АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 807
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • sofia
Мама Ежка,
Алекс беше много неспокойно, ревливо бебе. Не обичаше да бъде гушкан. От 5-тия месец някъде правеше странни движения с ръцете, нещо като  newsm78, все едно кученце когато се радва, с предните лапи. Това беше постоянно, когато не спи. Много обичаше да върти колелета, като види нещо въртящо се, вторачваше се в него в захлас. Спеше много малко и неспокойно (и до днес си е така). Не изпълняваше прости команди на 1г. и половина. Още от много малък се сърди и тръшка за всяко най- малко нещо, често и без причина. Мрънка целодневно, заспива и се събужда с рев. Пищи пронизително посред нощ. Неговите ласки са щипане, скубане и бой. Поне с храненето не сме имали проблеми. Е има периоди, в които яде по малко или нищо, но това не го отчитам за проблем. Всичко при него стана късно, сядане, изправяне, прохождане.

# 466
  • София
Направих теста  bowuu
Както и очаквах имаме незначителна разлика в него.Положителна слава - богу  Whistling.

Мама Ежка - детето ми винаги си е било особено.Нямаше контакт с очи и особени интереси от раждането си.Спеше почти постоянно.Събуди се, нахрани се, и пак спеше.До 6 месец.
Когато евентуално не спеше си кротуваше около нас и размахваше ръчички като вентилатор.Играеше си с бебешките играчки като си ги премяташе с ръчички.Бебе - мечта.Никога не можах да го приспя на ръце.Щом го гушнехме пищеше и млъкваше, когато бъдеше оставен сам.Заспиваше като си удряше главичката в леглото.Отдавах го на темерутщина по дядова линия и типичен мъжкарски непокизъм.Седна, проходи в норма, но думите така и не ги дочаках докато му поставиха диагнозата - 2.6г.
На 8 мес.възраст се попари зверски с вряла вода и хептен онемя.Изчезнаха всички опити за думички.Откакто го сложих в проходилката - пощуря.Хиперактивен, че и отгоре.Предполагах, че наваксва сънният си 6 мес. период.И съответно рев, тръшкане, незаинтересованост.Нямаше никаква емоция на лицето му.Реве и пищи без израз и причина.Имаше агресия и автоагресия.Скубе, драска.
Сега се чудя как не съм обърнала внимание по рано  Embarassed.И как съм издържала.И да добавя, че се роди 4.300/54 см.Трудно можем да го удържим физически.Необичайно силен е.Наистина необичайно.

# 467
  • Добрич
И аз се присъединявам към мнението на Катина, нашите деца са много силни.Мишо се роди слабичък и така си върви, но е адски силен.Онзи ден идва фризьора да го подстригва, и накрая се изложихме.Остана да му пооправи врата, обаче той нещо се уплаши, и не ще да си наведе главата.Трима човека не можахме да го удържим.Баща му държи ръцете, аз се опитвам да му наклоня главата, фризьора и той помага с едната ръка, а с другата е в готовност с машинката.Обаче нищо не направихме то беше сила, то беше съпротивление, то беше чудо.И колко пъти не можем да го вдигнем като се търкаля по земята.

# 468

Ние от една седмица сме и на хомеопатия, ходихме при класически хомеопат, ефекта първите дни беше добро настроение дори и при тормоз от брат й, но после влоши апетит, настроение и най-вече сън, спи малко и лошо, почти спря да ме гледа в очите, нервна е....

При правилно избрано хомеопатично лекарство,в началото симптомите се влошават това е една от индикациите за правилен избор.

# 469
Да и аз мисля като Гери за хомеопатията, че ако симптомите в началото се влошат това са сдържани емоции.

# 470
  Flutter Момичета и момчета  Wink искам да споделя. Както знаете преди време ви питах тука за издаване на протокол от ЛКК, за да може Мири да посещава Ресурсния център в града ни и да ползва услугите на логопед и психолог. Е, това вече е факт. От този вторник той вече го посещава. Засега само психолога го приема, с логопеда ще започнем работа от септември  Party

# 471
Честито Пепи! Това е чудесна новина! Дай Боже да става все по-лесно и по-лесно децата да могат да посещават различните терапии.
При нас има полза от тях. Мисля дори голяма. Все пак моето дете "проговори" - дори и с заучени изречения, все пак си е говорене. Спонтанните ни изречения засега са само поредица от думи без правилна подредба, предложи, съгласуване и т.н. но все пак и това си е комуникация.
А Мири ти е изпълнителен и нямате проблем с поведението - при него може и да стане и по-бързо Praynig.

Обаче нас не ни пращат на психолог newsm78. Бяхме само в началото и от там казаха, че ни трябва не психолог, ами Окюпейшънал и Говорен терапевт. Първо трябвало детето да започне да комуникира някак и това било най-належащо. Психолога реши също и да го върне година назад в градината - това за да има шанс да си ходи в масова градина и един ден в обикновенно училище - смяташе тогава, че тая година в плюс му е предимство. Трябва да ходим пак октомври да му правят оценка - да преценят какво му е развитието и дали може да продължи да ходи в масова градина или в специализирана. И с това се изчерпва при нас психологичната помощ засега.

# 472
  • София
Пепи браво   bouquet.Много добре знам как се чувстваш.По хубаво е от печалба от тотото./зависи от сумата де  Mr. Green /

Моето скромно мнение е, че логопеда е по важен при Мири.Ако не ме лъже паметта неговите проблеми са най - вече говорни.

И още нещо да спомена.По добре е веднъж седмично занимание при истински специалист, отколкото ежедневно залъгване с някой посредствен.Стискам палци  Praynig.

# 473
Да неговите проблеми са основно говорни. Вече с концентрацията и разбирането почнахме да се справяме малко, по-малко. Думичките ни са проблема, щото хич, ама хич ги няма.
Той иначе Мири си посещава логопед от 1 година насам /платено, на частно/, ноооооо единствено концентрацията е повишена. Думите ги разбира, но не ги изговаря  Tired

# 474
  • Добрич
Пепи, не се тревожи, щом се справяте с концентрацията и разбирането, и думичките ще се появят.Всичко стъпка по стъпка.Аз откога я чакам тая концентрацияяяяяя Cry

# 475
  • София
Деси, как са ти дечицата? Прочетох за лека нощ тази книжка на Мишо.Разревах се - аз винаги цинкям като я чета, и се сетих за вас.

Мишо изобщо не схвана идеята на приказката  Cry

# 476
Моето дете няма проблем с концентрацията, когато се занимава с нещо с което то иска. Има проблем, когато го занимават с нещо което не му е интересно.
 и по това което гледам как терапевтите ни работят - гледат да направят така, че да му е интересно .... т.е. засега не "натискат" вниманието.
Обаче ако знаете как протича една сесия с нас ще се хванете за главата  ooooh!
То не е обръщане на главата с ръце, повтаряне по 100 пъти да погледне в очите, той премести една картинка, после се заблее някъде, или просто си тръгва да си  прави нещо си негово...та го завръщат, обесняват, че сега ще правим това и това, "подкупват" го с играчки.... въобще голям тормоз се тормозят. 

При вас колко време децата успят да правят терапия?
Ние с езиковата сме +-30 минути /като последните 5 минути витае вече в облаците/, а с окюпейшънал терапията откарва около 45 - ама там много се сменят занятията - на масичката, после на уредите, пак на масата, после на гредата, в лодката, после го "милват", пускат му взуци,  после миризми и т.н. и т.н. Ако правят нещо нови винаги то е последното от занятието.
А, и на топката упражненията за вестибуларния апарат са последни - защото той се препотява и разтреперва от тях - да може последа си го взема и да почива. Когато усвои нещо - преместват това упражнение по-рано в занятието.

# 477
Кате, ЗДРАВИ са децата, инциденти тая седмица няма  Mr. Green

А за приказката...ами много е тъжна Sad на мен винаги ми се е искало дапрочета втора част на приказката - когато майката се връща и лястовичето е ОК .... Някак си друг край за мен няма.

Не се тревожи, Мишо е малък за да разбере все още приказката.

# 478
  • Добрич
Катина, и на мене ми стана мъчно и ми застана една буца на гърлото.Деси, и ние сме така, когато се занимава с неговите работи е много концентриран и задълбочен.Нашата терапия е 1час, като 30-40 минути е много концентриран и изпълнява всичко което му кажат Grinning, терапевтката като види, че му омръзва да стои започва игри с песни, движения, тичане  nuts и пр.Тая жена омагьосала ли го е незнам.При мое присъствие е съвсем различен/слаба концентрация, не изпълнява нещо и пр./ това вид протест към мен ли е незнам Tired

# 479
I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 23
II. Социализация: 12

III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 12

IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 11

Общий результат ATEC: 58

Това е старият ни резултат от преди два месеца и половина. Ето го и новия:
I. Речь/Язык/Коммуникативные навыки: 22
II. Социализация: 7

III. Сенсорные навыки/Познавательные способности: 12

IV. Здоровье/Физическое развитие/Поведение: 8

Общий результат ATEC: 49

Тъй като гледам основно сме си подобрили социализацията, ама аз и без теста си го виждам. За речта сме намалили с една точка, явно някоя новост съм видяла. По ІVт. сме намалили 3 точки, а пък по ІІІт. сме на същото дередже. Абе общо взето съм доволна 9 точки сме смъкнали  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт