Отговори
# 360
  • София
Снощи от 20:00 ч. (прожекцията започна с 15 минути закъснение) бяхме една сериозна компания киномани на специалната прожекция по случай 35-годишнината на, смело ще го кажа - най-великият екшън в историята на киното! 💙

Терминатор 2: Денят на страшния съд
https://www.imdb.com/title/tt0103064/

Този филм съм го гледал сигурно 100 пъти и никога не ми е омръзвал. Явно не само аз и моите хора сме такива луди фенове, защото залата в Дом на киното пращеше по шевовете. Нямаше нито едно свободно място. Изключителна атмосфера в залата. 😎

Уф, какво да кажа... И след 100 години този шедьовър на Джеймс Камерън ще е все така велик и изпреварил времето си.

Не случайно печели 4 Оскара, което за НФ екшън филм е нещо изключително рядко за онези години.

Всяка една сцена във филма е мислена и е работено върху нея. Няма нищо излишно. Филмът има велик, велик монтаж, помитаща музика и легендарни специални ефекти, които и днес изглеждат по-добре от тези в 90% от филмите през 21 век.

Да вметна само, че образът на течнометалния робот Т-1000 (Робърт Патрик) е истински повратен момент в развитието на компютърно генерираните ефекти в киното. 🤗

И разбира се, няма как да не минем без легендарните крилати реплики на Арнолд Шварценегер като Т-800.
То с лопата да ринеш – само класика след класика. Още с началото, когато влиза гол в бара при рокерите, хахаха.
''Ще ми трябват ботушите, дрехите и мотора ти.'' Велико просто.
Иконичните за киното ''Ще се върна'' и ''Аста ла виста, бейби''
''Но проблемо'' ; ''Останете тук. Аз ще се погрижа за това'' и т.н. и т.н.

Цялата зала се тресеше и на:
Джон Конър: ''Закълни се, че няма да убиваш никого.''
Т-800: ''Заклевам се.''
Стреля в крака на пазача и се обръща към ужасения Джон:
''Ще живее.''
🤣

Спомням си много добре, че когато го гледах за първи път като дете плаках много, когато Т-800 се терминира, за да даде истински шанс на човечеството. Един робот стана повече човек от човеците.
И репликата: ''Вече знаем защо плачете''
И вдигнатият палец нагоре. 😭👍

КЛАСИКА!

За финал да кажа, че в IMDb на филма съм дал 10, което при мен е изключителна, вселенска рядкост, както много добре знаете.

Който иска да види тази кино класика, може да го направи през седмицата в Синеленд, Синема Сити и Сине Гранд. 😊

# 361
  • София
Том Круз отново е готов да настъпи газта до дупка, а холивудската машина за носталгия официално включи на нова предавка.
Почти четири десетилетия след като оригиналната лента на Тони Скот ни потопи в света на високите скорости, Paramount Pictures подготвя продължение на класиката "Дни на грохот". Голямата изненада на пистата е носителката на "Оскар" Ан Хатауей, която ще замести Никол Кидман, изиграла главната героиня в оригиналното заглавие.
Студиото вече закова и официалната премиерна дата - 2 юни 2028 г.
Проектът ще бъде заснет специално за гигантските IMAX екрани и ще се върти ексклузивно в кината във формати като Dolby Cinema и 4DX за максимален адреналин.
Детайлите около сюжета все още се пазят в дълбока тайна, но е ясно, че Хатауей ще влезе в ролята на инженер и корав собственик на състезателен отбор.
Зад камерите застава режисьорът Джонатан Левин, а в продуцентския екип Круз отново обединява сили с легендарния Джери Брукхаймър.

# 362
"Кучешките звезди", не очаквайте нищо и ще получите всичко (от филма). Доволна съм, смятам, че от всички купища изгледани посапокалиптични филми този е най-добър. Ридли Скот се е справил, панорамните гледки са спиращи дъха, историята макар позната и банална ми допадна, филм за живота, отношенията, да сме хора дори в един различен свят, Джейкъб Елорди е чудесен, кучето е сладур. За мен, филмът е стойностен и се радвам, че отидох на кино да го видя.

# 363
  • София
Спайди смело атакува номер 1 в САЩ/Канада за всички времена и топ 3 световен приход за всички времена и нищо чудно от следващия понеделник това да се случи за СА, а за останалите свят още утре...
В България пък ми е много любипитно дали ще мине 2 млн. евро.

Премиерните филми тази седмица

Coyote vs. Acme
бюджет: $72 млн.
световен приход към момента: $15,468,754 млн.
Очертава за финансов провал!

The Dog Stars
бюджет: $110 млн.
световен приход към момента: $19,300,000 млн.
За съжаление се очертава тежък боксофис провал!

Buddy (2026)
бюджет: не е оповестен (но със сигурност е много малък)
световен приход към момента: $5,363,827 млн.
Buddy (независима хорър комедия) постави рекорд за най-успешен дебют в историята на дистрибутора Saban Films!

Общи условия

Активация на акаунт