Отговори
# 240
Благодаря ти много за пълната и изчерпателна информация, Русалка!

# 241
Моята девойка още не е получила мейл с документите за записване. Да не би да са някъде на сайта и тя да не знае къде да гледа?

# 242
При нас се забави издаването на картата (срокът беше една или две седмици не си спомням), намерих в интернет телефона на фирмата, която прави самите карти и ги помолих за съдействие. Обещаха ни да доставят следобяд готовата карта в банката, защото беше готова. Когато отидохме да си я вземем в банката, те в началото ни се накараха защо бързаме, а после ни я дадоха.
Не намирам контакт с фирмата издател, но ще се обадя в ЗК утре, ако са благосклонни да ми дадат.

ДЗЗД „КОНСОРЦИУМ КИМ-2000“-ДЕМАКС“

# 243
  • София
Zulassungsbescheide, Дъждец, hochschulstart не изпраща  ежедневно, а само в  понеделник и четвъртък  следобяд.  Нормално,  те  са под  огромна пара  с още  тонове  класирания,  далеч не  само за мед. специалности. Това, че Терзиева имат  (макат че тя не  помня да каза, че имат Zulassungsbescheid,  Ема Драг беше за Mannheim), не значи, че и вие непременно в същото време  ще  получите.  И все пак разгледайте внимателно да не сте  пропуснали. Че тези неща със записването срок имат. Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 19:11 от Просто русалка

# 244
Много благодаря! Сега ще й напиша да гледа.

# 245
Ема,  ако не  стане  с  фирмата,  отидете  в  здравната  каса и  помолете  за издаване на  временно удостоверение (УВЗ) с валидност  2 месеца. А то мисля, че се издава веднага.
https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/696
Вече го направих, Русалка ❤
Как успяваш да отговориш адекватно на всеки? За мен ти си супержена😍

# 246
Нямаме все още Zulassungsbescheid. Просто питам, за да сме наясно предварително.Ema Drag, абсолютно точно- не Просто русалка, а Русалка-Супержена!

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 19:25 от Terzieva

# 247
  • София
Ема,  ако не  стане  с  фирмата,  отидете  в  здравната  каса и  помолете  за издаване на  временно удостоверение (УВЗ) с валидност  2 месеца. А то мисля, че се издава веднага.
https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/696
Вече го направих, Русалка ❤
Как успяваш да отговориш адекватно на всеки? За мен ти си супержена😍
Ха ха,  щом казваш.  Simple Smile  Ако покажа  това  твърдение на  девойките  ми, отговорът  ще  е  "Да бе,  да,  вярвай си, няма  лошо".  Преди няколко  години  дечурлига,  чиито  родители  явно  са чели  тук, ме бяха нарекли celebrity, а дъщеря ми ме хокаше после,  че  като я разконспирирали коя  е, заради мен искала  да  се скрие някъде, ама земята не се отворила...Не  можело ли да кротувам Wink

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 19:18 от Просто русалка

# 248
  • София
Аз искам да помоля линк към фейсбук групата или името и за да я потърся.
Благодаря!

Сигурно тази имаш в предвид:

https://facebook.com/groups/256788891047529/
Благодаря! Heart

# 249
  • София
Може би за различните университети е различно, но каква е обикновено практиката при записване - физическо изпращане на документи или се качва всичко някъде онлайн?

Благодаря за линковете и съветите/опита Heart

# 250
  • София
Относно здравните, дъщеря ми е писала вече с пресниманата карта ЕЗОК и са й отговорили че до 24 часа ще бъде уведомен университета. Ако й било спешно! Да приложи кореспонденцията

Иначе къде да проверим лошия си късмет в коя провинция ни порязаха, (не че в този случай има значение)?

# 251
Deli, дъщеря ми отправи запитване към Hochschulstart относно областта, към която е причислена.

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 21:42 от Terzieva

# 252
  • тук-там
Това запитване ние го отправихме още преди да започне аби класирането, за да си направим по-добра прогноза. Но и за АДХ ще свърши работа.
По мой спомен имахме само 10 дни за записване. Явно и сега в така.

# 253
Може би за различните университети е различно, но каква е обикновено практиката при записване - физическо изпращане на документи или се качва всичко някъде онлайн?

Благодаря за линковете и съветите/опита Heart
Синът ми каза, че се праща всичко сканирано.

# 254
Попаднах на едно не съвсем евтино, но изглеждащо добро общежитие – MILESTONE by Tribera Aachen West Neubau.

Някой случайно да има преки наблюдения и впечатления от това частно студентско общежитие? Интересува ме дали си заслужава и какви са реалните условия.

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 10:20 от Terzieva

Общи условия

Активация на акаунт