Термин Август 2026 - тема 4

• 5 958
  • 237
  •   6
Отговори
# 225
Davisgirl, къде роди първото? Изненадана съм че с 2 пъти увита пъпна връв не са те натиснали за секцио като единствен вариант. Вдъхнаш ми надежда.

За кръвното - то май не е толкова от значение колко са стойностите, т.е. в колко напрегнат момент е, а разликата мужду меренията... ама не съм експерт та да не заблуждавам. При все, добре е, че си имала едно на ум и не те е изненадало само да те паникьосва.

Рени, при вас доста неща се разминават и явно наистина си държат максимално естествено да са нещата, не както при нас - на думи или хартия предимно.

Цвете, ти си си имала професионална кариера направо хаха. Аз дори когато опитвах да тичам редовно и сериозно (с тренировки вкъщи по 2 пъти дневно, режим и т.н., бях в добра форма) 2км успявах да пробягам, на 3 вече умирах и не можех да се прибера. Дори не е и като да съм тичала всеки ден, та съвсем се впечатлявам 🥰

Аз тъкмо си тръгвам от преглед в МД. Всичко е точно, води, плацента, бебчо. 2см разкритие (измъчи ме доста), ама каза, че е стегната шийката още и е рано, така че по-скоро ще си дочака термина бебчо. 2700гр +/-400, според машината. Завъртял се е на другата страна палавникът (главично в дясно, с дупе нагоре в ляво; последно беше обранто,,но някалко дни правеше гимнастики и очаквах пак да е с дупе надолу). Не каза нищо за пъпна връв, така че се успокоих.
Другата седмица само тонове (тази седмица пропускаме), а и нея я нямало, защото излиза в отпуск.
Довечера съм при моята АГ за направление за раждане и обменна карта (която не са искали в МД, но тя каза, че знае, че ще им трябва и иначе искат, та предварително ще ми я даде; аз дори не знам какво е това...). Не мисля, че ще иска да прави проверка за разкритие и тя и да ме ръчкат 1000 пъти. Тръпна вече и се вълнувам за раждането, хем приятно с очакване, хем с притеснение и малко страх... реално ми остават 2 седмици още (днес съм 37+5) 😬🥰😍🤯😇🥴😵😵‍💫

# 226
И аз днес минах последните тонове. Каза ми че са супер, кръвното също ми измериха и то е супер.
Даде ми информация относно организационните неща горе долу как ще се случат нещата. Развълнувах се и аз и леко се притесних признавам си , но вече нямаме търпение. Hug
Сега пуснах последно да изпера едни неща.
Тези дни пак ще гледам багажа като за последно и така. Joy

# 227
Бързо питане към мамите с по-големи деца и опит!

Върнаха ми малчо от ясла с Т 38,2. Дадох Нурофен и го прибрах да спи, че едвам издържа 10те мин прибиране. Следобед сме при ЛЛ, защото е на смяна чак след 13ч. Най-вероятно е настинка или вирусче, НО имате ли идея какво мога да пия аз превантивно, за да не го лепна и дали на този етап Биозин Мама би свършило работа?

Браво, Боровинке, не остана. Стискам палци до финала всичко да е наред и раждането да е леко. Вълнуващи моменти предстоят наистина.

# 228
МамаГар, аз освен биозина (който е с натрупване), като се разболяеаха децата пиех Осциококцинум и инфлуцид, а понеже аз основно от гърло страдам имам и едно спрейче на Бипзин пак за гърло. Дано бързо му мине на малкия, а теб да те подмине!
Рени, дано пък девойката сама си реши да тръгне и да ти отпаднат дилемите за предизвикване! Аз понеже съм в подобна ситуация, от утре почвам да го побутвам, че да се реши евентуално.

# 229
MaMaGar в Св.София на България раждах и първото и сега пак там (не със Зебрите, да си уточня Grinning ).
Иначе аз само за Биозина се сещам, не знам колко работа ще свърши. Осциококцинум също и аз съм пила вече болна, но може би и при съмнение/първи симптоми също е подходящо. Бързо да се оправя малчо и да не те лепне и теб! Hug

# 230
Мама Гар, аз също пих осцилококцинум , Инфлуцид и биозин като беше болно детето , плюс маски слагах.

# 231
MaMaGar аз от декември не съм спирала биозина по едно хапче на ден, като при наличие на болен вкъщи пиех 2х1. Два пъти лепнах нещо, пих авирон рапид при първи симптоми и го "пресекох" веднага.

# 232
За биозина иначе и аз така от самото начало взимам по едно хапче. Те още в самото начало ми го бяха изписали с другите неща.

# 233
Май Биозинът е универсален. Аз го пия от началото на бременността по 2×1. На няколко пъти мъжът ми беше болен и успях да се закрепя, да не се задълбочи, но междувременно освен Биозина, хапвах доста лимони и мед. Гледах да наблягам на витамините, доколкото мога. Авиронът по принцип действа много добре, но не посмях да го пия, докато съм бременна. Ако се беше наложило сигурно щях да питам лекуващата. Точно като започне вирусът, се започва Авиронът (може и превантивно, ако вкъщи има някой болен). До сега при мен винаги е намалявал симптомите и вирусът се е изкарвал по-леко.

# 234
Здравейте, момичета! Честито на мамите, които вече посрещнаха своите бебчета! ❤Отдавна не съм писала, но ви следя редовно. Въпреки притесненията около диагнозата на малката (вродена диафрагмална херния), наближаваме успешно края на бременността. Следенето при доц. Чавеева свърши и сега всичко е в ръцете на специалистите от Майчин дом и след това на тези от Пирогов. Вече имам назначена дата за секцио през първата седмица на август (38 г.с.). Като по препоръка на д-р Ибрям ще бъда приета още на 31 юли, за да избегнем стреса от спонтанно започване на раждането. Има ли някоя от Вас, която ще бъде в МД по това време?

# 235
Благодаря на всички. Осцилококцинум никога не съм пила, но пък не може да навреди. АГ каза биозин мама е по-добре от нищо, така че и него. Отделно витамините, но тях не съм ги спирала. ММ се прибра от работа и каза, че е като парцал, та не знам умора ли е или са си го лепнали още сутринта/вчера и днес просто имат симптоми... уикенда пък съм сама с детето, та както е и болно - ще ми се вземе здравето. Поне няма наченки скоро да раждам уж, така че мога да си позволя да предобря 2-3 дена и после да делегирам на ММ.

Мария, има няколко мами, каито ще сме в МД, някои секцио, някои чакаме естествено. Ако все пак тръгнат нещата при мен около тази дата - ще ти пиша на ЛС да се намерим. Ибрям няма ли да е отпуск по това време? Повечето излизат още началото на идната седмица в отпуски и просто ге няма до края на август

# 236
Вчера бяхме на преглед при д-р Ибрям, той избра датата след консултация с неонатолозите и се обади да съобщи, че той ще извърши секциото сутринта след нощна смяна, значи почивката му се отлага. Аз честно казано не се притеснявам за самото раждане. Дори да не го извърши той, не ми е проблем. Всичките ми мисли за насочени към бебка… Събирам сили за една тежка седмица, в която  ще наблюдавам щастливите мами с техните бебенца, докато моето се бори в друга болница далеч от мен…

# 237
Момичета, бях на доплер днес пак, всичко е наред с бебчо. Наддава нормално 2.750кг го мерят, за седмица е качил 150гр, което като за мен е добре. Плацентата ми още е 1-2 степен, което било супер за 36та седмица, ноо бебето е с двойно увита пъпна връв. 🥲 По принцип ми казаха, че не представлява проблем, но аз съм паника. Четох доста инфо, на запад дори не се водило предпоставка за секцио, но все пак се нафилмирах. Аз така или иначе ще съм си секцио де, то с предходното секцио, истмоцелето, а сега и с двойно увитата пъпна връв, не мисля, че въобще мога да спомена за vbac 😅
Израждащият ми каза, даже да не го мисля, че всяко второ било с увита пъпна връв, но какво да се прави.. Искам вече да се приключва и да раждам, то пак стана голямо напрежение, а аз съм психически неустойчива на подобни казуси, просто ми се отразява много зле и след това се започва един порочен кръг, в който непрекъснато се тревожа за всяко следващо нещо.

Общи условия

Активация на акаунт