Термин Август 2026 - тема 4

• 5 675
  • 232
  •   6
Отговори
# 225
Davisgirl, къде роди първото? Изненадана съм че с 2 пъти увита пъпна връв не са те натиснали за секцио като единствен вариант. Вдъхнаш ми надежда.

За кръвното - то май не е толкова от значение колко са стойностите, т.е. в колко напрегнат момент е, а разликата мужду меренията... ама не съм експерт та да не заблуждавам. При все, добре е, че си имала едно на ум и не те е изненадало само да те паникьосва.

Рени, при вас доста неща се разминават и явно наистина си държат максимално естествено да са нещата, не както при нас - на думи или хартия предимно.

Цвете, ти си си имала професионална кариера направо хаха. Аз дори когато опитвах да тичам редовно и сериозно (с тренировки вкъщи по 2 пъти дневно, режим и т.н., бях в добра форма) 2км успявах да пробягам, на 3 вече умирах и не можех да се прибера. Дори не е и като да съм тичала всеки ден, та съвсем се впечатлявам 🥰

Аз тъкмо си тръгвам от преглед в МД. Всичко е точно, води, плацента, бебчо. 2см разкритие (измъчи ме доста), ама каза, че е стегната шийката още и е рано, така че по-скоро ще си дочака термина бебчо. 2700гр +/-400, според машината. Завъртял се е на другата страна палавникът (главично в дясно, с дупе нагоре в ляво; последно беше обранто,,но някалко дни правеше гимнастики и очаквах пак да е с дупе надолу). Не каза нищо за пъпна връв, така че се успокоих.
Другата седмица само тонове (тази седмица пропускаме), а и нея я нямало, защото излиза в отпуск.
Довечера съм при моята АГ за направление за раждане и обменна карта (която не са искали в МД, но тя каза, че знае, че ще им трябва и иначе искат, та предварително ще ми я даде; аз дори не знам какво е това...). Не мисля, че ще иска да прави проверка за разкритие и тя и да ме ръчкат 1000 пъти. Тръпна вече и се вълнувам за раждането, хем приятно с очакване, хем с притеснение и малко страх... реално ми остават 2 седмици още (днес съм 37+5) 😬🥰😍🤯😇🥴😵😵‍💫

# 226
И аз днес минах последните тонове. Каза ми че са супер, кръвното също ми измериха и то е супер.
Даде ми информация относно организационните неща горе долу как ще се случат нещата. Развълнувах се и аз и леко се притесних признавам си , но вече нямаме търпение. Hug
Сега пуснах последно да изпера едни неща.
Тези дни пак ще гледам багажа като за последно и така. Joy

# 227
Бързо питане към мамите с по-големи деца и опит!

Върнаха ми малчо от ясла с Т 38,2. Дадох Нурофен и го прибрах да спи, че едвам издържа 10те мин прибиране. Следобед сме при ЛЛ, защото е на смяна чак след 13ч. Най-вероятно е настинка или вирусче, НО имате ли идея какво мога да пия аз превантивно, за да не го лепна и дали на този етап Биозин Мама би свършило работа?

Браво, Боровинке, не остана. Стискам палци до финала всичко да е наред и раждането да е леко. Вълнуващи моменти предстоят наистина.

# 228
МамаГар, аз освен биозина (който е с натрупване), като се разболяеаха децата пиех Осциококцинум и инфлуцид, а понеже аз основно от гърло страдам имам и едно спрейче на Бипзин пак за гърло. Дано бързо му мине на малкия, а теб да те подмине!
Рени, дано пък девойката сама си реши да тръгне и да ти отпаднат дилемите за предизвикване! Аз понеже съм в подобна ситуация, от утре почвам да го побутвам, че да се реши евентуално.

# 229
MaMaGar в Св.София на България раждах и първото и сега пак там (не със Зебрите, да си уточня Grinning ).
Иначе аз само за Биозина се сещам, не знам колко работа ще свърши. Осциококцинум също и аз съм пила вече болна, но може би и при съмнение/първи симптоми също е подходящо. Бързо да се оправя малчо и да не те лепне и теб! Hug

# 230
Мама Гар, аз също пих осцилококцинум , Инфлуцид и биозин като беше болно детето , плюс маски слагах.

# 231
MaMaGar аз от декември не съм спирала биозина по едно хапче на ден, като при наличие на болен вкъщи пиех 2х1. Два пъти лепнах нещо, пих авирон рапид при първи симптоми и го "пресекох" веднага.

# 232
За биозина иначе и аз така от самото начало взимам по едно хапче. Те още в самото начало ми го бяха изписали с другите неща.

Общи условия

Активация на акаунт