Професия учител - 25

• 21 068
  • 427
  •   2
Отговори
# 420
  • София
Имаш по-голям шанс да спечелиш от лотарията, отколкото да започнеш работа в музей. И там шуробаджанащината е сериозна. Има археолози, които чакат по 15–20 години, докато стигнат до трудов договор, и то ако са успели да се разберат с директора.  Повечето на 30-35 годишна възраст, след като са изкарали и докторантура, се отказват и започват в съвсем друга сфера. Ей ме мен учителка. Grinning

Каква ти е специалността, Otland? Може да се свържеш с местния археологически музей да те дръпнат на спасителни разкопки като стажантче. Доста сериозно се плаща. На граждански договор е за определен период от време (докато свърши обекта)

# 421
  • Пловдив
wilwa, за предучилищна и начална училищна педагогика има изключително голям наплив. Медиите тръбят, че няма учители...  Хората смятат,  че тези специалности се изкарват най-лесно и в резултат за едно такова място има по 20-30-50, а може и повече кандидати. И нито един без "връзки" е малшанс...

Обявихме място за 1 година (заместване) и имахме 60 кандидата. Взехме едно момиче без връзки, но сами виждате какъв е шансът за това.

# 422
Знаете ли колко често се търсят учители — било то за ГЦОУД в ПГЕ (прогимназия), или по предмет (в моя случай история) — на пълен (или половин) щат през учебната година? То е ясно, че до началото на учебната година няма как да си намеря работа. Започвам да се чудя вече дали да не опитам и в някой музей (за там също съм правоспособен). Ама аджеба, откъде да разбера дали нашите музеи търсят уредници, като сайтовете им онлайн за нищо не стават, а такива обяви не знам къде се качват? 😄😂😬🥹😭😭😭
По повод въпроса ти. Наскоро попаднах на обява за учител по ИТ в прогимназия за бургаския затвор. Stuck Out Tongue Winking Eye Беше качен в най-изтъкната позиция в сайта на РУО Бургас. За мен си стигнах до заключение, че трябва да знаеш кога (кой месец) в съответния град (или училище) се обявават свободните позиции и да следиш сроковете за кандидатстване. Отделно, ако искаш да си учител по... (конкретен предмет), първо трябва да си харесаш населеното място и да имаш готовност и желание да се преместиш да живееш там, иначе ако чакаш за конкретното място в конкретен град... Шансовете да те улучи тотото са малко...
Иначе се замислих, как ли се преподава ИТ в затвор и защо ли заплатата не е двойна... Sweat Smile

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 20:53 от amy_nka

# 423
  • София
Че то има ли разлика в затвора, или в училище? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 424
Миналата учебна година през ден отварях РУО и нямаше никакви обяви. Изключително рядко са места през годината, а където има директор предварително си е намерил кой да вземе, за да не губи учебно време.

# 425
  • Добрич
Tulip🌷 , да рядко има обяви през учебно време, но все пак "никога не се знае, от къде ще изскочи заекът".

Неплатен отпуск няма ли да ти разрешат?...

# 426
  • София
Миналата учебна година през ден отварях РУО и нямаше никакви обяви. Изключително рядко са места през годината, а където има директор предварително си е намерил кой да вземе, за да не губи учебно време.
Защо не излезеш на борса? Поне стажът ще върви и ще вземаш някой лев. Може да си пуснеш и неплатен отпуск.

# 427
Неплатен е изключен с оглед на силно влошените ни отношения с директора.
Ще скоча на заместването и от другата година ще го мислим….. Ще ползвам и борса от април до септември.
Надявам се заместването сега да ми даде предимство догодина за мястото. 🫶🏼🌸🙏🏼

Общи условия

Активация на акаунт