АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 815
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • Добрич
Голям тормоз прилага на кучетата и котките в квартала. То не е мачкане, скубане... Скоро бяха на разходка в парка с баща му и Алекс беше ухапал едно куче по гърба  ooooh! ooooh! ooooh!. Ще ни дават някой ден по новините, че дете ухапало куче  Embarassed. Рибки имахме, но той пускаше какво ли не в аквариума, веднъж го беше напълнил с портокали  Rolling Eyes. Май ще си минем и без животинче  Sad.
Голям сладур е този Алекс, да го цункаш от мен.

# 451
  • София
Това за солта ме подсеща моят Мишо.Посоли някъде и после го изблизва посоленото  Shocked.Отстрани погледнато е много позната от филмите картинка.

Кифла - ще следя новините  Wink.Не знам защо, обаче психолозите много обичат и много държат децата да строят куличка от кубчета.Има нещо общо с разбирането май  Thinking.

# 452
Явно на нашите деца им харесва соленото  Thinking. Мири все гледа да си соли всичко. Знае и мелничката за чер пипер. Онзи ден яде ориз и по някое време го гледам ама кат се засилил да тича към терасата. Там има един шкаф, отваря го, взема нещо си оттам, затваря шкафа и обратно бегом марш към кухнята. Кат отивам да го видя, той нашия си слага черно пиперче /поне само го тръсва леко, не прекалява въобще/ и солчица. Когато готвя, като тръгна да отварям тенджерата и той бърза да вземе щипка сол и да я метне вътре. Амчи аз престанах да соля вече предварително  Rolling Eyes

За животните незнам  newsm78. Ние имаме котарак много преди Мири да се роди, тъй че той е израстнал с него. Общо взето не си обръщат взаимно внимание, даже се избягват. Навън не гоним кучетата и котките, само им се радваме отстрани. Май само птичките гоним, докато хвръкнат - голям смях пада  Laughing

# 453
  • sofia
Май само птичките гоним, докато хвръкнат - голям смях пада  Laughing

И ние така, гоним гълъбите на поразия и като хвръкнат казва "няма още пипи". Моя не обича солено, но му харесва да соли навсякъде.

психолозите много обичат и много държат децата да строят куличка от кубчета.Има нещо общо с разбирането май Thinking.

Да, така е. На нас в епикризата ни пише, че конструктивните умения отговарят на възраст 4г. а когато го диагностицираха беше точно на 3. Той много добре и правилно строи къща и гараж.

# 454
  • София
Ами хайде да си похваля гарджето.Има огромно желание да помага вкъщи.Готви, мие, чисти.Веднъж ми беше добавил в яденето от новозакупен модел жълто веро и крайно доволен ми съобщи - "олио"  Crazy.
Изсипа ми цялото веро в мивката, пусна водата и обясни, че "мия чиний"  1dishes.Хванал парцала за пода и чистил - по точно мокрил  clean.Хване препарата за прозорци и пръска и чисти с вестник де що види  clean.А и вече знае да пере дрехите на куклите в леген - кака му го научи.Простира си ги сам на терасата   prostor/не ги изстисква/ и пътя от банята до терасата е крайно наводнен.Да не ви обяснявам как реже лук, хляб и диня - ако не го хванем навреме - с големия нож.Имам райбер на вратата към кухнята - нависоко.Обаче и това е схванал - като види че резето е спуснато повлича един стол от стаите и го примъква към кухнята, качва се на стола и маха райбера.А и на тати помага  pironi.Обича много да работи с отверката /контактите са обезопасени/- всички инструменти са в кухнята, ноооооо  #Crazy

# 455
 hahaha Joy Ох, Катина разсмя ме, много увлекателно го описваш. Но всъщност и ние сме такива "големи помагачи" Laughing

# 456
Мили майки и татко,
Искам да ви попитам, вашите деца като бяха бебенца бяха ли различни? Смееха ли се, гукаха ли и гледаха ли ви в очите? Кога започнахте да подозирате, че са по-специални?
Благодаря ви предварително!

# 457
Аз заподозрях и разбрах на 4 годинки.... Embarassed

А като бебе - беше си норамално бебе. Обаче на годинката не  правеше тататата мамамама.... Първата "дума" беше на 2 години. Иначе определено нямаше проблеми със социализацията - обичае да е сред хора и ги гледаше с интерес. До 2 годишен и гледаше в очите без проблеми. Долу-горе до тогава и успявах да го обличам. Не рабираше обаче като му говоря. На 4 години разбираше много малко неща. В момента малкия ми син е на 18 месеца - изпълнява команди и повтара звуци и думи - това го нямаше при малкия батко дори и на 4 години.
Пищеше като иска нещо вместо да се опита да покаже/каже какво иска.
Като бебе единственто му отклонение е, че седна късно /на 11 месеца/ и проходи късно /на 18м/
Ядеше всичко и имаше неутолим глад. Никога не е харесвал да бъде мачкан/гушкан/.

# 458
не е ли време да направим пак ATEC теста, а мами ?  Laughing

# 459
  • София
Мама Ежка, мисля, че в по-старите мнения бяха споделили мамите кога са заподозрели. Аз се усъмних около 1,5 г. и към 1,10 г. бях се преборила с мнението, че си въобразявам и тръгнахме на логопед. Често си мисля за времето като бебе, особено възрастта 6- 12 месеца, правеше почти всичко, но много краткотрайно. Всъщност тя много обичаше да лази и да се движи и ние и купихме най-голямата кошара, "бух" в кошарата, играчките и не се занимавахме особено. Тя това харесваше, но си мисля, че още по това време трябваше да настоявам с повече съвместни игри, повече приказки, повече цапане, дори и да се дърпа в началото с настоятелност започват да се учат.

# 460
Ето ни ги новите резултати:

I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 5

II. Социализация: 17

III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 21

IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 38

Общий результат ATEC: 81

Което много ме радва - ето за сравнение каква е била ситуацията преди:
I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 12

II. Социализация: 18

III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 25

IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 30

Общий результат ATEC: 85
--------------------------------

резултата на комуникация, ако не е сам с мен и теста е попълнен от чужд човек би бил :

I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 24

това ще доведе до общ резултат ПОНЕ 97, да не говорим, че най вероятно и на другите подраздели точките биха се вдигнали...
[/size]

Т.е. Имаме голямо подобрение в комуникацията, подобрение в сензорните навици, няма засега промяна в социализацията, има промяна в поведението към по-лошо. Това последното се изразява в много повече тръшкане и абсолщтен отказ да спи - все още не е легнал  - всяка вечер ми заспива към 2....а става сутрин около 7. Та умората си казва думата. Незнам има ли връзка влошаването на поведението и здравето с напредването в езика и подобрението на сензорните/познавателните способности.... като цяло мога да кажа, че терапиите при нас работят.

линка към новия тест е тук:
http://www.autism.com/translations/ru/ru_atec.htm

А новия ни успех е - задаваме въпроси!  newsm44 newsm44 newsm44
Вчера отива при баща си и пита:

Daddy, are you a Mister? Shocked Shocked :shock
Докато се пулим с баща му какво да му кажем в отговор той заключи:
You are mister, I am a small boy. и се фръцна и замина да се занимава с неговоте си неща а ние останахме с отворени уста....

Друг голям успех - ОТ терапистката ни успява да го расмее на глас.

обаче откъм поведение сме назад-назад-назад...... И екземите и запека са се завърнали с пълна сила. Косата му в главата е окапала заради екземите и е на дупки... Чудим се дали да не острижем буклите, защото така много трудно му лекувам раните. 

# 461
  • густо майна Филибето
Деси, чудесни резултати! Много сте напреднали!
Това с екземите звучи много страшно. Едновременно със запека ли вървят (по принцип)? Мислиш ли, че има връзка? При моето дете имаше промяна в изхождането от ентеросана, това са лакто и бифидо бактерии, действат и при разстройдтво, и при запек. Предполагам че действат само когато има проблем на който да действат, нарушена микрофлора може би.

Катина, браво на Мишо, не ти трябва друга помощ в къщи Wink

Ние от една седмица сме и на хомеопатия, ходихме при класически хомеопат, ефекта първите дни беше добро настроение дори и при тормоз от брат й, но после влоши апетит, настроение и най-вече сън, спи малко и лошо, почти спря да ме гледа в очите, нервна е....
Мама Ежка, моето дете е с детска церебрална парализа и нещата са зле от самото начало, но ми правеше впечатление непрестанния рев от втори месец нататък, нежеланието да я гушкам, лошия сън, който в продължение на месеци нямаше режим. На годинка имаше израдени хигиенни навици, съответстващи за възрастта, които постепенно започнаха да изчезват, имаше и някаква реч, съответстваща за възрастта, която след година и половина изчезна, изчезна подражанието, колкото и слабо да беше. На две години поведението беше ужасно, с постоянна автоагресия и агресия. Невроложкта имаше съмнения още след първата година, когато изчезна контакта очи в очи.Иначе на 6м гукаше и гледаше в очите, усмихваше на всеки, който я загледа.

# 462
Незнам дали има връзка запека с екземите  Joy Просто при нас първите 3 години най-големите проблеми бяха астмата/сега е вече добре контролирана,скоро не е имал пристъп, преди имаше по няколко присъпа седмично, случваше се да има и по няколко на ден/, запека/от  бебе ака по веднъж, дваж на седмица с много болка и кръв, като го сложихме на диета се беше пооправил/  и 3тия проблем бяха екземите.Бяха поизчезнали известно време, тях ги свързвам по скоро с астмата, макар и 3те проблема да са може би на алергична основа. Алергия обаче не беше открита, освен АБКМ до 2.5 годишен, която вече според изследванията не би трябвало да съществува  Thinking Ама той и не яде млечне продукти вече та незнам.
Запека обаче от своя страна води до задържане на токсините в организма, което пък може би обеснява защо при нас проблема се е акумулирал.... И е възможно влошаването на поведението в момента да има връзка със завръщането на запека - нали задържа токсини  newsm78

# 463
  • София
Деси, алергийте са много интересно нещо.Имам приятелка, която яде домат без реакция, но капне ли и доматен сок на кожата - веднага става на плюски.Това навежда ли те на някакви идеи във вашият случай?Беше споменала наскоро, че сте прояли супа.Браво за което  Laughing.Може би новопроядената храна  нещо обърква - знам ли?Ти попрочете ли нещичко за Саменто.Хем чисти токсините - хем регулира изхождането.

Благодаря за новия линк за теста.Ще го направя!Обаче се съмнявам да покаже нещо ново при нас.Имаме напредък в неща, които теста не обхваща.

Резултата ви е много добър и то там където е важно за аутистите - І, ІІ, ІІІ.Пу - пу.

# 464
  • Добрич
Мама Ежка, ние се усъмнихме, че има проблем когато беше на 1г.6м.Забелязвахме, че изостава от другите деца.Започнаха тогава и стериотипите.Усили се неспокойствието, появи се агресия, избягване на погледа, рядко приемаше гушкане.Иначе дотогава се развиваше нормално, като изключим честото му реване, което отдавах на никненето на зъбките.Имаше и много моменти на радост и смях със глас.Като му разглеждам всичките албуми забелязвам, че на снимките до 1г.6м. е все ухилен до уши, за разлика от по-новите.На 40 ден започна да гука, на 6м. започнаха сричките,на 9м.се изправи,на 1г. проходи.После всичко се преобърна.Няма ги вече и сричките, само монотонно мрънкане, викове и писъци огласят квартала.

Общи условия

Активация на акаунт