Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 675
  • 513
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Докато има бременни ще има и такива теми.

Естественото за един, е неестествено за друг! Бременните да четат, да разпитват, да говорят с лекари и близки и най-вече да се замислят. Всяка ще си намери уникален отговор за себе си, и много ще й дреме за СЗО и ли Стар'Загорския лекар.

Peace

# 361
Мале тая тема отива към жесток провал Simple Smile   

По повод това,че нормалното раждане е геройство ще кажа следното -> не го възприемам като гериойство,защото мен много повече ме е страх от секциото,отколкото от нормално раждане. По други съображения обаче (главно заради сексуалния ми живот с мъжо)  съм избрала да раждам именно секцио,въпреки,че ме е страх повече! Така,че не знам за какво геройсто си говорим именно в този случай.По скоро мъжа ми да възприема като геройство това,което правя за него и бебето,отколкото да смята,че със секциото ще се измъкна Simple Smile

# 362
Мале тая тема отива към жесток провал Simple Smile   

По повод това,че нормалното раждане е геройство ще кажа следното -> не го възприемам като гериойство,защото мен много повече ме е страх от секциото,отколкото от нормално раждане. По други съображения обаче (главно заради сексуалния ми живот с мъжо)  съм избрала да раждам именно секцио,въпреки,че ме е страх повече! Така,че не знам за какво геройсто си говорим именно в този случай.По скоро мъжа ми да възприема като геройство това,което правя за него и бебето,отколкото да смята,че със секциото ще се измъкна Simple Smile

И мен много ме е страх от секциото,ако го предприема ще е по същите причини пък нека после другите мами ме съдят колко е  естествено вагиналното раждане и как само заради бъдещия си сексуален живот ще равя секцио.

# 363
  • София
Понеже за едно раждане изтърпях и двата вида-бих избрала естественото.

Секциото си е операция.Винаги може да има усложнения,сраствания.
Отделно болките продължават едно 7 дни.

А в другия случай търпиш цяла нощ-вярно не е леко,но пък края идва по-скоро.

# 364
Първо раждане ще ми е и да ви кажа ме е страх, много издържам на болка, а сега ме е страх, сигурно е нормално за първескиня.... Мисля планирано да раждам. Около мен има родилки нормално родили и трудно се възстановяват, а и такива със секцио, които бързо се оправят. Всичко е индивидуално, важното дечицата и ние да сме живи и здрави!!!!!!!!!!!!!!!!! Laughing

# 365
  • София
Първо раждане ще ми е и да ви кажа ме е страх, много издържам на болка, а сега ме е страх, сигурно е нормално за първескиня.... Мисля планирано да раждам. Около мен има родилки нормално родили и трудно се възстановяват, а и такива със секцио, които бързо се оправят. Всичко е индивидуално, важното дечицата и ние да сме живи и здрави!!!!!!!!!!!!!!!!! Laughing
А има и нормално родили без проблемно и лесно, както и секцио с усложнения. На приятелката ми до 7 месец и гноеше раната и имаше куп проблеми. А с моето първо дете родих нормално за 20 минути и когато отвориха кафето отидохме с останалите момичета. Всичко е до късмет. Пожелавам ти леко раждане каквото и да е то  Hug.

# 366
Благодаря, lovi, всичко да е наред!

# 367
Аз съм с 2 ръце за нормалното раждане. Никога не е стоял въпросът пред мен нормално или секцио. И двете си деца родих нормално, и  не съжалявам нито за секунда за избора си. Това е изживяване, което не може да се опише, усещаш как малкото човече се е запътило към този свят - Страхотно е!
С първото раждане се възтановявах по-бавно, около месец, с второто нямах никакви проблеми - все едно не бях раждала. Единствения дисконфорт беше от леко протриване, подобно на такова след бурен секс, което е нищо.

Относно секса - никаква разлика. Дори е по-хубаво от преди. Разбира се минава малко време докато се възтановят мускулите, но то не е повече от 2 месеца.
Освен това не съм много съгласна да се подложа доброволно на операция, която ще дава отражение цял живот, само за да угодя на мъжа си!

Леко раждане, всичко ще бъде наред, само трябва да си настроена положително!  Hug

# 368
И през ум не ми е минало да му угаждам, всичко което мисля да правя е единствено аз да се чувствам добре. На мъжете майната им!

Последна редакция: пн, 09 юли 2007, 16:50 от Доня Туфиня

# 369
До сега не ми се е случвало да бъда жертва,дано скоро да не стане  Laughing 
Всеки си познава организма и тялото до болка,всеки знае какво ще е най-добро за семейството му,всеки си определя + и -
При всички положеня,смятам,че ако ме разпорят отдолу и ми направят 10 шева нищо няма да бъде както е било преди! Не само за мъжа ми,а и за мен самата. Не смятам,че е нъжно да рискувам.А пък и достатъчно ми наговориха и други неща за опасностите от нормално раждане.Н,чепри секциото ням,но ако питате мен нещата са един дол дренки. Просто всеки избира м/у две еднакви злини илищастия (който както ще да го нарече)

И моля...няма ужда да ми се коментира мнението по такъв начин.Бащата на детето ми не е ПРОСТАК нито пък ме принуждава да правя каквото и да било.Двамата си имаме глави и заедно решаваме нещата.Ако някой друг в този форум е ставал жертва на мъжа си - ОК! Да каже и да му помогнем.Аз не съм!

# 370
Не разбирам защо продължава да се чопли тая тема   newsm78?Всеки си изказа мнението , намесиха се като примери майки , сестри, близки приятелки и т.н. , доживяхме и мъжете си да намесим.Всяка решава сама за себе си , никой няма право да осъжда действията или мненията на другия ,крайно време е да се сложи точка ...

# 371
Бащата на детето ми не е ПРОСТАК нито пък ме принуждава да правя каквото и да било.
Добре Peace от предишния ти пост останах с впечатление, че си повлияна от него за това решение за секцио, така ми прозвуча - и се възмутих.

И още да ти кажа, че дали ще ти направят шевове или не, дали отдолу или на корема - пак нищо няма да бъде както е било преди! Защото ще имате бебе  Hug Поне първата година няма да ти е до секс, ама изобщо  Wink

# 372
Аз не сьм от майките героини,които "искат да изживеят раждането си" в буквалния смисьл. На 18.06. родих сьс секцио момиченце 4200кг. В момента и двете се чувстваме прекрасно, вьпреки че пьрвата седмица едва ставах от леглото. Не беше планово секцио,но благодаря на Бог,че стана така, защото прага ми на болка е прекалено ниськ, бебето е голямо,не получих повече от 4см разкритие. Секциото си е операция,след която болките са ужасни,но и още 5 деца да имам пак ще раждам по този начин.

# 373
Не помня дали съм отговаряла по темата(май не съм)и затова с риск да се повторя,ще си кажа мнението-
раждала съм със секцио,но много бих искала да беше станало по естествен начин.Първият път беше по спешност,а втория .....казаха ми,че секциото е задължително.Въпреки,че имам две живи и здрави деца,износени и извадени от утробата ми,все имам усещането че съм пропуснала нещо изключително важно като емоция и чувства Tired

# 374
Уффф, този въпрос е поставян милион пъти в този и не само този форум. Може би майките, които са изпитали и двете биха били по-обективни и пак не е сигурно - всяко раждане си е индивидуален и уникален случай. И не приемам, че секциото било безболезнено Naughty - самото секцио да, но 24те часа след това, а и последващите 5 дни не са много приятни.
Иначе отговора ми - родих със секцио първия път ПО ЖЕЛАНИЕ. За следващо дете евентуално бих искала да родя нормално - нищо против секциото, просто искам да знам какво е.

Общи условия

Активация на акаунт