20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 19 218
  • 428
  •   33
Отговори
# 405
  • София
Не се разбира, може да се пита в РУО.

# 406
  • Sofia
500 деца в София не са класирани никъде. След първо бяха 800. Може ли да се каже, че 300 места са се освободили след първо класиране?

# 407
  • София
Не се разбира, може да се пита в РУО.
Кое не се разбира след цитиране на релевантните нормативни разпоредби и 4 страници обяснения + онагледяване с примери? Joy Ако досега не се е разбрало, питането в РУО няма да помогне със сигурност. Преди години слушах Кастрева как обяснява принципа на класиране и въпреки че мисля, че го познавам много добре, се обърках. Laughing

# 408
Ние днес се записахме в П.Евтимий в Пловдив , когато попитах как стои въпроса , ако решим да се включим в 3-то класиране, получих инфо , че ако се отпишем има вероятност да загубим мястото или друго дете да ни измести на следващо класиране, да преценим риска посъветваха.
Ще изчакам на 27 .07. Свободните места , ако има нещо което ни интересува трябва да се отпишем за да ни позволи системата на следващия ден да пуснем през системата заявление за 3-то класиране.

Вече сме изморени от толкова обмисляне , да не загубим и това място , ако рискуваме.
Ние чакаме за вашето място. 😁😁😁😁. Но сме с нисък бал, та едва ли ще дочакаме.
Antisneji много благодаря! Ако паралелката е с повече момчета ще съм изключително щастлива, защото до сега в Лиляната бяхме в преобладаващо женски клас и честно казано беше само драми, особено последната година. Това даже малко ме утешава, ще не се класира пак за Лиляната, че там пък паралелката се е оформила само от момичета.
Теди, За Френската няма ли да стигне балът? За ТОХА или СУ Климент Охридски? Предполагам и за трите ще има по някое място на трето класиране. Мен винаги ще ме е яд, че моята отказа Френската и Климент Охридски - за първото сестра й я разубеди, за второто - базата на училището.
Благодаря за подкрепата, ще следим за Френската и Климент Охридски дано излезне нещо, стискайте палци, че вече сме Sad

# 409
Между другото има и няколко частнинучилища с не много висока такса ,които мисля са също по- добър вариант пред Матевски ( таксата е между 500 и 1300 Е )
Ние днес се записахме в П.Евтимий в Пловдив , когато попитах как стои въпроса , ако решим да се включим в 3-то класиране, получих инфо , че ако се отпишем има вероятност да загубим мястото или друго дете да ни измести на следващо класиране, да преценим риска посъветваха.
Ще изчакам на 27 .07. Свободните места , ако има нещо което ни интересува трябва да се отпишем за да ни позволи системата на следващия ден да пуснем през системата заявление за 3-то класиране.

Вече сме изморени от толкова обмисляне , да не загубим и това място , ако рискуваме.
Ние чакаме за вашето място. 😁😁😁😁. Но сме с нисък бал, та едва ли ще дочакаме.
Antisneji много благодаря! Ако паралелката е с повече момчета ще съм изключително щастлива, защото до сега в Лиляната бяхме в преобладаващо женски клас и честно казано беше само драми, особено последната година. Това даже малко ме утешава, ще не се класира пак за Лиляната, че там пък паралелката се е оформила само от момичета.
Теди, За Френската няма ли да стигне балът? За ТОХА или СУ Климент Охридски? Предполагам и за трите ще има по някое място на трето класиране. Мен винаги ще ме е яд, че моята отказа Френската и Климент Охридски - за първото сестра й я разубеди, за второто - базата на училището.
Благодаря за подкрепата, ще следим за Френската и Климент Охридски дано излезне нещо, стискайте палци, че вече сме Sad

# 410
  • София
Пак да напомня на обмислящите трето класиране да поверят движението на баловете между второ и трето класиране за желаните училища, както и за училището, в което са приети.
Ето например движението на баловете във Френската в Пловдив: https://ivandavidov.github.io/nvo/7/balove/plovdiv/?school=1690451&profile=2039
Ето и за Климент Охридски https://ivandavidov.github.io/nvo/7/balove/plovdiv/?school=1690155

# 411
Теди, стана ми интересно - до сега детето пак ли в Матевски беше, много ниски ли са точките на НВО или просто не подредихте правилно паралелките?

# 412
Теди, стана ми интересно - до сега детето пак ли в Матевски беше, много ниски ли са точките на НВО или просто не подредихте правилно паралелките?
Бал 245-251 според желанието, да и на 1во и второ в Матевски, Френската изобщо не е писахме-голяма грешка. За Охридски сме писали Обществени науки и Съдебна администрация, но бала не ни стигна, природните иначе паднаха до нашия бал но там не ни е силата, тъй че ще се побъркаме

# 413
  • Пловдив
Teddy, внимавайте с ФЕГ на трето и четвърто класиране, защото там традиционно балът на тези последни класирания е по-висок от този на първо и второ. Това е така, защото масово се борят до последно за другите две ЕГ и като не стане запълват местата във ФЕГ, а реално тези които се борят за ЕГ имат по-висок бал от нежния за ФЕГ в първо и второ класиране.

# 414
Здравейте,
Има ли родители, които ще рискуват да отпишат детето от училището в което е записано, за да кандидатстват в така нареченият "директорски прием" след 4-то класиране.
Моето дете не се справи много добре на матурите и съответно балът не му достига в желаното от него училище.
Държи да се пробва до последно, но мен ме притеснява факта, че има реална опасност да остане без място и да обикаляме по училищата за свободни места.
За гр. Пловдив е въпросът ми.
Благодаря предварително на всички!

# 415
За ФеГ наистина е така . И през учебната година пак е така . Но не знам дали за френския не е по- различно. Иначе и на второ нямаше да стигне за френски - 255 беше минимума   А за Яворов нещо интересно няма ли ? Природните в Охридски гледам вървят с 4 реалнонобявени профила и единия е физика, което си е сериозно ....
Гимназията по туризъм може също да погледнете

# 416
  • София
Не се разбира кой точно критерий се е задействал, коя оценка е  "обърнала каруцата", в миналата тема /доколкото помня/ една майка се възмущаваше как е възможно и ходи да пита в РУО и после писа в темата, че вече й е ясно, нормативната уредба /цитирана тогава и сега многократно/ е приложена точно.

# 417
  • София
А, кой точно критерий е приложен, не се разбира, да. Но то и няма значение.

# 418
  • София
Няма значение, така е, но майката но може да каже ето оня цербер по ... дето ти остави 4 за годината, казах ли ти аз... като не ме слушаш така става, сега ще гледаш гимнзията Х през крив макарон, аз на твоите години, завърших с пълно 6, с пълно 6 ме приеха в гимназията.

# 419
  • София
Значи по-добре за детето, че не се разбира. Joy

Общи условия

Активация на акаунт