аромат на бургер, пица или дюнер. Ма само да не е с чесън, че тогава направо ще се гръмна Grinning

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 00:03 от ShokolaDkaa

# 249
  • София
При повечето "солени" парфюми го има това морското, някакво водорасло, алгае, или хайвер, а това не ми допада. Предпочитам по-"чиста", свежа миризма. И да, сладко със солено не е много хармонична комбинация, по-добре кисело със солено (цитруси например). По тази причина харесвам най-много Fior di Salina от този тип (станах банална вече с него, но цитрусът там е един път), и донякъде Wood Sage and Sea salt, но той ми идва също сладък.

Общи условия

Активация на акаунт