Отговори
# 345
Дъщеря ми днес получи предложение за биохимия в Улм.Това е второто й желание. За първото й желание – молекулярна биотехнология в Хайделберг, повечето кандидати са получили оферти, но тя няма. Леко е разочарована, но ще изчакаме колкото е възможно за евентуален прием в Хайделберг. Ако не успее, здраве да е!

# 346
  • На планетата Земя
O, наистина, пропуснах. Значи - Carte européenne d'assurance maladie (CEAM).

# 347
КИТ чакат до последния момент, това ми е опита с момчетата. Днес ли беше крайния срок? Рефрешвайте си платформата, като си изпият кафето ще пуснат приема.

Срока за кандидатстване е до 15 септември. Все пак сме подали документи в началото на юли, а до момента нищо. В RWTH Аахен буквално след 5-6 дни й дойде съобщение, че е одобрена. Но първо желание е КИТ.

# 348
  • FRANCE
Просто Русалка и Mileto. Много благодаря. Flowers Sunflower

# 349
Моля за съвет!  
Какво да отбележим тук, относно здравната застраховка?
ТК би трябвало да е изпратила информация до университета вече.

# 350
КИТ чакат до последния момент, това ми е опита с момчетата. Днес ли беше крайния срок? Рефрешвайте си платформата, като си изпият кафето ще пуснат приема.

Срока за кандидатстване е до 15 септември. Все пак сме подали документи в началото на юли, а до момента нищо. В RWTH Аахен буквално след 5-6 дни й дойде съобщение, че е одобрена. Но първо желание е КИТ.
15 септември? Сигурно е така, аз малко наизуст се изказах за сроковете... Моите момчета сами си следяха срокове и записвания, аз само кваках напосоки напомняйки уж. Имаше някакъв срок за нещо в КИТ точно за 31 юли, сигурна съм, с големия треперихме точно по това време преди няколко години. Но определено КИТ не са от бързащите, не само с кандидатстванията, а и с всичко останало.

# 351
  • София
Терзиева,  една  двойчица за невнимание  Heart
Избирате  първото кръгче  под  текста -  че   лицето е освободено от  задължения  да  плаща немски здравни към  АОК, ТК и  подобни  (  като  примерно обяснения   е  дадено   осигуряване  в  частна  здравна  каса).При вас -  защото девойката   е осигурена другаде в  ЕС.  Вчера  коментирахме  същото поради  неточността,  допусната при  попълване от  дъщерята на  Дели  (без последствия,  разбира се),  днес  след  питането на  Мадам  пак стана  дума  за  това -  бг/френската  карта  доказват  точно, че  студентъте е  осигурен  другаде в  ЕС  и не  дължи немски  здравни  Simple Smile И  за да няма  заблудени,  припомням, че  последното важи,  ако  НЕ работят  студентите.  Работят  ли, тогава немските  каси  ги  зоват.

Просто при  Дели беше на немски  скрийншотът,  вие  явно сте  избрали английско меню в процеса на  записване.

И в трите  случая  става  дума  за  едно и  също. Само  при Мадам картата -доказателство ще е френска.

Дели,
Скрит текст:
аз  да  се похваля не  с  две, а с  три  девойки на  едно място от тази вечер  до неделя вечер,  когато две от тях си  заминат по  "родните" места, разбирай  Аахен и  Базел.  Събират се  в  Манхайм.  Едната  ще  дойде с  кола  от  Швейцария след  работа,   двете ще ходят да вземат после третата  от   Франкфурт,  докъдето ще  се придвижи с  Фликсбус, утре ще ходят на hiking , вечерта на кино в  Хайделберг, ще гледат май  Спайдърмен,  в неделя ще  хапват някъде навън в някакъв  азиатски  ресторант и после  кой  откъдето  е.  Simple Smile  Домакинята  им  готви  за тази  вечер мусака и баница..Карайки  към   Реве  след  работа  ми обясняваше  с  голям   ентусиазъм какво  трябвало да купи за  целта.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 19:11 от Просто русалка

# 352
Уж се опитвам да съм старатаелна, но ..... Simple Smile  Благодаря ти, Русалка!

# 353
  • София
Аз  се  шегувах за  двойката, нормално е човек да  се оплете къде какво да отмята  под  стрес.

Днес не  почнаха  ли  АдХ офертите за медиците?  ИваД  чакаме да се похвали, независимо  дали  е    хайделберг  или е  останал Мюнхен  Simple Smile
Нищо ново  днес не се чува  и  от  Dive, geryger,  chorbarа и всеки,  който неволно  съм  пропуснала.  Но и  утре е  ден  Heart.

# 354
  • Варна
Веднага се отчитам - нямаме още VPD, минаха 32 дни от подаването в Уни Асист. Чакаме и се надяваме да е ОК.
Поздравления за новоприетите! Прекрасни студенстки години им желая Simple Smile

# 355
  • гр.Варна
Dive,разбирам,че се чака приблизително 40тина дни за VPD,а после след качването му в сайта на ТУМ, до ден-два(понякога до часове) се получлива отговар и от университета.
Успех на щерката,макар да съм убедена,че ще е приета Heartbeat

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 21:01 от Bonanza

# 356
  • София
Привет,

Bluebell,
Успех! Стискаме палци.

Иначе днес прескочихме Бон-11 желание и имаме предложение от Улм - 10-то желание от 12. Делят ни 23-24 места от Мюнстер. За единия университет в Берлин ни отпадна кандидатурата поради късно VPD, но по принцип желанието на щерката е другия в Берлин. За Кьолн, Хамбург и Лайпциг, има още доста места преди нас. Не са пуснали ранговете за Хайделберг, Берлин и Мюнхен. Имам усещането, че ще чакаме до последно до където стигне. Дано като ги пуснат се размърдат по бързо позициите. Ще видим. 😉

# 357
geryger, успех! Стискам палци! Дано класирането се движи бързо и скоро стигнете до желания университет!

Общи условия

Активация на акаунт