Октомврийски бебчета 2026 💕

• 16 235
  • 635
  •   3
Отговори
# 465
И на мен ми изписаха. Почнах с Прегнако-отврат. Пробвах и МамаГлоу - също отврат, гади ми се от тях,много са ми сладки и тежки 2 часа след тях ми е гадно, започнах да пропусках едно хранене, когато ги пия  и затова се отказах. Мъжа ми ги пие🤣 Казват, че до секциото бебето ще е 2900-3000 колкото, толкова, не мога да ги пия...

# 466
На мен ми миришат на химия и ми се гади от тях. За това си намерих друг вариант, който не отказвам. Grinning

# 467
И аз препоръчвам Прегнако ягода, шоколадът също не е лош.

Според синът ми, който тренира и пие всякакви протеини и бъркочи Simple Smile, този протеин е вкусен, според мен е гаден Simple Smile... С мляко е една идея по - поносим.
На мен ми е много вкусен, с мляко и замразен банан става като ягодов шейк 😁

# 468
Аз пиех протеина на pregnaco през цялата бременност. Не ми е бил неприятен, като съм пила кажи речи всички видове. Онзи ден ми анулираха последната поръчка и няма да взимам повече. Питах АГ какво да ям и да пия за да качи още бебето ( пак я измери малка ) и ми каза да ям баница всеки ден + 2 варени яйца. Направих си по лек вариант с пълнозърнеста тортила и извара, ям и протеиновите десерти с извара от Лидл. Ще стискам палци да е поне 3 кг за секциото.

# 469
Аз просто си пия стандартен протеин, няма никаква разлика с тези, които са специално за бременни.

# 470
Моето бебче качи най-много от този протеин: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010006942

# 471
Доки ми препоръча този протеин, от който съм страшно доволна и ми е много вкусен. Смесвам го с кисело, прясно мляко или си правя следобедно фрапе☺

# 472
Идвам да се оплача ли, да споделя ли, вече и аз не знам.
Днес се срещнах с лекарката, която ще ме изражда. Джуниър си седи седалищно, но до този момент това не ме притесняваше особено, тъй като правя йога за бременни, движа се активно, абе давам му всички предпоставки да се обърне и си живея живота с тая нагласа, че секциото е някакъв краен вариант.
Да, ама не. Понеже съм с микроаденом на хипофизата иска да ме планира за секцио, обясни ми причините, обективни са, ама ми стана тъпо.

# 473
Много е неприятно така, аз предния път минах по този път бях се настроила за естествено раждане, дори смених лекаря, защото моя прави само секцио и накрая 3 дни преди термина ми казаха, че е най-добре да ми направят секцио, но в крайна сметка най-важното е мам и бебето да са добре!

# 474
Аз също до последно бях за нормално раждане, но забелязаха, че наблизо там долу имам няколко на брой брадавици, които заради отслабената имунна система са се активирали. Най-вероятно са вирусни брадавици и по тази причина ще ми правят секцио. Ходих и на второ мнение, така че се доверявам, колкото и да ми е тъпо. Важното е да сме здравички💖

# 475
Аз също до последно бях за нормално раждане, но забелязаха, че наблизо там долу имам няколко на брой брадавици, които заради отслабената имунна система са се активирали. Най-вероятно са вирусни брадавици и по тази причина ще ми правят секцио. Ходих и на второ мнение, така че се доверявам, колкото и да ми е тъпо. Важното е да сме здравички💖
Няколко малки кондилома, които са разположени далеч от вагината (например по пубиса, бедрените гънки или външно), НЕ са пречка за естествено вагинално раждане.
​Според международните акушерски гайдлайни (на световните и европейските медицински асоциации), наличието на единични кондиломи не е индикация за Цезарово сечение.
​Кога кондиломите МОГАТ да бъдат причина за секцио?
​Оперативно раждане се налага единствено в много редки и изключителни случаи:
​Физическа механика: Ако кондиломите са изключително големи (т.нар. гигантски кондиломи) и са разположени вътре във вагината или на самия вход, така че механично да блокират родовия канал и да пречат на преминаването на бебето.
​Риск от кървене: Ако са много съдови и меки във вагиналния канал и съществува риск да се разкъсат и да предизвикат силно кървене по време на разкритието.
​Важни факти:
​Предаване на вируса (HPV): Вирусът може да присъства в тъканите дори без видими брадавици. Проучванията показват, че Цезаровото сечение не предотвратява напълно предаването на HPV на бебето. Затова секцио не се прави рутинно „за превенция на вируса“, а само при физическа пречка.
​След раждането: Много често поради хормоналния срив и възстановяването на имунитета след раждане, малките кондиломи изчезват или намаляват спонтанно.
​Ако кондиломите са единични, малки и извън родовия канал, те не пречат на бебето да се роди по естествен път. По време на прегледите акушер-гинекологът следи родовия канал и ако стените на вагината са чисти, няма никакъв медицински проблем.

# 476
И на мен днес в 36+1 г.с ми предстои на прегледа да обсъдим раждането, дали ще е индуцирано, секцио или ще го чакаме естествено, поради Гестационния диабет и голямата главичка. Надявам се само да не е секцио ...

# 477
Надявам се само да не е секцио ...
Честно казано те съветвам да оставиш надеждите настрана, тъй като разочарованието (то не е баш и разочарование) "Ти ще раждаш секцио!" го изживявам втори път.
Първия дойде след преглед при офталмолог, който се опита да ми продаде лазерна операция на очите.
Последва точно това .. разочавание и трескаво търсене на второ и трето мнение, което опроверга първото и което ми донесе желаното - липса на противопоказания за естествено раждане.
Обаче виждам, че сега си го изживявам пак и въпреки че разбирам всички съображения зя това лекарско решение, пак ми е тъпичко.
Та, остави надеждата, че който тръгва с голямата кошница, после му е малко по-неприятно.
Ето и на Steliyanaaa историята носи същото усещане.

# 478
При мен има проблем с кръвотока и доплера, отделно съм с тромбофилия и ИР, а преди 2г родих секцио, така че от началото си знаех какво ще е раждането, но колкото повече наближава, толкова повече се притеснявам, точно защото вече зная какво е ..
ноо нямам избор и без това, така че съм се примирила !

# 479
Ами то в крайна сметка най-важното е всичко да мине наред, но да, като се настроиш, после е много неприятно като ти кажат, че има усложнения и трябва да е секцио. Аз съм на 35 години, което може би също допринася, но всичките ми приятелки покрай мен родиха естествено и някак си не го мислех това секцио като вариант, особено като се обърна бебето и реших, че това е, няма как да не е естествено, но уви Grin

Което ме подсеща да ви попитам, ще правите ли тест за алергии, моето АГ още нищо не е споменало, но на листа на болницата го има като част от изследванията ?

Общи условия

Активация на акаунт