Термин Август 2026 - тема 4

• 10 204
  • 358
  •   2
Отговори
# 345
Здравейте, днес на женската консултация в 35+3 измериха бебчо 3100 гр и с глава отговаряща на 37 г.с. Знам, че са ориентировъчни мерките, но докторката се притесни и каза, че много силно се надява в 38 г.с. да родя. След две седмици ми е следващият преглед, на който ще ме прегледа и ще видим бебето колко още е пораснало и ще обсъждаме окончателно раждането. От самото начало знам, че върви голям бебо и че няма да съм от жените без шевове, но днес вече като каза, че е добре след 3 седмици да родя и рязко започна да се надига в мен притеснение как ще се справя, че няма време, а не сме готови с всичко, че напоследък нямам време да си упражнявам дишането от задачи вкъщи и от умора. На всичкото отгоре от ИКЕА ни доставиха счупен скрин и сега нямам къде да прибера дрешките на бебето и още не са  изпрани.... Абе като цяло обзе ме паника, мамите, които също още сте в очакване вие как сте, имате ли такива тревожни мисли, как се справяте с тях?

# 346
Мен редовно мен обзема паниката, Цвете, все си казвам има още много неща да свърша, но ми е ясно ,че никога няма всичко да е идеално и ще трябва да се примиря. Даже вчера се скарах с моите родители, защото се ядосах, че ние на тях разчитаме да гледат голямото дете , докато съм в болницата ,а те само хващат пътя на някъде и сега съм им сърдита.

# 347
Здравейте, днес на женската консултация в 35+3 измериха бебчо 3100 гр и с глава отговаряща на 37 г.с. Знам, че са ориентировъчни мерките, но докторката се притесни и каза, че много силно се надява в 38 г.с. да родя. След две седмици ми е следващият преглед, на който ще ме прегледа и ще видим бебето колко още е пораснало и ще обсъждаме окончателно раждането. От самото начало знам, че върви голям бебо и че няма да съм от жените без шевове, но днес вече като каза, че е добре след 3 седмици да родя и рязко започна да се надига в мен притеснение как ще се справя, че няма време, а не сме готови с всичко, че напоследък нямам време да си упражнявам дишането от задачи вкъщи и от умора. На всичкото отгоре от ИКЕА ни доставиха счупен скрин и сега нямам къде да прибера дрешките на бебето и още не са  изпрани.... Абе като цяло обзе ме паника, мамите, които също още сте в очакване вие как сте, имате ли такива тревожни мисли, как се справяте с тях?
tsvete.k и аз съм в почти същата ситуация в 36+6 съм и този вторник имериха бебока 3500гр. и глава отговаряща на 39-40г.с. от началото си върви по едричко с 1,2 седмици, и при нас в въпроса дали да е естествено или секцио защото всяка седмица надава по 200-300гр. и в момента съм в чудене как да родя(от една страна искам естествено от друга ме питеснява да не успея по нормален начин и пак да трябва спещно секцио заради големината) и не мога да взема решение.
Относно мебелите и при нас ситуацията е същата със скрина, но е от никол бейби и се надявам скоро да пратят нужните части. притеснявам се и от избора как да се появи бебчето и от това дали ще сме готови с всичко и + чакаме едни прятели да ни донесат голяма част бебешки принадлежности.

Честито на новите мами да са живи и здрави бебоците и бързо възстановяване:blush:

# 348
Нормални са тези притеснения момичета. Аз бях изтрещяла и не можех да спя, точно защото прегвърлях по цяла нощ колко неща има да се правят, а бях вече 37+ и нищо не беше готово. Момента, вкойто мъжа ми оправи скрина, изчистихме го (дезинфекцирах го качествено) и на другия ден почнах да пера и прибирам бебешките дрехи започнах да спя по няколко часа.
В момента има също неща, които не са готови, пък ние с бебето тия дни ше се приберем, няма да са готови, но като ни изпишат ще гледам за 2-3 часа да си довърша. Реално като има чисти дрешки, къде да го преоблечеш, памперси и козметика за първия ден-два не е необходимо друго Wink . Щом се приберете ще се напаснете.

Еспресо, да ти кажа аз бях в подобна ситуация с нашите, искате да пътуват, а големите деца разчитах да са с тях. Ама след малко мрънкане на мама се отказаха да пътуват или се разбрахме ако тръгнат да вземат децата с тях и да се връщат ако родя. В крайна сметка плановете им за път се объркаха по други причини и даже и сега гледат големите, за да може мм да работи и да оправя у нас, че както казах има още бая неща (секция да сглоби, да изчисти, да довърши уж някой неща за бебето). Дано се усетят и вашите и да те слушат, че в тия моменти не ти трябва друго, освен да изпълнят желанието ти, за да си спокойна.

# 349
Момичета,сутринта ми падна тапата,бях и при АГ да измери бебето (2550гр в 37 седмица),но не ме прати на тонове,нито ме прегледа за разкритие и ми каза,че може и днес,а може и след седмица да родя,което много ме стресна. Както бях спокойна,сега не съм,всичко ме дразни,днес съм ревлива и имам ужасни контракции,но не през равен интервал,отделно за цяла нощ съм спала 2ч и гледам голямото си дете сама,защото всички работят по 12часа. Та навлязох в друга тема 😂 Мисълта ми е,вие кога родихте след падане на тапата?

# 350
Първия път ми падна някъде септември, родих ма 17.10. Над 3 седмици бях така. Сега падна час преди да тръга за болницата. Тапата не е особен показател за начало на раждане. Нормално е да си крива и ревлива в тоя период, както и супер изнервена и всичко да те дразни.

# 351
И аз от два дни съм много хормонално ревлива (особено вечер) и се притеснявам, че вместо да ѝ давам естествен окситоцин, аз я стресирам повече, като плача. Дразни ме защо всички около мен ме питат как съм всеки ден 😅 днес плаках защото мъжът ми ми беше нарязал пармезан на по-малки парченца отколкото аз предпочитам… цяла бременност всичко ми беше наред, какво ми става от два дни…
Днес бяхме на преглед (тонове и еко). Всичко изглежда в норма, с изключение на факта, че девойката няма никакво намерение да излиза скоро 😁 лекарката ми каза, че даже нямало смисъл да ме преглежда за разкритие. Предложи ни да имаме по-често интимни отношения, ама аз и обясних, че такива имаме по принцип и без да го предлага, ама не изглежда да помага 😆 Така като гледам със сигурност ще е августовски лъв. В болницата всички днес се шегуваха с мен, че явно пълнолунието не ми е подействало. 😃
Аз също знам, че тапата няма особено значение. Приятелка цял месец изкара с паднала тапа, може и да падне по време на раждането.

# 352
И при мен така. Термина ми е за 28-ми август, но АГ ми каза най-много до 1/2 седмици ще родя както гледа. Каза, че съм 37г.с., а ппц трябва дега да вляза в 36г.с. И аз още не съм готова със скрина, стаята ни е в ремонт, постоянни контракции и признаци че наближава раждането. И аз съм в паника, че дрехите още не съм изпрала, и всичко ми седи в кашони. Много добре те разбирам.

# 353
И на мен повечето неща за бебето ми стоят в кашони и кутии, все още ми е  трудно да пригодя жилището за новородено, тъй като в момента нямаме детска стая. Ще се местим догодина и до тогава трябва да смествам нещата между спалнята, хола и кухнята. Във WhatsApp групата ми с августовски термин вече чакаме 12 по ред бебе да ви кажа . Вчерашното родено беше с термин 28-ми август. Обзема ме и мен една паника , другата седмица са последните ми прегледи. Днес усещам , че ми натиска много пикочния мехур и е вече болезнено на моменти.

# 354
Здравейте..😊😊
Честито на вече родилите момичета,нека малките ви съкровища да са живи и здрави. Аз съм в 38+4 дена за сега все още нищо не съм усетила освен, че малката е много игрива последно я изкараха 3.500кг да видим живот и здраве другата неделя трябва вече да си е при нас ако не реши да излезе по рано де..🤷🏻♀😊

# 355
Здравейте момичета! Сега намерих време да напиша относно как премина раждането и да дам кураж на майките които им предстои секцио. Ние вече сме си вкъщи! Hug
Като цяло за секциото ме приеха ден преди него. Правеха ми изследвания и тонове. На следващия ден беше секциото. Сутринта ми направиха клизма след това ме взеха да ме подготвят за секциото. Абокат , няколко системи. Вкараха ме в залата и след това дойде анестезиолога. Много внимателно постави упойката. Една от сестрите ме държеше за ръката за кураж. В такива моменти това наистина значи много. Като цяло преди се притеснявах доста как ще протече , но в деня на самото секцио ми беше доста спокойно изобщо ме го мислех. Вечерта преди секциото говорих с израждащия ме лекар. Искам да кажа изключителен професионалист и много добър човек. След това всеки ден идваше и ме проверяваше и питаше как съм. По време на секциото ми беше спокойно говорихме си, имаше музика дори, имаше настроение. Като чух бебо да проплаче изобщо забравих че съм в залата че ме шият. Много емоционален момент, само към него гледах. След секциото една нощ в реанимация. Също мина доста спокойно. Единственото малко по гадно нещо според мен е въпросното натискане на корема нали знаете който мине идва и натиска корема. На сутринта ни изправиха и раздвижиха след това ни преместиха. Към тези които ще са секцио гледайте да се движите и да има си лека болка ,но колкото повече се опитвате да ставате и да се движите става все по добре! Нищо не се усеща по време на секциото бих го определила като просто едно дърпане. HugHeart

# 356
  • София
Честит ни август, момичета!🌞

Боровинка, благодаря за разказа!😘 Ти в Токуда ли беше? Как върви кърменето?

# 357
Кашмир да в Токуда раждах. При мен не стана с кърменето въпреки че много исках да опитам но просто аз си имам заболяване и трябва по скоро да се върна отново на терапия и затова малкия е изцяло на адаптирано мляко. Иначе за майките които кърмят сега в Токуда явно има някакви “нови правила”. Ако членувате във вайбър групата там доста се изписа. Иначе на мен ми изписаха достинекс който пих два дена за да ми спрат кърмата. На мен не са ми отказвали АМ.

# 358
  • София
Важното е ти и бебчо да сте добре!❤️

Общи условия

Активация на акаунт