20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 18 537
  • 411
  •   62
Отговори
# 330
  • София
Не бих казала, че за момиче е по-рисковано. Миналата година имаше 17 свободни места за момичета в ЕГ-тата и балът падна във всички тях. За момчета имаше 19, като на места падна, но на други се покачи балът. Предходната година пък падна навсякъде в ЕГ за момчетата. Година с година не си приличат, но места за момичета винаги има в ЕГ и не може да се направи извод, че за тях е по-рисковано.

# 331
Здравейте! За нас ваканцията все още е мираж и се чудим какво ще правим с това трето класиране Sweat
Набора е  приет в 1 СУ (ще го зпишем, това ясно), но желанието му беше НФСГ и отстана на 1.5т от последното прието дете пфффф...
Казах си мъката и да си дойда на въпроса - този списък със свободни места на сайта на РУО ли да го очакваме или през info.priem?
Честито на всички деца и на техните родители!!!! Всички имаме нужда от заслужена почивка Yellow Heart

# 332
  • Пловдив
Ние днес вместо да си счупим краката да бързаме да се запишем от радост, моят си взе шапката и каза, че днес имал планове и не можел да се записва. Тоя пубертет много ме дразни!

И моят го приеха в паралелката,която искаше,но сега се притесни,че той бил с най-ниския бал,не искал да бъде най-слабия ученик 😀Казах му,че там никой няма да го оценя според резултатите от НВО

kati0578, писала си ми на лично, но си забранила съобщенията и не мога да ти отговоря.

# 333
  • Варна
Моят си направиха група във Вайбър с новия клас и там си общуват.
Как се откриха? Звучи ми невероятно при нас да се случи.

# 334
Приетите в НТГ още от миналата седмица имат група в Инстаграм. От там са си пуснали анкета и са си направили групи и по паралелки и вече си общуват с бъдещите съученици.
Чудесно се организират децата. Благодаря много за информацията! 🌹Успех на всички, участващи  в трето класиране !

# 335
Здравейте, мили мами и татковци! Чета ви с интерес и реших да се включа. Съученици на дъщеря ми вече са в групи в новите си училища, а виждам, че и тук пишат, че вече имат такива. Искам да попитам дали децата, записани в 8. клас с физика в СМГ, имат такава група? Писах в групата на СМГ, но да попитам и тук.

# 336
  • София
аз да питам имате ли някакво наблюдение кога се обявяват свободните места за 3 класиране. Въпросът ми е свързан с това дали ще мога да изтегля документите още в петък ако решим да участваме на 3-то.

# 337
аз да питам имате ли някакво наблюдение кога се обявяват свободните места за 3 класиране. Въпросът ми е свързан с това дали ще мога да изтегля документите още в петък ако решим да участваме на 3-то.

На 24/07. Следете календара и решавайте.

# 338
Реално при правилно разчитане на баловете и интересите, рискът може и да е малък Wink
Но както многократно се спомена, ако някое дете с висок бал е размислило и се появи, всичко приключва.

# 339
  • София
Здравейте, случайно някой в Инста група за НФСГ?

# 340
Здравейте, мили мами и татковци! Чета ви с интерес и реших да се включа. Съученици на дъщеря ми вече са в групи в новите си училища, а виждам, че и тук пишат, че вече имат такива. Искам да попитам дали децата, записани в 8. клас с физика в СМГ, имат такава група? Писах в групата на СМГ, но да попитам и тук.
Понеже повечето деца продължават в училището, си имат контактите. Вероятно когато ги разпределят по паралелки в началото на учебната година,  ще включат и новите деца.

# 341
Мили хора нашата сага продължава. Моля кажете ми при равен бал как се класира? По първо или по второ желание се класират с еднакъв бал?
Мин. бал на детето е достатъчен по първо желание, но не е класиран. Класираният със същия бал е по второ желание...

# 342
  • София
Мили хора нашата сага продължава. Моля кажете ми при равен бал как се класира? По първо или по второ желание се класират с еднакъв бал?
Мин. бал на детето е достатъчен по първо желание, но не е класиран. Класираният със същия бал е по второ желание...
Чл. 59. (1) Когато в класирането има ученици с равен бал и с броя им се надхвърля броят на местата по чл. 48, ал. 1, те се подреждат в низходящ ред по сбора от резултатите от националното външно оценяване.
(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ ред по средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
(4) (Нова - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се приемат над утвърдения държавен план-прием и над нормативно установения максимален брой ученици в паралелка.

# 343
Чл. 59. (1) Когато в класирането има ученици с равен бал и с броя им се надхвърля броят на местата по чл. 48, ал. 1, те се подреждат в низходящ ред по сбора от резултатите от националното външно оценяване.
(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ ред по средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
(4) (Нова - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се приемат над утвърдения държавен план-прием и над нормативно установения максимален брой ученици в паралелка.

Благодаря! Тези ги изчето няолко пъти. Но желанието на детето е първо  а на класираното второ.
Т.е. няма значение желание ли?

# 344
Естествено, че няма значение кое по ред е желанието. Санака за пореден път даде ТОЧНО как се прави класирането при равен бал. Има си ясни критерии и поредния номер на желанието не е от тях.

Общи условия

Активация на акаунт