Медицински университет - Тема 7

• 4 772
  • 115
  •   13
Отговори
# 45
Здравейте!
От години следя темата, изключително информативна и полезна е!
Имам нужда от съвет, синът ми тази година кандидатства медицина, за съжаление не е приет в МУ- София, което беше първото му желание.Приеха го в МУ- Плевен и МУ- Варна, а нямаме никаква информация за нито един от двата университета.Бих била благодарна за всяко мнение за тези учебни заведения.
Зависи какво иска детето. Кое е важно. Имам впечатления за МУ Варна. И за това какви колеги са се прехвърлили от МУ Плевен в МУ Варна.

# 46
  • София
2022 - избор от МУ София и оставам вкъщи, МУ Варна и МУ Плевен. След почти двумесечно мислене дъщеря ми ги подреди - София и няма да живия у мяма и тати, Плевен и накрая Варна. (Бяхме зяпочнали от Варна, София, Плевен). София се избра от сравнение между университети, Варна отпадна заради сравнение на градове (украинците и созонността на града натежаха в полза на скучноватия Плевен). Споделям тя как мислеше и избираше.

# 47
Здравейте!
Първо честито на новоприетите студенти! Да им върви по вода!
Имам въпрос относно плащането на семестъра. През платформата даде грешка при плащане с карта. Ще осъществим банков превод, но през мобилното приложение не се генерира платежното. Достатъчно ли е екранна снимка да се покаже при записване?
Пропуснах да уточня, че след като даде грешка при плащане с карта системата не ни върна към бутона плащане по банков път.

Последна редакция: вт, 14 юли 2026, 18:08 от Блю

# 48
Моята девойка учи във Варна. Доволна е. Вторият и избор беше Плевен, София на трето.
Иначе както и се очакваше балът във Варна не космически. Химията разслои резултатите много.
Децата са едни и същи( в София, Плевен, Варна) много ми е интересно каква е разликата в оценката по химия във Варна, София и други. Това ако има дете явило се на 2-3 места. Навремето детето имаше разлика 0.30 от най-ниската до най-високата. Тази година подозирам няма да е така.

# 49
Здравейте!
Имам въпрос относно плащането на семестъра. През платформата даде грешка при плащане с карта. Ще осъществим банков превод, но през мобилното приложение не се генерира платежното. Достатъчно ли е екранна снимка да се покаже при записване?

Не е достатъчно с екранна снимка. Трябва да има някаква опция да се принтира. Ако не успявате, вземете платежно от някой банков клон.

# 50
Здравейте!

Не е достатъчно с екранна снимка. Трябва да има някаква опция да се принтира. Ако не успявате, вземете платежно от някой банков клон.
Аз също мисля, че държат на платежно в хартиен вариант. Днес едно момче, което се записваше излезе с коментар - искат платежното …

Между другото съществува ли университетско “школо” … засега имаме хартиена студентска книжка ?!

# 51
rady_plovdiv има студентско"школо".  В сайта на университета, студентът има профил. Там има важни съобщения, програма, график на изпитите и оценките. Влиза се с факултетен номер и парола.
Уточнявам, че синът ми не учи в МУ.

Умишлено бях запазила данните му да влизам и гледам. Убедих се, че мога да му имам доверие. Съобщения за събития, оценки не се изпращат обаче.

# 52
  • София
Ready, на хартия са им книжките, "нашата" за първи път я видях преди около седмица, че ходих да я търся в колата, по негова молба.
Денталната също имат стажове, след първи курс със сигурност (близък приятел/съученик на моя е Дентална), след това не е ставало дума.

Писах назад, ДЗИто прати близко "дете" в МУ-Плевен, в началото обмисляше за местене, но след 1вата година забрави. Харесва ѝ, стажовете си го кара в София (ако не се лъжа всички в Пирогов).

Между другото моят едва го навихме да кандидатства в Плевен (само на предварителен ходи). Въпреки нежеланието си, не си провали изпита - бе с много висок резултат, добре, че не се наложи да го мислим като вариант - "и да ме приемат само там, няма да се запиша" (това по повод дали момчетата си дават зор, от проклетия можеше да се самопровали, не защото го кара лежерно като мъж)

# 53
  • Варна
Има класиране и във Варна. Мнения и отзиви или няма кандидатствали там
Дъщеря ми е приета ДМ, вече мога да си отдъхна. Simple Smile
За втора поредна година във Варна ДМ е с по-висок минимален бал от медицината. Мин бал  на медицина на първо класиране е по-нисък от миналата година на последно класиране

# 54
Има класиране и във Варна. Мнения и отзиви или няма кандидатствали там
За втора поредна година във Варна ДМ е с по-висок минимален бал от медицината. Мин бал  на медицина на първо класиране е по-нисък от миналата година на последно класиране
Честито! На моята дъщеря не и стигна бала за съжаление.Ще чакаме другите класирания.

# 55
  • Бургас
Здравейте!
От години следя темата, изключително информативна и полезна е!
Имам нужда от съвет, синът ми тази година кандидатства медицина, за съжаление не е приет в МУ- София, което беше първото му желание.Приеха го в МУ- Плевен и МУ- Варна, а нямаме никаква информация за нито един от двата университета.Бих била благодарна за всяко мнение за тези учебни заведения.
През 2023 година синът ми беше пред избор - МУ София или Варна.
Тогава разговорарях с познат лекар - хирург, с практика във Великобритания и директор на болница в областен град.
Думите му бяха, че където и да учи трябва да носи в себе си огъня 🙂. Да има търпение и упоритост. Всичко зависи от желанието и характера на детето.

# 56
  • Варна

Честито! На моята дъщеря не и стигна бала за съжаление.Ще чакаме другите класирания.
Благодаря! Дано! Стискам палци.Би трябвало да има освободени бройки, напливът не е като към София.

# 57
Моята учи в Плевен и е доволна. Имаше колежка, която при тях едвам си вземаше изпитите, беше постоянно по ликвидации. Прехвърли се все пак в МУ София и изведнъж стана почти отличничка... Така че университета си е на ниво, не пускат куцо кьораво и сакато.

# 58
Благодаря на всички за мненията!

# 59
Във Варна бройките за дентална са наполовина в сравнение с Пловдив и София, в същото време местата за медицина са повече.
По-ниските балове са заради по-трудния, според кандидатстващите, изпит по химия тази година и съответно по-ниските оценки.

Общи условия

Активация на акаунт