АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 843
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
  • Добрич
Мартинче,сребърната вода се нарича "Аргентум" и мисля, че я има само в София, ние си я поръчваме от Моралес,защото я няма в нашия град,но във Варна може да я има.                                                Катина,кажи ми нещо бабешко за качествен сън и бързо заспиване.  Росонери, това "родителите, чието дете е в тежка форма на аутизъм не се борят да правят нещо за него" кого имаш предвид? newsm78

# 331
Не е от форума тази майка, която имах предвид, а родител на едно от децата в групата на Гери от градината. Споко,  вие сте родители образци!

# 332
  • София
http://arcol.hit.bg/

Такава ползвам.Всяка уважаваща себе си аптека я зарежда.pepi_r го е написала вече.

# 333
  • Добрич
"Ох камък ми падна от сърцето" JoyНапоследък съм много докачлива,направо не се понасям вече  smile3515 Катина, благодаря за инфото трябва дя я търся при нас макар, че не видях нашия град в списъка.  bouquet

# 334
  • густо майна Филибето
Мелатонина е хормон, който се произвежда в организма и от него зависи съня. Не е медикамент, както и витамините не са. При аутистите често неговото производство е намалено, заради което е и безсънието. Моето дете също спи малко. Невроложката ми обясни, че съня (нормалната продължителност) е много важен, защото при безсъние умират мозъчни клетки и мозъка остарява. Особено при нашите деца. За съжаление при нас има ефект първите дни, но после започва едно будене през нощтааа... Не се плашете, това са единични случаи. Изписват го и ДАН!, които лекуват само с натуропатия (никакви медикаменти)

Коларголовите капки (май така се пишеха - онези тъмно кафевите силно цапащи) също са някакво сребърно съединение.

# 335
http://arcol.hit.bg/
Такава ползвам.Всяка уважаваща себе си аптека я зарежда.pepi_r го е написала вече.
Благодаря Ви много   bouquet.
Към бабините рецепти за добър сън мога да добавя мляко или чай с акациев мед, вана с хвойна и/или лайка.
Любознателна ми препоръча едни хомеопатични капки Валерианахил Мисля да ги пробвам. Поне няма да навредят.
Иначе при нас няма проблем със заспиването и самия сън, но искам да намаля малко активността през деня.

# 336
  • София
Ами аз не съм запозната с тези неща.Нямаме проблеми както казах със съня.Просто предлагам да опитваме и бабешките методи.

Вашите баби не са ли ви карали да си напишкате раничките.Урината е силен дезифенктант.Аз много често така процедирах с раните на колената.На село баба не купуваще антибиотични пасти, а риванола и кислородната вода не се тачеха от прабаба ми.Тя ни гледаше.Обаче като се зачервеше на баба окото топеше памуче в гърнето на брат ми/той беше малък/ и мажеше окото.Минаваше и.

И сега моята щерка си напишква раните.

За сън - предлагам прекопаване на нивата.Шегувам се.Нямам идеи.Обаче бабите имат.Може да се проучи.Ванга предлага къпане в отвара от горско сено.Аз ще пробвам да къпя Мишо с отвара от орехови листа.Прочетох го в сайта на Ванга.За анемията.

# 337
  • Реъкйавик
http://kolgrimur.multiply.com/photos/photo/4/15 А на нас каде са н хлатналите о4и ?

# 338
  • Реъкйавик
Ами аз не съм запозната с тези неща.Нямаме проблеми както казах със съня.Просто предлагам да опитваме и бабешките методи.

Вашите баби не са ли ви карали да си напишкате раничките.Урината е силен дезифенктант.Аз много често така процедирах с раните на колената.На село баба не купуваще антибиотични пасти, а риванола и кислородната вода не се тачеха от прабаба ми.Тя ни гледаше.Обаче като се зачервеше на баба окото топеше памуче в гърнето на брат ми/той беше малък/ и мажеше окото.Минаваше и.

И сега моята щерка си напишква раните.

За сън - предлагам прекопаване на нивата.Шегувам се.Нямам идеи.Обаче бабите имат.Може да се проучи.Ванга предлага къпане в отвара от горско сено.Аз ще пробвам да къпя Мишо с отвара от орехови листа.Прочетох го в сайта на Ванга.За анемията.
Сестра ми къпещше сина си до една годинка с орехова шума не знам за какво маи за костите . От тогава си е един кафеви4ък Laughing

# 339
За бабини рецепти погледнете тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.0
Ако няма нужната информация може да попитате  Wink

# 340
  • Добрич
Любознателна, моля те кажи за какво са тези капки "Валерианахил" -за добър сън или за общо успокоение,и как се ползват?Мляко не може да пие, защото е на диета, с чайовете сме скарани и във ваната не мога да го накарам да седне да не говорим да легне, освен да го поливам с тази отвара. #Crazy

# 341
Изпринтих дадените линкове.

Относно капките  чета, че "Поради липса на достътично данни при деца до 12 год. възраст продуктът да се прилага след конултация с лекар."

Кой го е пробвал без консултация с лекар и как действат? newsm78 ooooh!

# 342
мелатонин не е сънотворно лекарство, то е хр.добавка, антиоксидант и повлиява благоприятно имунната система.

Tова e ХОРМОНАЛНО лекарство. При това със странични ефекти

Това, че се продава без рецепта като "хр. добавка" не означава, че е безопасно.
Освен това е ПРОТИВОПОКАЗАНО ЗА ДЕЦА, КЪРМЕЩИ и БРЕМЕННИ  ... ами не съм толкова смела да го дам на детето си.....

How safe is melatonin?

Current research suggests it probably is safe to use melatonin if you are:

* over 18 years old, and healthy
    * not pregnant
    * not breast-feeding
    * not taking other medications except for minor analgesics and oral contraceptives

Long-term side effects: Unknown. Caution is appropriate because effects of hormones may not become apparent for years.

И да, искам детето ми да спи нощем. Но на каква цена? Тази не бих платила, просто защото ме е страх. newsm78
По скоро бих опитала с билкови смеси

# 343
А това за изчишкване върху раната и ние като деца сме го правили, даже и малките съм го прилагала.

Ореховата шума е за йод, за зимата да се къпе, аз такъв "хубав спомен" имам от тази орехова шума го накарах да отиде да набере листа да една полянка над Пловдив, та той се качил по дърветата, а те хлъзгави падна и си счупи ръката, та беше в гипс след това.
От тогава вече "забрави" да споменавам да се бере орехова шума Confused

# 344
ФРИГ , вие още ли сте с диагноза? Не я ли снеха? Беше писала, че имате страшо подобрение  newsm78

А и нали сега нямате проблеми нито със социализацията, нито с поведение, нито съм говора? Или нещо се заблуждавам  Embarassed

ей на тази снимка ми изглежда с подути очи.
http://images.kolgrimur.multiply.com/image/8/photos/6/500x500/6/ … lFZH4%2Ca4RweMBvg

Обаче си разглеждах снимките на децата - все има някоя на която и другите изглеждат с вдлъбнати очи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт