Изчезнало дете

• 34 542
  • 361
  •   1
Отговори
# 270
 newsm78 колега (или приятел на семейството) казва 4е майката е давала CAIPOL на децата (не ми е познато но казват 4е е приспивателно) Thinking

# 271
 Може би имаш предвид Calpol? Парацетамол за деца, особено популярен в UK. Искрено се съмнявам, че може да се предозира до такава степен, че да бъдат приспивани децата. Но разбира се може и да не съм права.

# 272
Точно такъв филм гледах преди 2 дена,страшно интересен Freedomland

Майката побърка следствието и целия град ,казвайки че 4 годишният и син е бил отвлечен със колата и ,а тя изхвърлена на пътя.
То рев ,то издирване,съжаление,търсене на виновника!
Докато на края на филма  си призна че му давала от време на време сироп за кашлица за да може тя да си лудува с новия любовник,и една вечер детето станало(4 годишно) намерило бутилката и я изпило цялата, тя го намира умряло на земята и от страх че ще я опандизят го погребват в гората!

# 273
 Shocked Филма по действителен случай ли е?

# 274
Може би имаш предвид Calpol? Парацетамол за деца, особено популярен в UK. Искрено се съмнявам, че може да се предозира до такава степен, че да бъдат приспивани децата. Но разбира се може и да не съм права.

"Калпол"а се ползва широко и в САЩ. За щяло и не щяло се дава на децата има и за възрастни. Той е болкоуспокояващо, сваля темепература, ползва се и като приспивателно... абе доста му е широк обсега на това лекарство. Ако се ползва в малки дози и за кратко време, както и при другите лекарства, ефекта му е добър но ако се прекали вече е вреден.

Може и да са давали на децата за да заспиват по-бързо и да не се будят вечер (както при нас на времето са давали алкохол на децата)..... Нали са лекари хората кой зане какво още и в какви дози дават на децата си

В Англия "Калпол" е в черния списък заради наличието на парацетамол и нуждата да се контролира приема му от деца

victoria, какви са тия ужасии? Не че не е вероятно да се случи но...

Последна редакция: сб, 08 сеп 2007, 06:05 от kiara

# 275
Филма не знам дали е по действителен случай но трябва да ви кажа че вече установих че каквото и ужасно нещо си помислите или непомислите го има някъде по света ,случва се сега в този момент или се е случвало някъде някога.....за съжаление!

# 276
Филма не знам дали е по действителен случай но трябва да ви кажа че вече установих че каквото и ужасно нещо си помислите или непомислите го има някъде по света ,случва се сега в този момент или се е случвало някъде някога.....за съжаление!

Много добре казано, за съжаление истина... Sad

Аз не мисля, че са предозирали нещо на детето лекарство обаче, от къде ще е кръвта ако е предозирано лекарство?! Ако просто е заспало и не се е събудило не би трябвало да има кръв.  newsm78

# 277
  • E-CLM & CH-VD
Аз не мисля, че са предозирали нещо на детето лекарство обаче, от къде ще е кръвта ако е предозирано лекарство?! Ако просто е заспало и не се е събудило не би трябвало да има кръв.  newsm78

При предозиране с парацетамол е възможно да се получи увреждане на черния дроб, което пък може да довете до проблеми с коагулацията. Т.е. възможно е да тече кръв от носа и/или ушичките Confused
На такова отравяне има противоотрова, но ако са пристигнали късно....

# 278
  • Primum non nocere !
Изобщо не вярвам да "тъпкали" децата с медикаменти.
Възможно е да са и дали някакъв препарат, който не е разрешен за употреба в детска възраст и детето да е направило анафилактичен шок.
Друга възможност, детето да е паднало в банята и да е починало в следствие на черепно- мозъчна травма.

# 279
  • постоянно
Изобщо не вярвам да "тъпкали" децата с медикаменти.
Възможно е да са и дали някакъв препарат, който не е разрешен за употреба в детска възраст и детето да е направило анафилактичен шок.
Друга възможност, детето да е паднало в банята и да е починало в следствие на черепно- мозъчна травма.
Сърдечен хирург и Личен лекар да  дадат неразрешен  продукт на децата си. #CrazyДа не са знаели?  newsm78И дори да е  било така да не са  могли да помогнат?
Днес обявиха вече че и двамата са официално заподозрени.
Много от мамите в Бг се учудват  и не вярват КАК една майка или баща биха наранили собственото си дете.
Аз живея в Англия от 6 години- не са толкова много , но мога да кажа че вече нищо не може да ме учуди.Новините тук всеки ден започват  с :
Днес погребват 11 годишния Риис от Ливърпул които бе ЗАСТРЕЛЯН посред бял ден!
16 годишен футболист умира по време на тренировки!
Родителите на Мадалин - ЗАПОДОЗРЕНИ!
Майката , убила малката ЛИЛИ няма да бъде пратена в затвора....
7 години затвор чакат родители , които систематично са тормозили и наранявали детето си....
Какво да ви кажа момичета- маи единствената добра новина  в НОВИНИТЕ  е че тук лятото  сега пристигна и времето ще  е добро.
Сигурна съм че повече от мамите   живеещи в чужбина ще  се съгласят с написаното от мен.
Изроди има всякакви.
Вили

# 280
  • Primum non nocere !
Цитат
Да не са знаели?
Някъде да съм го написала това?
Анафилактичния шок се развива не за минути, а за секунди и ако нямаш урбазон или адреналин, спукана ти е работата!

Ако един простоват човек даде такъв медикамент и се случи нещастие, няма да има такава вина, ако в същата ситуация изпадне лекар.

# 281
  • София
Цитат
Да не са знаели?
Анафилактичния шок се развива не за минути, а за секунди и ако нямаш урбазон или адреналин, спукана ти е работата!

Ако един простоват човек даде такъв медикамент и се случи нещастие, няма да има такава вина, ако в същата ситуация изпадне лекар.

Извинете за оф-а, но тук научавам разни неща....
Та какъв е рискът от цитирания шок при прием на някакъв неизползван до момента от детето медикамент?
И как да реагира обикновен родител?

Ами, извинете пак, но ме затресе хипохондрията.
Нито урбазон бих могла да направя/имам някаква ампула, закупена след множество настоявания пред джипи-то да я предпише заради ларингиалния спазъм на сина ми/, нито адреналин бих могла да преценя кога да сложа/а и нямам/

# 282
Как пък 3 месеца полицията не  разбра ,че родителите са виновни ,а чак сега? Практика в такива случаи е да се проверяват първо преките роднини. За петната от кръв,не разбрах кога точно са открити. Ако са налични в кола ,която е използвана преди изчезването-  децата имат малки инциденти постоянно. Ако е след това,как си представяте да пренасят и крият труп при условие ,че бяха под постоянно медийно наблюдение! Пък ако бяха виновни щяха немалкото да си тръгнат от там след 2-3-4 седмици, нямаше да раздухват така глобално случая.
Според мен полицията се чуди как да си намери виновник.След цялото медийно отразяване изглеждат като идиоти с невъзможността си да намерят следи.Още в началото стана ясно ,че са компрометирали много доказателства.Не са реагирали на време на следи.Не бяха прегледали камери от бензиностанции и т.н.
Много деца ,които са изчезнали никога не са намерени- живи или мъртви.От това следва ли ,че родителите са виновни?!

# 283
Как пък 3 месеца полицията не  разбра ,че родителите са виновни ,а чак сега? Практика в такива случаи е да се проверяват първо преките роднини. За петната от кръв,не разбрах кога точно са открити. Ако са налични в кола ,която е използвана преди изчезването-  децата имат малки инциденти постоянно. Ако е след това,как си представяте да пренасят и крият труп при условие ,че бяха под постоянно медийно наблюдение! Пък ако бяха виновни щяха немалкото да си тръгнат от там след 2-3-4 седмици, нямаше да раздухват така глобално случая.
Според мен полицията се чуди как да си намери виновник.След цялото медийно отразяване изглеждат като идиоти с невъзможността си да намерят следи.Още в началото стана ясно ,че са компрометирали много доказателства.Не са реагирали на време на следи.Не бяха прегледали камери от бензиностанции и т.н.
Много деца ,които са изчезнали никога не са намерени- живи или мъртви.От това следва ли ,че родителите са виновни?!

Нищо учудващо няма в това, събирали са доказателства и са проучвали различни версии.  newsm78 Нови доказателства непрекъснато излизат. Те са известни в Англия лекари, следователно им трябваше голям шум за да отклонят вниманието от себе си, работата се раздуха и така. Не мисля, че размера на раздухването е бил във властта на родителите, а по-скоро нещата излязоха от контрол първоначално и те тръгнаха по течението. Просто крадецът вика дръжте крадеца, нормално. А полицията предвид този целия шум предполагам е търсила досега доказателства, защото ако бяха тръгнали на сляпо, пресата щеше да ги изяде направо, че нямат доказателства и нямаше да имат втори шанс. Явно сега са събрали достатъчно.
Дано да ги осъдят АКО са виновни и да им търсят отговорност за безотговорността и за целия цирк, който разиграха! Confused

Клонка, на твое място бих се заинтересувала много сериозно как и къде се поставят инжекциите. Можеш да се упражняваш на ябълка, аз така правех. Имаме много алергични в семейството, обучила съм и мъжа ми. Тук продават и инжекции, които можеш сам да си сложиш ( с рецепта разбира се), но в БГ като търсих нямаше. Понякога животът на близък зависи от нещо толкова дребно, хубаво е да се знае.
Пускам и един полезен сайт за CPR, надявам се на никой да не му трябва, но ако се наложи...
http://depts.washington.edu/learncpr/

На този сайт вече не го пише, но CPR може да си направи и сам човек, като вдишва много дълбоко и кашля колкото се може на всеки 2 секунди. Не е официално одобрен CPR, но твърдят, че ако си сам, получаваш сърдечен удар имаш 10 секунди да предприемеш нещо, ако не подаваш кислород, припадаш и там оставаш, без да можеш да поискаш помощ.
Ето и статия по въпроса, където признават, че такава процедура съществува, но не е официално одобрена. И въпреки това е добре да се знае: http://urbanlegends.about.com/library/blcpr.htm
Дано да е полезно на някого..

Последна редакция: сб, 08 сеп 2007, 16:05 от Tandoori

# 284
  • ENGLAND
Пък ако бяха виновни щяха немалкото да си тръгнат от там след 2-3-4 седмици, нямаше да раздухват така глобално случая.
Ден два преди публично полицията да каже че ги подозира, те обявиха че се вращат в Англия, защото им било вече писнало. И това ако не е съвпадение. Ако са виновни, са разбрали, че обръча около тях се затяга.

Общи условия

Активация на акаунт