Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 633
  • 513
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Shadows , на теб може да не ти е било хубаво, но на мен ми беше прекрасно, аз пък виждах момичета родили нормално, които на 5 ден не можеха да си сядат на дупетата, аз станах на 12 час и пих кафе седнала, видях си детето веднага и се чувствах чудесно, хайде да не обобщаваме.
Както казах съм раждала и по двата начина, пак бих родила секцио с две ръце и по желание! Peace

# 196
...
Peace
Жалко ако прозвуча груба,но как може да искаш секцио изобщо?Стига да не е наложително!Ужасна работа е!Казвам го от опит!Родих спешно секцио...Тези който избират плановото раждане от болката ли ги е страх????Както и да е!Това е мое мнение...

А раждала ли си нормално, за да направиш сравнение?
 Peace

Кое е хубавото??? Shocked

Важен е резултата  Peace Живи и здрави  Peace

# 197

Амииии, първия път родих нормално и (по стечение на обстоятелствата) у дома (след един момент и с помощта на близък лекар). Стана сравнително бързо, защото беше преждевременно, но болките бяха жестоки; имах огромна кръвозагуба (направих и анемия) + др. проблеми и услонения. Наложи се кюртаж, защото не беше излязла цялата плацента. Трябваха ми дни, за да се възстановя и поне месец имах лохии.
Втория път - имах 3 дни родова дейност (т.е. разкритие и т.н., но децата нямаше как да излязат нормално, а и лекарите се опитваха максимално да забавят раждането). Това беше един 3-дневен ужас - болки, непрестанни контракции, повръщане, обезводняване и т.н.
В сравнение с това, секциото ми мина за няма и 1 час. След упойката нямаше болка, нямаше контракции, не се мъчих повече. Видях, прегърнах и целунах дъщерите си. След няколко часа сън - бях като нова - нямах болки (е, имаше едно неприятно опъване в раната), разхождах се, (децата ми бяха 1 седмица в кувьози) ходех до педиатричното отделение. Бяха ме "ревизирали" добре и след 1 седмица нямах лохии.
Та, ето го хубавото.
Въпрос на гледна точка и на преживяване е.
 Peace

# 198
  • Стара Загора
Родих секцио и пак бих родила така.Причини много,но няма да изброявам,че темата е доста спорна, коментирана е и друг път.

# 199

Аз май попитах по-нагоре, но ще питам пак:
колко майчета са раждали и по 2-та начина, за да могат да направят паралел?
Интересно ми е.
 newsm78

Аз вече 2пъти  споделих в темата, че съм раждала и по двата начина и съм за ЕСТЕСТВЕНОТО.
Вагиналното ми раждане протече с усложнение, но пак го бих избрала, ако няма медицински причини за секцио.

# 200
И все пак не разбрах защо се спори  newsm78

Факта кой как е родил какво значение има...при всеки е различно  Sunglasses

# 201
За второто секцио, няма да коментирам.

# 202
Ти да не мислиш, че едно време са им давали упойка. Срязват я, вадят бебето, зашиват я. Ако е жива и оцелее - добре. Ако ли не - к'во да се прави.
Упойките са открити доста по-скоро от цезаровото сечение  Sick.
Не е точно така ooooh!
Едно време са зашивали само корема, но не и матката и майката е умирала в 100% от случаите.
После са започнали да зашиват и матката, но майката пак е умирала.
Чак когато са открили пеницилина, майките са започнали да оцеляват.
Много по-късно идват упойките.
Въпросът е, че когато се е стигнело до единствен начин - вадене на бебето по оперативен път, са питали бащата кой предпочита да оцелее - майката или бебето. Сещате се за този момент от доста филми. Бащите почти винаги са избирали майката да оцелее, така че не се е стигало чак толкова често до цезарово сечение.
Много по-често майките са си умирали, без да може да им се помогне.
Донякъде това е вид регулация, да не се предава нататък в поколението гена за тесен таз примерно. Или някой друг, който води до затруднения.
Но днес вече не разчитаме на естествения подбор.

# 203
Предпочитам естественото раждане, освен ако няма показания за секцио.

# 204
  • Стара Загора
Предпочитам естественото раждане, освен ако няма показания за секцио.
И аз Peace

# 205
Верно много спорна тема сте заформили тука...ама не мога все пак да разбера за какво спорите.В край на сметка,който както си реши така ще ражда,според личните си убеждения.Спореляйте опит и мнение и всеки сам да си прави изводите...няма нужда да се карате  Hug

Аз например...съм решила да раждам секцио.Поради ред причини. По мои аблюедния и събрани мнения и доказателства стигнах до извода,че и двете имат предимствата и недостатъците.Въпреки това,обаче при секцио ще избегнапредоридлните мъки,възможни суложнения (най-много се притеснявам за омотана пъпна връв и това как ще ме изродят),а пък и е ужасно в последния момент да се наложи НЕпланово секцио.А пък и сексуалния живот,по мои наблюдения,протича много по-нормално занапред.

# 206
  • София, Младост 2
Ти да не мислиш, че едно време са им давали упойка. Срязват я, вадят бебето, зашиват я. Ако е жива и оцелее - добре. Ако ли не - к'во да се прави.
Упойките са открити доста по-скоро от цезаровото сечение  Sick.
Чак когато са открили пеницилина, майките са започнали да оцеляват.
Много по-късно идват упойките.
Тц - хлороформ и етер като упойка за раждания са се използвали далече преди времето на откриване на антибиотиците, още към средата на 19в. Тогава определено не са правени успешни цезарови (с оцеляване на майката) и определено не е имало аб.

# 207
Нямаш достъп до детенцето си в първите часове защото лежиш в реанимация!!!!

В първите 4-5 часа след операцията 3 пъти имах достъп до беболинка. Heart Eyes
Показаха ми Рая веднага щом излезе от корема ми. Половин час след като ме върнаха в стаята за реанимация, ми я донесоха изкъпана и облечена. А следобяд, когато излязох от упойка, се погушкахме пак.

# 208
Верно много спорна тема сте заформили тука...ама не мога все пак да разбера за какво спорите.В край на сметка,който както си реши така ще ражда,според личните си убеждения.Спореляйте опит и мнение и всеки сам да си прави изводите...няма нужда да се карате  Hug

Аз например...съм решила да раждам секцио.Поради ред причини. По мои аблюедния и събрани мнения и доказателства стигнах до извода,че и двете имат предимствата и недостатъците.Въпреки това,обаче при секцио ще избегнапредоридлните мъки,възможни суложнения (най-много се притеснявам за омотана пъпна връв и това как ще ме изродят),а пък и е ужасно в последния момент да се наложи НЕпланово секцио.А пък и сексуалния живот,по мои наблюдения,протича много по-нормално занапред.

няма какво повече да добавя-и аз мисля така!!! Peace

# 209
Аз исках да раждам естествено,но още от самото начало казаха ,че имам тесен таз и така и не се разширих достатъчно,за да мога да раждам нормално.Аз лично бавно се възстанових,доста ме боля и също така после имах страхотни болки в гърбат до такава степен,че нощно време не можех да се завъртя в леглото и сутрин трудно успявах да си взема детето на ръце.Имам желание да имам и второ детенце и ако пак трябва да раждам секцио доста бих се притеснила.Наистина всичко е много индивидуално,но така беше при мен.Дано всеки има правото да избере своето раждане,на мен такава възможност не ми се отдаде.

Общи условия

Активация на акаунт