13.07 – 19.07 – Седмокласници 2025/2026 – Първо класиране

• 76 674
  • 1 476
  •   2
Отговори
# 1 440
  • Пловдив
Може поне трето класиране да е продължение на второ, а не да се пренареждат желания.
Пренареждането дава шанс на тези, които са  допуснали грешка при реденето и най-вече на тези, които не са класирани никъде.

# 1 441
Успех на дечицата, чакащи второ класиране! Дано влязат там, където ще е най-добре за тях!🤞

# 1 442
Успех на дечицата, чакащи второ класиране! Дано влязат там, където ще е най-добре за тях!🤞
Благодарим, ние сме от чакащите 2ро зо Пловдив, но каквото и да стане ще се запишем, за да не изгубим и това място. Ние не сме с висок бал, матурите ни изиграха лоша шега, въпреки отличната диплома, страха от матурите и напрежението побърка децата Sad 
Тъй,че госпожицата няма голям избор.
Успех на всички дечица

# 1 443
  • пловдив
Благодарим, ние сме от чакащите 2ро зо Пловдив, но каквото и да стане ще се запишем, за да не изгубим и това място. Ние не сме с висок бал, матурите ни изиграха лоша шега, въпреки отличната диплома, страха от матурите и напрежението побърка децата Sad 
Тъй,че госпожицата няма голям избор.
Успех на всички дечица
И ние чакаме за Пловдив.
Успех на всички деца!

# 1 444
  • Варна
Днес ли чакате 2ро класиране? Успех!
Интересно ми е има ли други като нас, които не гледат да минат едно ниво нагоре, а напротив - оказа се, че дъщеря ми е с най-висок бал от момичетата в паралелката, която вече записа. Първо желание й е. Оставих я да се довери на преценката си. Имаше възможност да избере и по-високобалови паралелки. Гимназията по принцип е от хубавите, учители, среда, ала бала....

# 1 445
  • До морето
Утре трябва да излезе второто класиране, но пък може да се объркат и да го изкарат днес! Пожелавам успех на всички деца, които чакат. Да се свършва и при вас и да почва лятото!
Ние сме записани вече, утре ще ходим за униформи, че се оказа, че без малко да изтървем сроковете.

# 1 446
Даже напротив. Според мен вискобалово място, ако напуснеш, ще ти го вземат и няма връщане. Ако напуснеш паралелка с останали 1-2 свободни места, може да се върнеш, а това са именно нискобаловите или средния сегмент. Пък и честно казано, ако си в елитно училище - за какво да се местиш Simple Smile Идеята е ако може да качиш ниво, както се казва. Поне аз така го виждам, макар че знам, че някой от езикова може да иска математическа и т.н.

За мен най-доброто решение е да се "пази мястото", на което си се записал на 2ро класиране по следния начин: отписваш се и участваш в 3то за обявените свободни места, НО ако не успееш системата автоматично да те връща на мястото, където си бил записан (то и без това не е обявено за свободно все още). По този начин това място не се обявява на 4то, а се пускат само наистина свободните места. Това е вариант, при който местата за 4то класиране ще са по-малко и ще са действително свободни, а хората, които отново ще се отпишат, за да участват ще са такива, които са твърдо решили да напуснат това място и да "не го пазят".

Но никой не ме пита Simple Smile а и явно не се мисли за подобряване на процеса и намаляване на стреса Simple Smile
И откъде ще дойдат тези “наистина свободни” места за трето, ако всички си пазят местата? Wink
Ще дойдат по абсолютно същия начин, както в момента. Нищо друго да не се променя, освен това, което се случва след излизане на списъка със свободни места за 3то класиране. Той си излиза, както и до момента - места има. СЛЕД това обаче някакви хора се ОТПИСВАТ от местата си, за да участват, но тези места отиват чак на 4то класиране. Те по никакъв начин не влияят на 3то класиране. Казвам, че няма смисъл да отиват на 4то, ако човек иска да се върне още преди мястото да е обявено за свободно. Точно от това подаване на места в 4то класиране идва рискът, че човек трябва да играе на 4то класиране за собственото си място. Това е целия стрес на хората, който може да се елиминира.
Няма как хората да не си пренареждат желанията, нека си ги нареждат за 3то класиране. Има паралелки със свършили места или такива, за които си видял, че балът е абсурден и трябва да ги махнеш от списъка си. Променянето на списъците с желанията по никакъв начин не пречи на това, което казвам.

Единственото следствие е, че на 4то класиране ще има по-малко места, но в крайна сметка за какво ти е да виждаш местата, за които играят техните "собственици". Само да се подлъгваш, че може да се класираш, а то си има високобалово дете, което иска да си го върне обратно.  И между другото това подлъгване кара още хора да се отписват, за да играят на 4то. А при моята идея всички тези хора няма да се отписват, а ще си седят по местата, защото изкушаващи места за 4то няма да има толкова много.

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 08:47 от Shushi2

# 1 447
Интересно ми е има ли други като нас, които не гледат да минат едно ниво нагоре, а напротив - оказа се, че дъщеря ми е с най-висок бал от момичетата в паралелката, която вече записа. Първо желание й е. Оставих я да се довери на преценката си. Имаше възможност да избере и по-високобалови паралелки. Гимназията по принцип е от хубавите, учители, среда, ала бала....
Ние го чакаме, но реално е обявено за утре!
Да излиза и да се преключва за повечето деца, който няма да рискуват с 3то и 4то класиране

# 1 448
  • Пловдив

Щом е първо желание, значи всичко е ТОП.
Нали все пишем да не се действа на принципа "да не похабим бала" и после да има "ама ти ме накара"

# 1 449
въпреки отличната диплома, страха от матурите и напрежението побърка децата Sad 
Не се притеснявайте, най-важното е детето да намери правилната среда и искрено ѝ го пожелавам! Напълно ясно е, че на едно НВО едно дете може изобщо да не е на 100% от възможностите си – от притеснение или куп други причини. Фактът, че нямаш втори шанс да покажеш знанията си точно в този ден, наистина е труден.
От друга страна обаче, такъв тип изпити проверяват не само знанията, но и психическата устойчивост. А тя в така наречените елитни училища е изключително важна. Има немалко деца, които не издържат на тамошния голям натиск и се налагат консултации със специалисти.
Точно затова пожелавам на всички деца онова училище, което ще е най-добро за самите тях, а не просто за високите очаквания. Важно е децата да запазят спокойствието си и да следват мечтите си. В крайна сметка това е просто средно образование и само една стълбичка по пътя нагоре. Немалко деца от квартални или „неелитни“ училища постигат невероятни успехи в живота и също намират прекрасна среда. Успех!

# 1 450
В ДГ можеш да пренареждаш желания на всяко класиране, ориентираш се за свободни места, пренареждаш и ако те класират нагоре се записваш не виждам какъв е проблемът и тук да е така. Наистина след всяко класиране ще има все по-малко места, но ще се намали стресът. След четвърто класиране ако искат да обявяват останалите места на директорско класиране.

# 1 451

Ние сме по абсолютно същия начин. Дъщеря ми е с най-високия бал в паралелката и се записа още на първо класиране по първо желания в 1 СУ. Имаше бал за почти всички най-желани паралелки в повечето училища, но така реши и аз уважих решението й. Признавам си, не ми беше лесно и имах колебания кое точно да сложим на първо място, защото беше ясно, че ще влезе и всичко под чертата отпада. Не защото имам амбицията да я вкарам в  "елитно" училище, а защото се колебаех дали направихме правилния избор. Но като я гледах цяла година колко труд положи и колко стрес й костваше всичко, най-малкото което заслужава е, да има право на избор и той да бъде уважен. Сега се надявам просто да попадне в хубав клас и с добри преподаватели, за да се чувства щастлива и спокойна.

# 1 452
Късмет на чакащите, на записаните - хубаво лято. Нека всички деца получат най-доброто за себе си и да са доволни и щастливи с изборите си или с това, което им се е паднало.

# 1 453
И ние чакаме, 1 точка не ни стигна за първо желание 🙂 Балът от миналата година за паралелката се е вдигнал с 1 точка и точно тя ни препъва😅

# 1 454
Здравейте! Някой, който е минал по процедурата за прием на близнаци след класирането за 7клас, може ли да сподели колко време се чака за издаване на разрешението от РУО? При нас молбата е подадена на 16.07. след приема на единия близнак.

Общи условия

Активация на акаунт