Фюсен и Нойшвайнщайн за 3 дни

• 383
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
планирам 3 нощувки в средата в септември във Фюсен с основна цел замъците. Кацаме в Меминген. Някой, ходил скоро по тези места, може ли да помогне с отговори на следнитв въпроси:

1. Откъде и какви билети да взема за влака Меминген – Фюсен. 3-ма възрастни сме.
2. Как се стига от Фюсен до замъците?
3. Какви други интересни места мога да посетя около Фюсен.

Всеки друг съвет ще ми бъде от полза.

# 1
Здравейте,
планирам 3 нощувки в средата в септември във Фюсен с основна цел замъците. Кацаме в Меминген. Някой, ходил скоро по тези места, може ли да помогне с отговори на следнитв въпроси:

1. Откъде и какви билети да взема за влака Меминген – Фюсен. 3-ма възрастни сме.
2. Как се стига от Фюсен до замъците?
3. Какви други интересни места мога да посетя около Фюсен.

Всеки друг съвет ще ми бъде от полза.
За влак може да купите билети онлайн предварително от сайта на Deutsche Bahn bahn.de има flexi тарифи, които са по-скъпи, но не сте обвързани с конкретен влак. Можете и от гарата на място да купите. От летището до гарата може да стигнете с автобус или 3мата да си поделите едно такси.
Влаковете са с минимум 1 прекачване.
Може да видите дали има Flixbus до Фюсен. Те са значително по-евтини, но понякога също така железницата закъсняват.

# 2
Попитай ИИ, много са добри като съветници за пътуване, ще ти дадат даже с точност до минутата най-краткия път, с каквито има превозни средства.

# 3
  • Germany
За влака най-добре гугъл. Аз съм пътувала с влак от Мюнхен, има директен до Фюсен, но от Меминген не знам как са нещата.
За замъците,  Нойшвайщайн и Швангау, има автобуси от Фюсен. Тръгват точно от гарата, редовни са, ще ги видите. Сутрин особенно е стълпотворение, защото доста хора слизат от влака и директно се мятат на автобусите за замъците. Около Фюсен има доста места за разходка. Има две езера, едното е съвсем близо до града, ако искате да плажувате (сега видях, че е за септември☺, тогава за разходки). Това е много интересно място -   https://www.walderlebniszentrum.eu/ за разходка. Много готино градче е и ако обичате hiking или разходка с колелета, наоколо ще ви хареса. Иначе в самият град също има малък замък и улички за разглеждане.

Последна редакция: сб, 18 юли 2026, 19:50 от PeaPink

# 4
Благодаря за отговорите. Допитвам се до ИИ, но понякога информацията му е подвеждаща, затова питам тук. Ще допълвам темата с информация, която намеря, за да бъде темата полезна и за други, посещаващи този район.

Общи условия

Активация на акаунт