АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 800
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Rossoneri  магазин с   такива  дървени играчки има в Несебър    в стария град     в  Бългаия и  всичко    .Дървени са    сглобки пъзели   купувала сьм от там  и от тези  да  ниже  с  шнурчета. Намерих и линк    на  марката http://www.elka-toys.de/.Цените както казваш   са  " красиви"
Hug
 От тук може да си изтеглите      каталозите на  дървените играчки  от албумчето   на Россонери
има много хубави   неща... http://www.gresscoltd.com/getcatalogs/

www.gummylump.com

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 00:50 от bluevelvet

# 511
Безопасно се смята приема на всякакви детоксикиращи средства - билки, чесън, бани и т.н.

Линка, който преди ми прати за баните, в него пишеше неща от рода на "ако детето ви е с много токсини в организма/аутизъм/ баните се правят само на ходилата, защото има опаснот за здравето извличане на много витамини с голямото количество токсини."..така, че и те май не са безопасни...

Хелирането и баните трябва да е последна стъпка според мен когато друго не помага. А декоксикиращите чайове според мен не са опасни. Аз имам възможност да заведа детето си при ДАН! доктор. Но ми казват, че докато напредваме с терапиите не е необходимо. И аз вярвам.Засега.

не бива да давам веднага   това което иска, знам, че трябва да изисквам думата

И нас това ни учат сега...  Ама много е трудно и при нас Sad Терапевтите обаче нямат ни жалост ни милост и добре, че са те..аз често се провалям...понягоа гледам да му угодя бързо, че да обърна внимание и на другите си деца...

kartel4e, точно с тея карти проговорихме... идеята им е че детето разбира положителното от това, че може да общува. А когато научат думата те спират да ползват картата. Невероятно, но факт. Картите немогат да изместят речта, тя си идва като последствие от желанието на детето да общува.

А за темата на родени 2002-ра...Мен и темата на родениете 2003та ми действа по същия начин. Ама някак съм претръпнала... все пак при мен е ежедневие да казвам на малкия батко нещо, което той неможе да изпълни и малкия му брат вземе че му "помогне" ...
Аз не си сравнявам децата. Просот на всяко намирам в какво е уникално... иначе боли.

# 512
  • на пряката в пряката
Ние се намираме в Младост 1, бл. 63, отстрани на входа. Ако имате интерес свържете се с мен на ЛС и ще разкажа повече.
Ето тук публикувам обяснението на Мая. Пиши и на лични, също ако напишеш "PECS" в търсачката ще ти излязат много неща

Благодаря ти  bouquet

# 513
  • София
Цитат на: ljuboznatelna
Не знам някой от България да класифицира аутизма на степени. Приема се като аутизъм само най-тежката му форма. В сайта на Елина при съмнения за аутизъм се ползва следния тест:http://www.autismwebsite.ru/Childhood_Autism_Rating_Scale.htm, където аутизмът се движи все пак в някакви граници.
Моето дете е с 42 точки по моята преценка, което ме изненада, мислех, че е в умерената степен.

Интересно ми е, сега как стоят нещата?Имате ли промяна?

# 514
  • густо майна Филибето
ИЗобщо не ми се прави. В момента с тая хомеопатия много се объркаха нещата, върнаха се много стари неща, нещо не ми прилича на криза преди оздравяването. Направо нямам сили в момента да се боря с нищо, спрях и диетата от два дни, защото тя ме натоварва допълнително, от което нещата станаха още по-лоши. Спи по 7-8 часа разпокъсано, влоши поведението, апетита, засили се самостимулацията, прави невероятни глупости...В момента и аз съм за терапия, нощем се будя от ужасен сърбеж по ръцете, знам че е от нерви. В пълен блокаж съм, като се съвзема, ще измисля нещо. Жалкото е, че не мога да взимам сама решенията.
Все ми е едно колко са точките, важното е, че мен не ме устройва колкото и да са.

# 515
  • София
Мислех, че ако направиш сега теста ще имате по малко точки и съответно по голяма надежда, и разбира се ще се почувстваш по добре.Хванах те в най - неподходящия момент май. Embarassed

Като си спряла диетата, как ще прецениш, кое влияе по зле - хомеопатията или спирането на диетата.Нещо не ми се връзва как ще се оправиш.

# 516
  • густо майна Филибето
Нямам нерви да готвя за всеки поотделно,  да храня децата скришом, това ме изнервя допълнително. Ще вляза в релси до седмица и ще я подновя най-вероятно, защото от всичко пробвано досега, само тя имаше положителен ефект веднага. Хомеопатията би трябвало да действа независимо от някакви диети, има вероятност за пореден път да се разочаровам.

# 517
Люб, нямате ли някоя баба да поеме двете деца за 10 дена поне.
Или ако може да си позволите да излизат с татко да хапват навън
известно време.

Преди 3-4 дне Кирил се държеше така, 2 вечера подред, след привечер.
Отдавна не се беше случвало. Приписах го на пълнолунието. Хубаво е да
намериш виновен. Говори много, чете, става бърз но логика няма.
Аз му предлагампрясна краставичка вместо киселата, а той казва:
  - Ще се получи ефекта на смокинята.
 Снощи пък беше добре. Махнахме пътеката на ивици в коридора,
за страха от успоредни линии пред него, сега гледам стъпва точно на
определени шарки. Трябва ми абсолютно едноцветна пътека за коридор.
Търся масажиращи чехли с номера 41, 42 и 43. В Разград няма санитарен
магазин със сигурност. Има магазин на инвалида. Продават се кантарчета.
Как не са се сетили и глинени купички да заредят, за стотинките.

# 518
  • София
Вълчо, много объркано си го написал.Мисълта ти тече неравномерно в тази тема  Confused.

За пътеката в коридора- облечете обикновенна пътека в едноцветен плат.Мама вълчица може да и ушие нещо като калъфка за възглавница.После прането става по лесно - само на калъфката.Чехлите как смяташ да ти ги пратим, ако ти намеря - имаш ли идея.И какво точно представляват тези чехли  newsm78.Кирил може да опита да ходи бос по пясък или чакъл - много добра терапия е.Ще се навие ли.

За краставицата имам идея.Вероятно киселата краставичка е еднаква на цвят и външно и вътрешно, а прясната е с два цвята - като смокинята.Зелена отвън и светла отвътре / или червена при зрялата смокиня/

Преди време размишлявах за това, че обривите при аутистите ги смятаме за алергични, а е възможно да са невродермити заради повишеното им вътрешно неспокойство.Псориазиса, който подозираш на врата на Кирил се провокира от възбудимост и нервно напрежение - прочел си.

# 519
  • sofia
Помагайте, мили приятелчета  Praynig Praynig Praynig. От около 2 месеца не мога да накарам Александър да облече дреха  ooooh! (добре, че поне е само в къщи). Този човек денонощно ходи абсолютно чисто гол. Вечер като заспи някак си успявам да му сложа памперс, защото още се напикава нощем. Ще ми се да обуе поне гащи някакви на дупето си. Сега е лято, но какво ще правим като захладнее  Hug. Вчера валя дъжд и му беше студено, но пак си шляпаше гол. На морето бяхме на бунгала, ходеше гол и бос из базата вечер до 12ч.
Прави впечатление, не е добре така, но не мога да се преборя с него  Cry Cry Cry.
Сега навън след много тръшкане и рев, му позволявам да си събуе само сандалите, той иначе иска целия да се съблече.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 520
  • густо майна Филибето
Ох, нямам баби аз,затова изперквам. А тати тия дни се прибира само да спи (по уважителни причини), и съвсем лудвам. Не ми е за първи път, ще намеря с какво да компенсирам.
Волф, на мен не ми се стори объркано, но за ефекта на смокинята не го схванах newsm78

КиФла, искрено ти съчувствам Sad И ние минахме през такъв период, с тази разлика, че тогава беше на две години и половина, и беше неспособна да свали каквото и да е от себе си. Отмина само, но беше голямо пищене.

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 20:02 от ljuboznatelna

# 521
Ех,мами и татковци......Силно ви прегръщам HugСмелост и здрави нерви са нужни.Ние открихме алкохола.Господ да ни помага да не му хареса Praynig
Волф,а ти как тълкуваш това за смокинята?Понякога се оказва че нещата които правят или казват не са чак толкова нелогични.Ние сме свикнали да мислим прекалено сложно и простите неща ни убягват.

# 522
КиФла, освен да те прегърна... Hug

радвай се че поне е топло. Моя ходи бос в калта, по пижама, а навън е 4 градуса...
Къпа се около 19:30. Все още е чисто гол. Аз замръзвам с пуловера, той обаче не показва признаци да му е студено. Чакам да се поумори да го облека...

# 523
Ох, съжалявам, че не мога да пиша по-хубаво. Понякога дори има обидени съфорумки.
Ще опитам пак.
Има дни, или часове, напоследък по-рядко, в които се движи по-бързо, ръцете ми не треперят, храни се добре , говори повече, с по дълги изречения, чете. Но логиката липсва. В такива моменти като че ли използва думите папагалски. Не може да оправдаваш твоя постъпка оня ден с нещо, което се е случило днес.
Прилича ми на въпроса и отговора:
- Колко дяволи могат да се съберат на върха на една игла?
- 50, защото 7.7+1=50
Горният пример е от богословието през средновековието.

В такива моменти ние не можем да му помогнем. Не можем да разберем кое го дразни и защо, защото търсим логика. И става раздразнителен. И погледът му става по-друг, аз го познавам.
Кирил се страхуваше от ножове. Дори не влизаше в кухнята, ако на видно място има нож.
Веднъж смотолеви, че го било страх да не го вземе. Сега вече нож на масата не го притеснява, дори когато се храни. Още не е рязал нищо де.

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 13:47 от Wolf

# 524
храни се добре , говори повече, с по дълги изречения.

Аз това го споделих преди седмица за моя мъник.  Обаче заедно с повечето говорене и проядането всичко останало беше НАЗАД-НАЗАД-НАЗАД Close
Сега виждам, че явно не само при него се получава така... а аз тълкувах повечето говорене като положително.
Сега пак е "намалил говоренето" и се е укротил малко.

За многото говорене - при нас това се изразява в казване на правилни цели фрази /които той наизустява, и използва без да сменя родовете или мн. и едн. число/ и дълги изречения от поредица от съществителни и глаголи които трябва да слушаш внимателно за да разбереш какво казва.
Примерно заучено е:
"Ти искаш ли да ходиш на разходка с колата "  -  ползва го вместо "искам да ходя на разходка с колата"
"те немогат да си извадят сами играчките" - използва го вместо "немога да си извадя сам играчката"
"Тя е гладна" - ползва го вместо "гладен съм"
"Спи ти се"   - вместо  "на мен ми се спи"

А пример за дълго изречение
"Те магазин кола бягам мляко иска вратата падна ъгъла може пия, НАЛИ"

това в превод - иска да излезем през вратата и да отидем с колата на магазина, където ще бяга между шандовете /и където му се скарвам да не бяга, че е мокро и може да падне/ и да купим мляко за да пие. Ъгъла не ми е много ясен - предполагам, някаква асоциация в магазина е.
"НАЛИ" накрая значи "тръгвай веднага, че ще пищя иначе Simple Smile" изречението не е въпросително, аз всъщност немога много да различавам кога пита нещо и кога казва, защото интонацията му не се променя.

А вашите деца бъркат ли той-тя-аз-ние...на мен-на нея-на него... Моето дете имам чувството, че ги ползва произволно. Само когато говори за себе си и се назовава по име го разбирам  Embarassed А вече няколко месеца товтарят на терапиите - Момиченце - ТЯ. Момченцето - ТОЙ .... А ти си АЗ

Общи условия

Активация на акаунт