АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 240
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
   Здравей, RadostinaHZ!
Разбира се, че можеш да пишеш в тая тема по въпроси, които пряко или косвено касаят темата.
По общи въпроси и ежедневни неща пишем в седмичната тема. Тук са писали логопеди, психолози,
психоаналитици, преводачи. Няма проблем. Няма опция да отговориш на група от хора какво
работиш. Ако някой му е любопитно, можеш да му отговориш на лични. Това е.

# 646
Аз да си кажа пак  Embarassed мнението дето никой не ми го иска....

Моя малък батко и той беше с запушено слъзно каналче - оправи се след годинката - не помня кога. И на апаратно дишане е бил няколко пъти като бебе, но не и веднага след раждането - раждането си му беше ОК, с изклщчение, че се на.ка в корема ми преди да излезе и го смукаха дето се напи с този коктейл  Crazy

# 647
  • София
 [desi], твоят батко, който те доведе в този подфорум Артур ли се казваше?  За него ли се отнася последния постинг? Много момчета, да са ти живи и здрави, обърках се Hug

# 648
Мдам, малкия батко е Арти, той ми е с проблем. Аз си ги наричам големия батко и малкия батко и не им пиша много много имената май Embarassed

# 649
Здравейте, много ме радват постиженията на децата ви, било думички, социализация, концентрация, здраве, важното е да се променят към по добро. Благодаря ви за насърченията.
RadostinaHZ привет Grinning и аз се интересувам от специалността ти, ако не те затруднява прати едно лс и на мен.
Катина, разкажи за барокамерата и за идеята ти.
А относно здравето на дечицата, нашите малчугани и двамата са родени бързо и безпроблемно, боледуване веднъж годишно примерно. Обръщане, сядане, прохождане във времето прието за нормално.
Разсмяхте ме с "разглезените" деца, имам си едно такова у дома, но хич не се впрягам кой какво приказвал. Напоследък е доста спокойна, убедена съм от диетата. А пък и аз си казвам, ако някой пита на колко е и за говора- за аутизма. В събота ходихме да хвърляме камъчета в рекичката над Симеоново, там се засякохме с едно семейство с детенцето им и се оказа, че племенника им е аутист и детенцето сега е на 12 г и ще е 6кл и се справя добре с ученето. Та от както си казвам или научавам нещо ново насърчително или най-малкото проявяват разбиране хората. 
Rossoneri, и Йоанка много обича да рисува, както на листи така и по себе си. Почва с листите и после преминава по ръчички и крачета. Ползвам бои за рисуване с пръсти, безвредни са  и отскоро пастели за лице, рисува, рисува, рисува и после в банята.
Не мога да не ви се похваля, скалъпих нещо като солети днес ( безглутенови) одобриха се веднага и почти са привършили вече. Доволни сме и двете Grinning
Спокоен и усмихнат ден от нас Hug

# 650
Не мога да не ви се похваля, скалъпих нещо като солети днес ( безглутенови) одобриха се веднага и почти са привършили вече. Доволни сме и двете Grinning
Спокоен и усмихнат ден от нас Hug
Party Парапланерче, сподели твоята рецепта за тези солети. Може и в темата за диетата  Wink

# 651
Да, отивам. Съжалявам, мислех да не пиша тука, защото знам, че не всички дечица са на диета, но като почнах и покрай останалите неща и за солетите продължих.

# 652
  • Добрич
 Парапланерче, здравей! Много се радвам, че имате успехи благодарение на диетата. Колкото до моя Мишо, родих го секцио поради седалищно предлежание. Показаха ми го на другия ден и беше един синьо-черен, не е бил на апаратно дишане, но ми се струва че е бил за кратко без кислород, за да е бил в това състояние, а може и да греша? А можете ли да ми кажете теста АПГАР какво точно показва/извинете за невежеството Embarassed/.  Парапланерче, ти си малко глобена, че не успяхме да се видим в Добрич, а само си говорихме по телефона  Wink

# 653
  • густо майна Филибето
За барокамерата - да, вече има родители на деца аутисти, които са я ползвали, май съм писала, в Америка и Канада дават луди пари за да минат този курс. Но това го правят съвместно с хелирането. Става дума за сеанси от по 1 час!
  Аз питах майка на дете с ДЦП, която е правила барокамера, отговори ми, че на физическите функции не е видяла да се повлияе, но определено е станало по-адекватно. За съжаление може да има и някои нежелани странични реакции.
http://miraclemountain.homestead.com/AutismHBOT.html (на английски)
http://www.autismweb.com/forum/viewtopic.php?t=10304 (също на английски)
Само че 10те (или бъркам?) процедури в клиниката по ДЦП са крайно недостатъчни.

За липсата на кислород - тя уврежда мозъка  по различен начин, защото умират много нервни клетки. Моето дете се роди и изплака, независимо, че беше недоносена, но в интензивното са я оставили една вечер да посинее, следващата смяна ни го каза, което значи че при всички случаи е имало някакъв скандал заради това.  Отделно двата антибиотика веднага след раждането, преливането на плазма....Абе, така ни било писано, иначе наистина нямаше да оживее.
 Аз диетата я нарушавам от време на време, защото ми е страшно трудно с изхранването на смени и с различни манджи, затова и почнах хомеопатията, разчитайки , че ще я успокои, всъщност това е ефекта от диетата, иначе кой знае какво не се случи. Напоследък не се влияе от това, какво е яла. Иначе в началото все още имаше реакции. Вчера открадна един шоколад от шкафа, докато се усетим се оказа , че го е изяла целия за 1-2 мин.(тя по-скоро гълта, отколкото дъвче) Очаквах луда вечер, но тя противно на всичко, рано рано ме заведе до леглото и заспа много бързо, чак се притесних newsm78

# 654
  • София
Това за липсата на кислород пак казвам не съм го проверила.Не съм говорила лично аз с лекар по въпроса.И то защото има огромно значение с какъв лекар ще говоря.Има лекар, и лекар.Имам обаче идея за точния човек.Ще опитам да направя връзка с него и да проверя дали е истина.

За барокамерата.Пак ще говоря със същия лекар, и тогава ще разкажа.Но идеята е общо взето следната.Ефекта на барокамерата се получава на голяма надморска височина и разреден кислород.Над 2000 м.И ако човек с псих. проблем пребивава на такова място за дълъг период от време - поне 2-3 месеца, има вероятност от голямо подобрение.Колко голямо е вече гадание.
Такова място има в БГ.Това е х.Безбог над с.Добринище.Хижата се използва от скиори и е меко казано мизерна.Ходила съм там преди много години.Труднодостъпна и неудобна за живеене с малко дете.Но при малко авантюристичен дух, и определена сума би могло да се осъществи този експеримент.Не вярвам някой от нас да се юрне да пробва, но си е един вид идея.Говорих с медици по въпроса - да, би могло според тях.Но пак казвам - не всеки лекар би одобрил такава ненаучнодоказана теория.Точно както и с диетата - едни я одобряват - други я отричат.Зависи кой ще попиташ за мнение.

Последна редакция: пт, 31 авг 2007, 14:07 от Катина

# 655
  • Добрич
 Любознателна, съмнявам се, че при нас скриха нещо докторите. Детето до 2-3 седмици след раждането плачеше като коте едва му се чуваше гласа всравнение с другите бебета. Постояно ги питах всичко наред ли е и все ме "успокояваха", че всичко е наред с детето. Нямаше сукателен рефлекс даже и от биберон, едва успях да го нуча към 20-я ден/да суче от гърда и дохранване с АМ/, нямаше сили горкото. Колкото до диетата, спряхме я преди 2 седмици и започнахме хомеопатия, но още е рано да кажа за някакви подобрения. Но след спиране на диетата нямаме влошаване в поведението. Изглежда при всички деца действа различно, едни се подобряват, други не. Сега ми е трудно със захранването, защото свикна на определени храни, а от новите се плаши и не иска да ги куса.

# 656
  • густо майна Филибето
На по-голяма височина кислорода не е ли по-малко newsm78
Нашата треньорка по плуване има дете с проблеми като моето (ДЦП, което вече изобщо не личи и аутистично поведение), нейната теория за ползата от плуването е следната - дори и самото пребиваване във водата, заради натиска, който тя оказва на дробовете, оказва влияние върху дшането - по неволя дишаме по-дълбоко и по-често, следователно мозъка получава повече кислород, от там и се подобряват нещата.

# 657
  • София
Да по малко е.Именно затова ще говоря с лекар - за подробности.Може би точно защото е по малко се ускорява дишането.Също така на такава височина атмосверното налягане е различно.

# 658
уау, страхотни неща за плуването и за планината споделяте.
Kartel4e, още ми е съвестно, че не се видяхме. Всичките ни приятели се прибират по това време в Добрич и става лудница. Но пък се радвам че се чухме, следващия път ще се видим.
Катина, аз си мисля че е напълно възможно да се направи това, но лятото е най добре. Примерно доста хижи се отопляват добре, но мен зимата ме притесняват вълците. Wolf, извини ме, но имам панически страх от вълци от дете. Аз поне си мисля, че Безбог както и още няколко хижи са изключително подходящи за нас с децата, понеже наблизо има или езеро или река и камъни в изобилие, за хвърляне. И мизерията хич не ме притеснява, никак даже. Брей, как не го оползотворихме това лято за тази идея. Аз преди време прекарах 2-3 месеца на най високата старопланинска хижа, която днес не се стопанисва от никой, добре ми се отрази, но бях с кучето си, една страховита овчарка. Но ако сте навити може да го пробваме това в високо планинските хижи, даже може в БТС  да питаме биха ли ни направили някъде отстъпка.

# 659
  • София
Много интересно и за плуването и за планината.
Мога да започна с топене във ваната, ще се подобри сензорната интеграция, че моето дете в морето изобщо не щеше да взезе. Плуваше в лодка, бутана от нас.
А това високо в планината колко време трябва да се живее? Иначе за барокамерата  - докато ходихме на процедури в болницата по ДЦП съм питала поне 3-4 майки и всички казваха, че децата им ставали по-контакти. Но понеже бяха бебета 8-10 месечни, аз по скоро реших, че са си пораснали и от това. Има и странични ефекти, а и е много стресиращо за нашите чувствителни деца - лягат и ги затварят ги с майката в една камера, трябва да стоят гушнати около  30мин. мисля, че много от големине деца ще се уплашат.

Общи условия

Активация на акаунт