Резултат от микробиология

• 595
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте! През април и май лекувах Ureaplasma parvum с два различни антибиотика. През май контролното изследване беше отрицателно и успешно я излекувах. Оттогава обаче нито една микробиология не е била чиста. Първо се появи Candida със силно изразени симптоми. След това изследването показа Escherichia coli и Candida. А днес получих новия резултат – Staphylococcus aureus (стафилокок) и Candida albicans.
Проблемът е, че вече около месец и половина нямам абсолютно никакви симптоми – нито сърбеж, нито парене, нито течение. Чудя се защо въпреки това микробиологията продължава да показва различни бактерии и гъбички.
Имал ли е някой подобен проблем? Наложи ли се лечение за стафилокока и кандидата, въпреки че нямаше симптоми? Какво ви помогна? Благодаря предварително!

# 1
  • София
Много странно. В коя лаборатория ги правиш?

# 2
Докторката ми взима изследването и го изпраща. Гледам, че пише на резултата Медицинска лаборатория Цибалаб

# 3
По принцип не е ненормално след лечение с АБ, особено, ако не си ползвала вагинални и орални пробиотици, както и антимикотици.
Пусни изследване в друга лаборатория. Но смятам, че изследванията не са грешни, просто си късметлийка да нямаш симптоми.

# 4
  • София
Ми и аз съм нямала симптоми, но се оказах с Кандида. Може да пуснете и в друга лаборатория, за да си сверите часовника така да се каже.

# 5
На Кандида също трябва да се пусне антибиограма, защото може да сте резистентна към някои медикаменти. Но задължително е да се приема и пробиотик, защото се получава омагьосан кръг.

# 6
  • София
Антибиограма се пуска когато има антибиотици. Кандида с антибиотик не се лекува

# 7
Пуска се антимикограма.

# 8
  • София
Това може, но антибиограмата е предназначена за антибиотици Simple Smile

# 9
Какво смятате за лечение - аугментин и микомас.. относно резултатите ми

# 10
Аз лично успешно съм лекувала стафилокок само с локално лечение.
Микомакс за гъбичките ОК, но зависи от схемата.
Някакви глобули? Пробиотици?
Защото сегашното положение е вследствие на изпитите вече АБ.

# 11
Аз лично успешно съм лекувала стафилокок само с локално лечение.
Микомакс за гъбичките ОК, но зависи от схемата.
Някакви глобули? Пробиотици?
Защото сегашното положение е вследствие на изпитите вече АБ.

Помните ли с какво сте лекувала стафилокок?

# 12
Да, имах MRSA, което е по-вирулентния вариант на стафилокока, много резистентен. Бях изпаднала в нервна криза.
Докторката ме изгледа направо с насмешка и ми изписа Флоумизин, след което курс с Гинофилус.
При теб обаче може и фа не е най-подходящото.
Ти имаш и гъбички и за мен трябва задължително освен Микомакс, да сложиш нещо и за гъбите вагинално.
Мисля, че консултация с друг АГ няма да е излишна, защото това лечение в момента няма да ти оправи проблема. Най-малкото - ти пак ще си без лактобацили и пак ще лепнеш я някаква бактерия, я ще завъдиш гъбички.

# 13
Да, имах MRSA, което е по-вирулентния вариант на стафилокока, много резистентен. Бях изпаднала в нервна криза.
Докторката ме изгледа направо с насмешка и ми изписа Флоумизин, след което курс с Гинофилус.
При теб обаче може и фа не е най-подходящото.
Ти имаш и гъбички и за мен трябва задължително освен Микомакс, да сложиш нещо и за гъбите вагинално.
Мисля, че консултация с друг АГ няма да е излишна, защото това лечение в момента няма да ти оправи проблема. Най-малкото - ти пак ще си без лактобацили и пак ще лепнеш я някаква бактерия, я ще завъдиш гъбички.

Друг АГ ми назначи Макмирор комплекс

# 14
Да, това е доста по-адекватно.
Но след него - задължително вагинален пробиотик.
Орален можеш да си вземеш още сега.

Общи условия

Активация на акаунт