Медицина в СУ или МУ Пловдив?

• 507
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Тази година съм кандидат-студент по медицина. Излезе класирането на СУ и съм приет там медицина. Очаквам и това на МУ Пловдив, там оценките ми са изключително високи и е сигурно, че ще вляза. И тук идва “проблемът”. Докато много се чудят дали ще бъдат приети някъде, аз се чудя кое да избера. Да започна със София. Градът много го харесвам, пълно е с възможности за работа, кариера и тн. и СУ е утвърдил се университет. От друга страна Пловдив е по-бюджетен, по-спокоен(което би улеснило учебния процес и би минимализирало разсейването), а университетът има от повече време традиции в сферата на здравеопазването. На какво мнение сте вие? Кое би било най-добре за бъдещ лекар, който иска да се развива в тази сфера.

# 1
Никой не е завършил и двата университета, за да ти каже. По-скоро помисли в кой град ти се остава повече. София предлага повече възможности за реализация и трупане на опит.

# 2
  • София
Зависи от много неща. Двата града като цени не се доближават малко един до друг. Сметни си квартири, храна и други потребности. В край на сметка ако живееш в Пловдив ще ти бъде по-изгодно чисто финансово.

# 3
Честито за постигнатата цел!
За университетите - не мога да кажа в кой Медицината ще е по-добра.
За градовете - аз самата съм учила в СУ и пет години живях в София. Честно казано, така и не ми допадна лудницата на този голям град и след завършването не останах. Особено много не ми допадна губенето на време в път - разстоянията са много големи.
Сега дъщеря ми завърши в Пловдив и остана да живее там. Много ми харесва Пловдив. Модерен, устроен, атрактивен град. С много млади хора и студенти.

# 4
За пловдивския университет съм чула много добри отзиви от пловдивчани, беше за ДМ специално, но било много добро. По принцип един цял университет има друг размах от един факултет. Отделно софийския сега го тресат разни скандали, вътрешни хора казват, че кадърни преподаватели били напуснали заради токсичната обстановка, но се смята, че за 1-2 години бурята ще размине. Иначе е и до град, до разноски. И аз не харесвам столицата, но това е много индивидуално, четох обаче някаква статия, че градове между 100 и 300 000 били оптималните за живот - имат достатъчно от градското, но не толкова, че да се почувстват минусите на урбанизацията.

Общи условия

Активация на акаунт