Отговори
# 225
  • гр.София
"Миньони и чудовища" става ли за деца на 7 и 9 години. Защо не става за малки деца. Страшен ли е? Ще е интересен ли за тази възраст?
Няма нищо страшно.
Това е моето усещане, което се потвърди от от малкото деца в салона,които на моменти скучаеха,а родителите се забавляваха.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 19:24 от blanc

# 226
Финалът на "Одисея" мисля, че си е точно така както е показан. Просто аз се замислих за другия вариант при второто гледане. Просто така го усетих тогава - Ами ако...
Всъщност няма никакво значение как точно го е замислил Нолан, мисля, че е много ценно, че всеки зрител може да го тълкува според собствените  си възприятия и емоции в момента. Обичам филми, чиито финали предизвикват размисли и различно тълкуване.

# 227
  • София
С такава огромна предпремиера е напълно възможно да стартира с 300 млн на домашна сцена и да гони Ендгейм.  Не очаквах толкова огромна фенска маса да се изсипе на Спайдърмен.
Удари по Одисея и вече с 40% спад на приходите за четвъртък.

# 228
Аз наистина съм изненадана колко страсти се изляха по медиите за филма “Одисея” и то най-вече заради една роля, тази на Елена.
Странно е да се напада изкуството само защото не се вписва в собствени естетически критерии.
И аз смятам, че много културни прояви са смешни, безсмислени и не са по вкуса ми, но просто сменям канала или гледам нещо друго, а не се хвърлям настървено да убеждавам другите да “сменят канала”.
Четох че, филмът е събудил наново интересът към гръцката митология.
На мене филмът ми достави голямо удоволствие, стори ми се много класически и го възприех като добре разказана приказка за възрастни.

# 229
Разразиха се защото всички филмови критици четат тук и крадат идеи. После ги представят като свои или индиректно отговарят на форума. Няма да забравя, когато излезе втората част на Дюн колко хора го харесахме и една списваща и четяща тук "журналистка" въз основа на форума си написа статийката.

# 230
Ужас.
Тая журналистка е била от преписвачките и в училище и в университета.
Сега от форума.

# 231
  • Варна
 Все още не съм гледала тази ,,Одисея", ще! Но идвам с друг филм :
,,Signal One / Littlemouth" (2026)   https://www.imdb.com/title/tt21109170/
 Обичам научната фантастика и харесвам филми/сериали, в които не знам какво ще стане. Не е УАУ, 8/10 от мен.

# 232
Аз отивам сега за втори път да гледам Одисея и ще водя детето на 10.
Обяснила съм всичко и пак ще, като изгледаме.
Пак ще преживея този невероятен кеф да гледам нещо прекрасно.
Няма човек около мен, който да изпратих да го гледа, да не го хареса.

# 233
Изгледах „Одисея“. Самата история винаги ми е била по-малко интересна и вълнуваща в сравнение с „Илиада“.

Филмът определено има своите качества – заснет е страхотно, актьорският състав е много добър, въпреки спорните участия, а след първите тридесетина минути историята се развива динамично и не се усеща като почти 3 часа. Сценарият обаче, според мен, е леко опростен като стил на изразяване.
Най-голямата ми критика е свързана с дизайна – костюмите, коня, корабите. Ако този филм получи награда в тази категория, то гласуващите спокойно могат да си хвърлят дипломите.

Общи условия

Активация на акаунт