АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 817
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • Добрич
Любознателна, не беше към мен, а към Kezaja.Когато ми изпратиха свещичките Detoxamin получих и мултивитамини, които давам двойно/сутрин и вечер/ и един продукт RepairAcell with NT FACTOR, Repairs cell membranes and increases energy/малко съм зле с английския/, който също съдържа много витамини.След една седмица ще започнем с нещо на билкова основа.

# 496
  • София
Това, че е по лесно да се самообслужват отколкото да си поискат е факт.Каквото и да си говорим е най добре да ни покажат как да изискваме реч от тях.Знам на теория, че не бива да давам веднага   това което иска, знам, че трябва да изисквам думата, ноооооооооо.Безкрайно съм благодарна на логопедката, която ме научи и най вече ми показа как става.И че е възможно да стане.
tigonew хубаво е да намериш или, ако си намерила вече такъв специалист да присъстваш на занятието за да видиш нагледно как да изискваш думичка.И мноого работа в къщи.Наистина трябва да сме дзверове и ние родителите за известно време за да имаме успех в това отношение.

# 497
  • София
Катина, от една година работим с Нина, Съни, Оля, Валя и аз присъствам на заниманията. Благодарна съм на всички, защото разбра значението на думите. Тя вече може да говори с думи - разглеждаме книжки, като кажа "Какво е това" и тя отговаря или да казва спонтано какво вижда /ама не много често/. Притеснява ме общуването с други деца и хора - никога не казва какво иска, когато е с други деца, не казва "Не, не пипай" ,   "Дай на мен" или "Ето топка" нещо от сорта. Или да каже "Искам сок", а ме дърпа към магазина, където се продава. Аз на нашите занимания не съм разбрала как да работя в тази посока.

Замислила съм се, може ли да се направи нещо, за тази система с картинките дали по нея децата ще се научат да казват какво искат.

# 498
  • София
 Embarassed не съм те разбрала.Ще следя темата и ние имаме същите проблеми.Онзи ден Мишо си седеше на една количкааааааааа  Wink.
Седна до него едно детенце и му каза - Може ли и аз да карам.Мишо му каза - Айде качвам сеееееее, калам калата, айде калаааааай и завърши с  лайно, лайно, лайно  Shocked при това с кикот.Отнякъде е запомнил, че на тази дума се смеят децата и явно е опитал да се направи на интересен.Естественно момченцето си "би камшика".А аз така се зарадвах, че опитва да се включи в разговор  Cry.

Като разбереш нещо за картинките - сподели - много ми е интересно.

# 499
  • Добрич
Нашата логопедка отначало започна да работи с тези картинки/системата PECS сигурно имате предвид/, но после спря да ги прилага, каза че така детето ще се научи да ти показва чрез тях какво иска, а не да го казва с думи.Не че като спря картинките сме проговорили  Sad

# 500
  • sofia
Сега ще споделя до къде сме стигнали ние... Почти до под кривата круша, но пак е нещо  Simple Smile.
Терапевтките му са много доволни, вече разбират доста от нещата, които казва (до скоро разбирах само аз). Когато Алекс иска нещо казва думата, без да каже "искам" или "дай".
Вече се опитва да прави изречения от по 2 думи. Вчера ми каза "купи близалка".  Назовава предмети, които вижда, без да го питам. Посочва също и хора, като им казва името, ако ги познава, естествено. Вече доста добре се справя и със събличане и обличане, обуване, събуване (последното е най лесно     Mr. Green). Моето дете има желание да общува, но някак си не знае как, трудно му е. Сега сме в период, в който всичко му е интересно, но многото информация го претоварва и изнервя. Нашия сериозен проблем си остава хиперактивното поведение, с това още не мога да се преборя.

# 501
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209401.0
Ако не сте прегледали тази тема - вижте я. Мисля, че ако не я заключат има какво да споделите и вие.

# 502
  • София
По системата с картинките PECS работят в ресурсния център в Младост, една майка беше споменала в седмичната тема, че е много доволна, точно в посока комуникация и изречения.

# 503
  • густо майна Филибето
Сега ще споделя до къде сме стигнали ние...
Терапевтките му са много доволни, вече разбират доста от нещата, които казва(...

Joy Голям напредък за тях

# 504
  • на пряката в пряката
По системата с картинките PECS работят в ресурсния център в Младост, една майка беше споменала в седмичната тема, че е много доволна, точно в посока комуникация и изречения.
[/q

Може ли някой да даде координати на този ресурсен център в Младост?Моля

# 505
tigonew , ето го  КАТАЛОГА. Ползвам го като идеи, за примери, които да се оглеждам в БГ дали има такива модели и от сорта. Иначе от Германия може да си поръчам само някои определени неща, цените са "красиви".

# 506
  • София
Мecho Puh, извинявай тъкмо мислех да ти отговоря на личното питане. Центъра се намира в Младост, близо до градината ЕСПА. Там се провеждат едни курсове за родители, може би първо е добре на такъв курс да отиде родителя, за да види за какво става. Мая Стойцева е в течение на датите за курса.

# 507
  • София
Rossoneri, много благодаря, отивам да разглеждам и аз като идеи го ползвам

# 508
  • на пряката в пряката
ЕСПА я знам къде е, имаш ли по-точен адрес, tigonew?

# 509
  • София
Ние се намираме в Младост 1, бл. 63, отстрани на входа. Ако имате интерес свържете се с мен на ЛС и ще разкажа повече.
Ето тук публикувам обяснението на Мая. Пиши и на лични, също ако напишеш "PECS" в търсачката ще ти излязат много неща

Общи условия

Активация на акаунт