Обидиха много грозно детето ми

• 1 525
  • 20
  •   2
Отговори
Здравейте на всички!
Да кажа първо че детето ми е на 3 г. и от бебе си е с по-пухкави бузки и си е просто едро дете с бузки, не е дебел.
Бяхме на едно събиране с общи познати и приятели, където един познат (много грубоват и нетактичен човек по начало) на мъжът ми с когото се знаят от деца, като видя детето ни и започна да изцепва глупост след глупост като “Оо какво прави шишко” и също го нарече “плондер/плондир”, не знам как се изписва точно думата. Имаше повод да сме там и буквално замръзнах, блокирах не знаех какво да кажа. Мъжът ми говори с него, но аз от тогава място не мога да си намеря, толкова ми е гадно, кофти, че не си тръгнахме просто а останах за да не разваля вечерта. Просто се чуствам отвратително, никога не ми се беше случвало такова нещо, и най-вече ме е яд на мен че блокирах и останах въпреки напрежението което изпитах тогава. Дано но преувеличавам, аз съм много чувствителна и много навътре ги взимам нещата, може би е и че съм доста млада още, на 24, но има ли някой с подобни преживявания. 😭

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 15:37 от Yolinda

# 1
Май го взимаш доста навътре... Предполагам, че го е казал закачливо и на шега, не че го оправдавам, може би е една идея нетактично, но чак такава драма, че е казал на детето шишко.. И ние на нашето си му казваме шиши, дунда и т.н. Имаме и приятели с дететенце с по-големи бузи, ами има шегички, от тях включително, не ми е минало през ума, че някой може да се засегне от подобно нещо, което очевидно НЕ Е обида...
Много чувствителни станахме напоследък. Какво е трябвало да направиш? Сцена и да си тръгнеш? Ами утре на площадката, ако някое дете го обиди? Ами в училище, ами в живота? Преживявайте ги по-леко тези дреболии, не е като да е напсувал детето и да му е създал травма за цял живот, спокойно..

# 2
  • София
"Шишко, плондир".. И аз бих се обидила.

# 3
"Шишко, плондир".. И аз бих се обидила.
За шишко пак се обидих, но най-вече за плондир, това е грозно за голям човек а камо ли за дете.
Май го взимаш доста навътре... Предполагам, че го е казал закачливо и на шега, не че го оправдавам, може би е една идея нетактично, но чак такава драма, че е казал на детето шишко.. И ние на нашето си му казваме шиши, дунда и т.н. Имаме и приятели с дететенце с по-големи бузи, ами има шегички, от тях включително, не ми е минало през ума, че някой може да се засегне от подобно нещо, което очевидно НЕ Е обида...
Много чувствителни станахме напоследък. Какво е трябвало да направиш? Сцена и да си тръгнеш? Ами утре на площадката, ако някое дете го обиди? Ами в училище, ами в живота? Преживявайте ги по-леко тези дреболии, не е като да е напсувал детето и да му е създал травма за цял живот, спокойно..
Разбирам Ви, но реално не чак толкова шишко ме обиди, колкото плондер…

# 4
  • Countryside
Трябвало е да го поставите на мястото му, още с първия коментар, много е грозно да се изказваш за деца, че и в негативен смисъл. Как пък да не оставя мъжа ми да му шепне на ушенце да не обижда детето ми, нека всички разберат колко му е капацитета. Че и продължил да обижда, дебил. Нищо кой знае какво не е станало, толкова му е капацитета на този ваш познат, приемете го като карт бланш за друг път като/ако го видите, защото такива типове обичат да се заяждат, докато не ги резнат яко, а после се оправдават, че било майтап. Типичен насилник е този.  Аз бих го почнала от вратата: "охооо, я виж кой идва, маме,  чичкото дето се напи онази вечер и говори глупости."

# 5
Трябвало е да го поставите на мястото му, още с първия коментар, много е грозно да се изказваш за деца, че и в негативен смисъл. Как пък да не оставя мъжа ми да му шепне на ушенце да не обижда детето ми, нека всички разберат колко му е капацитета. Че и продължил да обижда, дебил. Нищо кой знае какво не е станало, толкова му е капацитета на този ваш познат, приемете го като карт бланш за друг път като/ако го видите, защото такива типове обичат да се заяждат, докато не ги резнат яко, а после се оправдават, че било майтап. Типичен насилник е този.  Аз бих го почнала от вратата: "охооо, я виж кой идва, маме,  чичкото дето се напи онази вечер и говори глупости."
Ох, абсолютно е така! Това беше в момента в който пристигнаха и дори не се беше пил алкохол още, тези неща ги изтреля едно след друго за някакви секунди и до края не вечерта вече нищо не каза, но беше ужасно, че блокирах и направо секнах, никога не съм си мислила че може да срещна такъв дебил…

# 6
И аз бих се обидила.

# 7
  • София
Този едва ли ще навакса с пропуснатото възпитание, така че си подготви реакция за други подобни случки.

# 8
Разбирам защо си се обидила, не разбирам само защо не си реагирала.
И нямам предвид скандали и други от сорта, а просто спокойно, но твърдо да му заявиш, че не желаеш да обиждат детето ти и няма да допуснеш това да продължи.

# 9
Разбирам защо си се обидила, не разбирам само защо не си реагирала.
И нямам предвид скандали и други от сорта, а просто спокойно, но твърдо да му заявиш, че не желаеш да обиждат детето ти и няма да допуснеш това да продължи.
Просто блокирах наистина, и аз се чудя на себе си, в други ситуации съм “скачала” за много по-леки неща към детето ми. Като че ли замръзнах че сме сред хора, че сме на някакъв повод и не знаех как да реагирам.

# 10
Най-открито бих го засякла този, ако ще да ме вземат за скандалджийка цялата компания. Не знам дали бих го обидила директно или индиректно, но ако след това не се извини или не си тръгне посрамен, аз ще си хвана детето и ще си тръгна. А мъжът ми, ако е такъв мишок, че да му шепне на ушенце, да си седи с него.

Йоланда, в такива моменти е нормално и да блокира човек. И на мен ми се е случвало, когато нещо ме втрещи до степен такава, че да се чудя да вярвам ли на ушите си и очите си за подобна наглост. На твое място бих казала на мъжа си, че не желая повече този човек в компанията си и бих отказвала бъдещи срещи с него. Той като е простак, няма да го учите вие.

# 11
В живота най-много боли не като теб те обидят или се отнесат несправедливо, а когато към детето ти постъпят така.
Жалко, че сте блокирали на момента и сте премълчали. Трябвало е навреме да реагирате и да наредите този имбецил, защото явно майка му навремето не го е наредила както трябва.
За в бъдеще всички връзки с тоя човек се прекъсват и никога повече никакви събирания с него. Бил познат на мъжа ти - ами мъжа ти да реже както се казва до здраво и да забрави за тоя индивид.
А ти се научи да се отстояваш, а не после да не можеш да спиш и да се тормозиш, защото не си успяла нищо да кажеш.

# 12
И аз бих се обидила, но хората често са нетактични и груби в изказванията си. В повечето случаи даже не го осъзнават и понякога дори не е целенасочено, което, разбира се, не е оправдание.
Моята тактика вече е просто да не обръщам внимание и откакто правя така, доста по-добре се чувствам. Моето дете беше много кръгличко и пухкаво бебе, направо като яйчице. Дебела била, бузеста била, голяма била. Не ядеше повече от нормалното, просто гени- с много висок и едър татко е. Обаче какво се оказа- на 5 години е в момента и върви доста висока. Тренира спорт и с всеки изминал ден става все по-изпъната, стройна и с хубава стойка. В градината пък често ми казват в момента, че била много висока и защо така 😂. Няма угодия, хората си говорят, ако не за тегло, ще се измисли нещо друго. Да, за мен това е тотална липса на възпитание и тактичност, но това е буквално да се борим с вятърни мелници.
Така че радвайте се на детенцето и прекрасните му бузки и хич да не ви пука.

# 13
Благодаря Ви и за последните мнения! Просто трябва да свикна да не забивам така и после както казахте, да не мога да спя с дни.
dimi_, абсолютно и моето дете дори не яде много, просто си върви едър и на височина, всички сме така едри и високи. Наистина понякога сякаш споря с вятъра, но този път го приех изключително грубо и навътре. 😭

# 14
Май го преживяваш толкова именно, защото не си успяла да реагираш тогава. Ако го беше насосила, да си забравила вече. Нормално е да замръзнеш пред човешката наглост... Но всичко това за неговото възпитание говори, не за вас. Според мен ако искаш да приключиш ситуацията за себе си, пиши му на тоя умник колко нелепо е постъпил. Вярно, разговор с вятърни мелници е, но поне ще се успокоиш, че не си замълчала.

Общи условия

Активация на акаунт