АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 794
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
  • София
paraplanercheto, и аз да ти кажа, че колкото по-рано, толкова повече шанс за детето. Успех!
Прочети и другите страници след морето, имаше интересни преводи на юлче.

Кифла, твоето детенце започна ли да приема дрехи?

# 541
Сладко пате, утре следобед по план трябва да сме в Добрич, ако не окъснеем много, още утре ще се обадя. Абсолютно по същия начин мислим и ние, пак сме си същите, оптимисти имам предвид. С Йони работеше логопед от годинка и половина до 2,5г, на есен тръгва на дг- логопедична, до обяд за да можем да продължим с диетата. Йони все още не говори, но пък концентрацията й мисля че е добра, правим доста неща, покрай Роско (той проговори доста късно) имаме доста развиващи игри, играчки и пъзели, част от тях собственоръчно правени, рисува доста, играе с пластелин, глина, тесто. Спокойна е, определено не е хиперактивна.
Ще ми е приятно да се запознаем и да поговоря със сестра ти, ако на нея й е възможно разбира се.
Rainov, диетата е без глутен и без казеин, както и бяла захар, консерванти и все изкуствени неща. Има отделни няколко теми за нея.
Wolf, днес имах тичане по институции, в един магазин на Scholl имаше джапанки с масажиращи стелки, но цената беше 50лв, предполагам че защото е на централно място и заради марката.
Tigonew знам знам Peace прочетох до 12та страница остават ми от 12 до 20 Simple Smile

# 542
Вълчо, аз да не се изложа незнаех как да коментирам Simple Smile Разбрах, че става нещо дума за филма, ама аз ТВ не гледам...само слушам как коментират колежките в офиса - та знам, че има такъв сериал  Joy
Та провал няма - ама добре че ми каза де - имаше да се чудя и да ме е срам да си попитам  Embarassed

# 543
Pepi r като прочетох че темата за 2002 набор ти е тежка ми се искаше нещо окуражаващо да ти разкажа, Роско е 2002г и аз тази тема не я чета. Трябваха ми 2 дена да се сетя, че сестра ми е чудесен пример, вече никой не помни какво е било освен семейството ни, даже и ние сме забравили.
След аварията в Чернобил, сестра ми от пухкаво бебе се превърна в изключително слабо човече ставите на колената й изпъкваха грозно, съвсем като сомалийче, само че без издутото коремче.
Боледуваше доста, като започна първи клас се налагаше майка да й държи ръката за да може да си пише домашните, наложи се да прекъсне и следващ та година да е отново първи клас. Нямаше сили да си чете уроците и до 6-7клас това удоволствие са падаше на мен или на майка.
След това завърши Приложни изкуства с отличие, напълня и е с нормалните 51кг за 160см, помни страшно много, има направо феноменална памет. Със свои пари обиколи свят, познава лично изключителни хора, рисува стори бордове в Бояна филмс. Аз лично познавам доста хора, които й се възхищават открито и аз съм от тях. Тя е изключителен човек.
Важно е утре какви ще бъдат децата ни, а то е ще е плод от любовта и усилията ни днес, защото ще са обичани, уверени и свободни с такива родители като вас.

# 544
Важно е утре какви ще бъдат децата ни, а то е ще е плод от любовта и усилията ни днес, защото ще са обичани, уверени и свободни с такива родители като вас.

Paraplanercheto БЛАГОДАРЯ ТИ!  Hug
Моля те пиши по-често! Толкова силна позитивна енергия има в думите ти, а и цялото семейство сте изключително лъчезарни.
Сега ще си легна и ще сънувам как синът ми е в първи клас - излязъл от аутистичния спектър, с много приятели и все така уникален и прекрасен! А нали знаете, сънищата понякога се сбъдват!  Praynig

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 00:27 от nadejda.v.l

# 545
  • sofia
Кифла, твоето детенце започна ли да приема дрехи?

Какво да ти кажа, понякога ми позволява да го облека, но след 5 мин. се е съблякъл чисто гол.
Надявам се да е така само през лятото, че не знам как ще бъде в студа...

Мина ми първоначалната депресия..

Как ми се иска и моята депресия да мине, но не знам дали това някога ще стане  Cry Cry Cry.
paraplanercheto, Йоанка е много сладка, дано постигне много детенце! Не си я завела рано на лекар. Алекс беше точно на 3г. когато го диагностицираха.

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 07:40 от КиФла

# 546
  • София
Paraplanercheto, и аз ти благодаря за мъдрите думи, снощи си повтарях цитата от твоя подпис
И тези думи дават много сила Hug

Пожелавам ти положителната енергия, която споделяш, да ти се върне многократно! Успех!  bouquet

# 547
наистина си страшна оптимистка  Hug

Дай Боже всичките ни деца да излязат от спектъра.

А Йоанка муцунката на снимката нарочно ли е направила? Много е сладка   bouquet

Нищо не споделяш за детенцето - все пак това, че то не говори не означава аутизъм. Моя син примерно има всичките симптоми почти накуп и пак не е с потвърдена диагноза. Аз все още се надявам да не я поставят.... 
И принцеската наистина е малка, 3 години според мен е най-най ранната възраст когато може да се диагностицира, и може би най-правилната това да се направи - така имате най-много време за работа.

Аз ще бягам да водя малкия батко на терапия

# 548
Здравейте,
имам бебе на 16 мес. Имам своите страхове, че ще има прояви в аутистичния спектър. Тъй като съзнавам, че е рано - имам следния въпрос - в случай че е предразположено към тази болест има ли начин, по които да предотвратя отключването и?
Или каквото и да направя ако детето е болно то  е такова от раждането си - просто по-късно се проивяват симптомите и е невъзможно да се направи каквото и да е?
не знам дали се изразих ясно.
ще съм благодарна за отговори.

# 549
Violett, какви основания имаш да се страхуваш, че детето ти ще прояви характерни за аутистичния спектър признаци? Може би имаш близки от аутистичния спектър, щом пишеш че може да е "предразположено"? Това само по себе си не означава че детето непременно ще бъде с аутистични прояви. Обикновено родители на такива деца съобщават едно от тези две неща:
1.Детето още от бебешка възраст е било по-различно, не се е появило обичайното гукане, лепетната реч, опитите за общуване...
2.Детето се е развивало в нормите, като изведнъж се е променило , станало е отчуждено,не е реагирало както преди на опитите за общуване, обикновено думичките,които е използвало,са изчезнали от речника му...
Но най-добре да опишеш какво те смущава в поведението на детето.

# 550
има ли начин, по които да предотвратя отключването и?

абсолютно недоказано Wink е твърдението, че ако предразположените деца не се ваксинират, не се подлагат на стрес, пазят се и не боледуват от вирусни заболявания и са на строга БГБК диета, не консумират консервнти, оцветители, зеленчуци и плодове с нитрати, не използваш препарати за почистване в дома си, пречистваш водата която детето пие/минералната вода не е добра алтернатива в случая/ и т.н. не отключват това състояние /аутизма не е болест/
Аз не бих залагала на това обаче. Няма досега доказателства за нито едно от тях. Но пък е добре да се спазват -  поне са безвредни  Mr. Green

Детенцето ти показва ли ти с пръстче когато нещо му е интересно - примерно самолета в небето или някоя играчка? Опитва ли се да имитира - да храни кукла, да се прави, че пие вода от празна чашка, да завива мечето и т.н.? Разбира ли те като го помолиш - дай топката, донеси обувките ? Колко думички казва? Обръща ли се като го повикаш по име? 
На тая възраст  тръшкането, незадържането на вниманието и голямата активност може да се счита, че са в реда на нещата.

# 551
Flutter paraplanercheto, здравей!!! Hug
Благодаря ти за хубавите думи, но така или иначе не мога засега да избягам от действителността. Иначе за в бъдеще гледам с розови очила  Grinning

# 552
лесно се вълнува и особено ядосва, крещи истерично за почти всяко нещо, не понася отказ - при всяко Не изпада в отчаяние и рев, агресивно е - 6типе ме постоянно и като се ядоса хапе каквото и попадне в ръчичките.
Бих се радвала да е просто характер, но чак пък толкова истерии ми се виждат доста съмнителни.

И не на последно място - аз като малка съм имала "странно поведение" - треперене с ръце, скачане на място дори при дребно вълнение, други повторяеми нервни движения. Но си мисля, че просто някак си не съм развила цялостно състоянието а само леки прояви характерни за този спектър.

# 553
  • густо майна Филибето
Violett, говори ли нещо, , какъв е сънят й, гледа ли в очите и задържа ли погледа си като те гледа?  Има ли регрес в развитието й?

Моята щерка отново е на диета и в къщи се възцари предишния мир Simple Smile Кризата от хомеопатията отмина като че ли, затова пък има някакъв прогрес - ако преди правеше нещата три пъти по-бавно, сега ги прави само два пъти по-бавно. Simple Smile Осмелява се да ходи и бяга навън без да ме държи за ръка, вече на няколко пъти преодоля до голяма степен страха си от стълби и стигна до четвърти етаж, затова пък иска да слиза сама Shocked И на люлка се люлеем Simple Smile

# 554
  • Добрич
Любознателна, браво на Наталия все така да върви напред и да се развива  bouquet Май Мишо е единствения, на който не му действа диетата.Все същите крясъци, истерии, дразни се от всичко, което не му се даде, щипе, хапе и пр. От скоро започнах да му поразвалям диетата със забранени храни и не видях да се влошава повече.Нарочно го направих да видя дали си въобразявам, че диетата не помага. Като махнах забранените храни пак същото положение и поведение. Не знам какво да правя вече newsm78 До 20-ти сигурно ще отидем на интервю с хомеопат, четох някъде че при започване на хомеопатично лечение не трябва да се прилага диета, Любознателна, на вас казаха ли ви подобно нещо или зависи какъв вид диета се спазва?

Общи условия

Активация на акаунт