Бебето ми заспива само с шише в устата

• 380
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте. Това е третото ми дете и смятах, че с него ще е лесно. Не желае биберон залъгалка, а заспива само с шише. Опитваме да го отучим, но отнема часове и ако заспи, трябва постоянно някой да го наблюдава и ако вземе да се разбужда, да го клати с количката. Опитвали сме мелодийки от телефона, бял шум, гушкане, носене. Не става. Сега поне и бутнах празно шише и я чакам да заспи дълбоко, за да и го махна. Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил? Става на въпрос за бебе на две седмици. В родилно не беше такава. Дали аз я развалих 😔

# 1
Племенникът ми беше така по едно време като по-малко бебе 😁 Залъгалка не искаше, а си харесваше бибероните на шишетата само.Сам си се отказа да заспива така с времето.
Вашето бебе е прекалено малко да свиква или отвиква с/без нещо.Със сигурност не сте я развалили 😅 Оставете я, тя сама ще си намери начин за успокоение/приспиване ☺️

# 2
Благодаря за мнението. Макар че имам две големи деца, с това е съвсем различно и ми е като за първи път 😁. Другите бяха кърмени и не съм знаела колко изяждат. Заспивали са и на гърдите ми. Това явно ги успокояваше. А тази бебка, като не пожела гърда, се успокоява така, но бабата и таткото протестират, че не било редно така 🤷.

# 3
Бебето е на 2 седмици, това не е проблем. И не знам дали се цедите, но ако да, изобщо не е късно да го сложите на гърда. Продължавайте с опитите. Някои чак на 10-12 седмици започват да сучат от гърда, напълно възможно е.

Общи условия

Активация на акаунт