Английска филология ВТУ или ПУ

• 111
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, приета съм в ПУ на второ желание и съм в очакване на второ класиране, а във ВТУ съм приета на първо желание Английска филология. Дилемата ми е към кой университет да се насоча, а във форумите не откривам особено много мнения по темата, свързани с тази специалност. Та ще бъда много благодарна, ако получа отзиви по темата.

# 1
И двата университета предлагат добро образование, стига да ти се учи, а не да отбиваш номер.
Съветът ми към теб е да вземеш предвид фактори като транспорт и достъпност, т.е. колко далеч е единият или другият град от твоя роден, както и възможности да работиш още преди да си завършила.
Навремето аз предпочетох ПУ и не съжалявам. Имахме гостуващи лектори от ВТУ и СУ. Но по мое време нивото беше много високо - и на преподаватели, и на студенти. Работех си по специалността още от 3-ти курс и създадох ценни контакти, които обусловиха сегашния ми професионален път.
Успех! Simple Smile

# 2
С АФ получаваш общи познания по писмен и устен превод, езикознание, култура и др. Не си специалист в никаква специфична сфера. Няма работа, която да изисква точно това образование. Ако искаш да си учител, тогава може и да ти послужи, но за други неща е загуба на време и енергия. Аз още си блъскам главата и не мога да намеря къде/как да се реализирам. Това го казвам като отличник на випуска и като амбициозен човек.

Общи условия

Активация на акаунт