20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 22 392
  • 469
  •   20
Отговори
# 315
Стела,ЧХ. Паисито не. Съжалявам, че така се е получило с Лиляната, ужасно е с тези високи изисквания. То, честно казано ,е за добро, че няма да учи пак там, ще види детето, че може да се учи и да се пее, без тормоз. Щото трудните оценки продължават и после. Успех!
А дали има такива групи и за руската ? Как изобщо се търсят децата ? Щерката беше 3 години на място, където децата се познават от ДГ и така и не я приеха, няма един приятел от класа, а сега ако се повтори това с групички преди учебната година и ще се гръмна просто.

# 316
Разсъждавам си аз за трето класиране… На 1,5 точки е от едната паралелка на ФЕГ и на 2т от другата.
Сега ще я запиша в 35то, както ме посъветвахте. Ако обаче се появи място едновременно и в 35то в нейната супер желана паралелка с френски и биология (където е с най-висок бал от всички) и място (2-3 места) във ФЕГ, какъв е риска за трето класиране според вас?

# 317
Стела,ЧХ. Паисито не. Съжалявам, че така се е получило с Лиляната, ужасно е с тези високи изисквания. То, честно казано ,е за добро, че няма да учи пак там, ще види детето, че може да се учи и да се пее, без тормоз. Щото трудните оценки продължават и после. Успех!
А дали има такива групи и за руската ? Как изобщо се търсят децата ? Щерката беше 3 години на място, където децата се познават от ДГ и така и не я приеха, няма един приятел от класа, а сега ако се повтори това с групички преди учебната година и ще се гръмна просто.

И аз издирвам Инста група за руската.

Antisneji, мернах, че сте с италиански. Моят син също. Има шанс да са в една паралелка. 😁 Много му се иска да се запознае с някой от бъдещия му клас.

# 318
  • shumen
Моят си направиха група във Вайбър с новия клас и там си общуват.

# 319
  • София
При всички случаи сега запишете детето и вижте какви места ще излязат на трето изобщо. Защото може изобщо да няма места  в паралелките, които искате.

Може би е дискутирано вече  ( извинявам се за пропуските си ), но
АКО възприемем тази тактика и се запишем на 2-ро класиране в страницата където кандидатсваме ( infopriem .... )
ще остане ли активен нашият акаунт и по този начин да виждаме поне обявените свободни/незаети места, или ще трябва да следим за информация от РУО, училищата, или другаде ? До колкото аз разбрах поне за 3-то класиране ще има нещо като актуализиран ДПП с незаети места? Но ако акаунта по вх. номер на детето бъде "замразен", то каква е процедурата ако след записване решим да се отпишем ? Ще бъде "размразен" ли, или ще ни бъде издаден нов входящ номер ? Струва ми се , че вероятността да се сблъскаме с тегави бюрократични процедури плюс другите рискове от трето/четвърто класиране ще дойдат в повече ( поне за мен ).
Ако някой е минал скоро ( напр. миналата година ) по тази пътека - нека сподели, моля! Благодаря!

# 320
При всички случаи сега запишете детето и вижте какви места ще излязат на трето изобщо. Защото може изобщо да няма места  в паралелките, които искате.

Може би е дискутирано вече  ( извинявам се за пропуските си ), но
АКО възприемем тази тактика и се запишем на 2-ро класиране в страницата където кандидатсваме ( infopriem .... )
ще остане ли активен нашият акаунт и по този начин да виждаме поне обявените свободни/незаети места, или ще трябва да следим за информация от РУО, училищата, или другаде ? До колкото аз разбрах поне за 3-то класиране ще има нещо като актуализиран ДПП с незаети места? Но ако акаунта по вх. номер на детето бъде "замразен", то каква е процедурата ако след записване решим да се отпишем ? Ще бъде "размразен" ли, или ще ни бъде издаден нов входящ номер ? Струва ми се , че вероятността да се сблъскаме с тегави бюрократични процедури плюс другите рискове от трето/четвърто класиране ще дойдат в повече ( поне за мен ).
Ако някой е минал скоро ( напр. миналата година ) по тази пътека - нека сподели, моля! Благодаряжелая Ви успех, днес и ние ще се записваме, но...сме в същата дилема за Пловдив, ще следя отговорите на въпроса Ви

# 321
  • Пловдив
За Руската в Пловдив има група на новоприетите още след първо класиране. Синът ми е с италиански. Доколкото разбрах от него вече има и групи по езици. Ако някой иска може да помоля синът ми да го добави. Пишете ми на лично.

# 322
Не се замразява акаунта след 2 класиране. Излиза официален списък със свободните места за 3–то. Не е нужно да следите сайтовете на училищата. Ако прецените, че риска си заслужава обаче трябва да се отпишете и тогава си редите желанията както ги редихте за 1–во.

# 323
И аз да споделя, че моето гарже е приета във 2 АЕГ с АЕ/НЕ. Утре ще я записвам. Не ѝ беше това първо желание. Но към момента е доволна от класирането, предвид бала. На мен лично ми беше по-важна средата и силно се надявам там да я намери.
Въпреки, че съм инкогнито в групата (само чета, без да пиша), а и като цяло във форума, искам да благодаря на всички потребители, които отделят от личното си време да помагат на нас неориентираните родители! Благодаря!

Скрит текст:
Иначе, на мен това ми е първа седмокласна драма, а ме чакат още две. На всичкото отгоре след 3 години ще имаме пълно участие на НВО-тата (4-ти, 7-ми и 10-ти клас). Тази бяхме само с 4-ти и 7-ми клас. Но мисля това да е единствената НВО година с толкова срес Laughing Стига ми толкова Wink

# 324
Здравейте още на първо класиране сме приети в едно от последните ни желания/балът ни е нисък/.
На второ класиране не мръднахме никъде.
Въпросът ми е трябва ли да го записвам, ако искам да участва в трето класиране или автоматично в понеделник нареждат училищата със свободни места.
Моята логика е, че той за трето освобождава мястото си и пак ще влезне в това училище ако не стане на другите места. Балът му е 267 и е над макс. Бал за това училище.
Миналата година на трето класиране са се освободили 13 места в 203, 4 места в 36, 10 места в 2 .... разликата не е много голяма като бал от 270-290.
Моята логика е да изчакам трето, сега да го записвам ли или може направо в понеделник?? Според мен това дори не е риск.... няма какво да губи, как мислите?
Вие как мислите, моля по компетентните да споделят?

# 325
Записахме се.
Нека ваканцията започне сега.

🍀🌻🌟🥳🥰🪅☀️

Късмет на всички, които ще продължат.

# 326
  • Пловдив
Ако се запишете сега, ще трябва в понеделник да се отпишете, за да играете на трето класиране. На него ще редите наново списък с желания от това, което РУО публикуват като свободни места. А ако не се запишете, пак редите желания от обявените свободни места.

# 327
Разсъждавам си аз за трето класиране… На 1,5 точки е от едната паралелка на ФЕГ и на 2т от другата.
Сега ще я запиша в 35то, както ме посъветвахте. Ако обаче се появи място едновременно и в 35то в нейната супер желана паралелка с френски и биология (където е с най-висок бал от всички) и място (2-3 места) във ФЕГ, какъв е риска за трето класиране според вас?

Здравейте. За момиче май рисковете са много повече. По мои спомени от миналата година само момчешки бройки се освобождаваха.
Включвам се по-скоро да ви кажа, че според дъщеря ми която е във ФЕГ и доста държи на френския, в 35-то нивото на езика е много добро. Беше се наложило по заместване за две седмици да им преподава външен учител и тогава им дойде бивша учителка от 35-то. Беше сред най-строгите и изискващи преподаватели.
Така че ако е за езика, а не от суета, 35-то е много добро място.
Успех!

# 328
  • Sofia
Зорница, точно си разбрала. На практика нищо не губите, рискът е минимален. Ако не се запишете сега, вероятно ще влезете на същото място още на трето.

# 329

Здравейте. За момиче май рисковете са много повече. По мои спомени от миналата година само момчешки бройки се освобождаваха.
Включвам се по-скоро да ви кажа, че според дъщеря ми която е във ФЕГ и доста държи на френския, в 35-то нивото на езика е много добро. Беше се наложило по заместване за две седмици да им преподава външен учител и тогава им дойде бивша учителка от 35-то. Беше сред най-строгите и изискващи преподаватели.
Така че ако е за езика, а не от суета, 35-то е много добро място.
Успех!
Много благодаря за отговора. Не ми се рискува да загубя 35то. Ще я запиша още днес и ще се оглеждам във Френската какво ще пуснат за момичета на трето. Определено иска френски и много се радвам за още едно положително мнение за 35то.

Общи условия

Активация на акаунт